28I6772 Stor (108732)

Sommaraktiviteter

Orsa Grönklitt erbjuder ett brett utbud av familjeinriktade aktiviteter med bland annat poolbad, bollsportsområde och spännande upplevelsestig. Oavsett om du söker äventyr och utmaningar eller roliga sportlekar finns det mesta inom gångavstånd från både boende och restauranger.

Sommarnyheter – testa Bärras utmaningar!

28I6801 Stor (108726)

Bärras sommarutmaning

Utmaningen består av tre delar, med någon vuxen som följeslagare under vägen. Efter avklarade utmaningar kan man gå till Längdcentrum eller Gästcenter och köpa Bärras guldmärke. Pris: 50 kr/märke.

Utmaning 1
Gå Bärras äventyrsstig. Stämpla vid varje station och gå sedan vidare längs stigen. När du samlat ihop alla stämplar och kommit i mål är du klar med den första utmaningen.

Utmaning 2
Cykla Bärras MTB-stig. När du klarat av den är den andra utmaningen klar. Enkel stig, ca 2 km lång, som även finns med på vår cykelkarta.

Utmaning 3 
Ta med en vuxen eller kompis och kör Bärras aktivitetsrunda – puls och styrka. Här går ni längs stigen och vid varje ny skylt finns en övning att utföra. När ni gått hela rundan har ni fått röra på hela kroppen och den tredje och sista utmaningen är färdig. Bra jobbat!

KJ3A1862 Stor (615483)

Bärras cykelutmaning

I Bärras cykelutmaning finns tre nivåer, brons, silver och guld. Ta med dig någon vuxen och börja öva med din cykel! 

Bärras bronsmärke

  • Cykla ett varv på den gröna delen av flowtrail-banan på egen hand
  • Stå upp och cykla i 10 meter
  • Cykla så långsamt du bara kan i 10 meter.

Bärras silvermärke

  • Cykla runt den blåa delen av flowtrail-banan på egen hand
  • Släpp styret med den ena handen och byt sedan och släppa med den andra handen
  • Cykla två valfria linjer i skills area

Bärras guldmärke

  • Cykla hela flowtrail-banan och hela skills trailen på egen hand
  • Cykla fyra meter utan händerna på styret
  • Cykla tre valfria linjer i skills area

Mamma, pappa eller annan vuxen är domare. Bärramärken köps på Längdcentrum eller Gästcenter. Pris: 50 kr/märke.

28I6843 Stor (196702)

Bärras aktivitetsrunda – puls och styrka

Med Bärras aktivitetsrunda vill vi inspirera barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Tolv stationer med olika utmaningar finns längs en lättillgänglig slinga intill Längdcentrum. Varje övning har olika svårighetsgrader och är anpassade för att passa både barn och vuxna. Självklart helt gratis.

Komponera ihop din egen sommardag

28I6270 Stor (108837)

Lekplatser

Hos oss finns det alltid något skoj för barnen att göra! Lekplatser finns vid Rädsjön, vid centrumområdet utanför Restaurang Ugglan och Björnen, och vid Lingonstigen.

DSC 1685 Stor (65302)

Bollsportsområdet

En multisportsarena finns med konstgräs och planer för fotboll, basket och handboll. Denna ligger i direkt anslutning till restaurangen, minigolfen, put and take-dammen, lekparken, och poolen. Bollar finns i Gästcenter.

IMG 8745 Stor (91293)

Minigolf

Minigolf är en mysig familjeaktivitet på vår fina skogsbana som ligger i närheten av dammen och Restaurang Ugglan & Björnen.

Klubbor och bollar hyrs genom Närlivs under deras öppettider. På kvällarna under högsommaren även på Ugglan & Björnen kvällstid.

Pris

Barn

30 kr

Vuxen

40 kr

HA1029 Stor (466389)

Bärras äventyrsstig

En lekfull äventyrsstig som startar bakom Längdcentrum och slingrar sig vidare genom skogen, ner mot Rädsjön och sedan vidare mot centrum. Här får du använda både styrka och balans för att klara hinderbanor, labyrinter, stockar, stenar och vatten.

IMG 8782 Stor (91292)

Frisbeegolf

Testa vår frisbeegolfbana med totalt nio hål fördelade runt om i Centrumbyn, med närhet till Rädsjön. Frisbee och scorekort finns på Gästcenter.

Frisbeehyra (midrange och putter)

1 dag

Vuxen

50 kr

Barn

30 kr

Familj (2 vuxna och 2 barn)

150 kr

28I6825 Stor (108727)

Tipspromenad

Tipspromenad runt Rädsjön, en perfekt familjeaktivitet för att upptäcka naturen tillsammans. Tipsbrickor finns att köpa på både Längdcentrum och Gästcenter för 30 kr/st. Lämna in din bricka och var dessutom med i utlottningen av fina priser.

28I6849 Stor (108827)

Fiske

Upptäck fiske i härliga Rädsjön.

DJI 0081 Stor (196936)

Vattenaktiviteter

Upplev vackra Rädsjön! Testa att paddla kanot, kajak eller SUP.

HA45 Stor (323017) (1)

Sommarkul med Blåbäret Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten i Orsa Grönklitt. Bärra är barnens bästa vän och tillbringar sin tid i Blåbärsskogen, med alla sin kompisar. Lär känna Blåbäret Bärra och läs hans bästa sommartips!