image

Fika vid slogbod

Det finns få saker som slår känslan av att njuta av mat utomhus som man grillat själv över öppen eld. I Orsa Grönklitt finns det massor av valmöjligheter för dig och ditt sällskap för att hitta just er favoritplats att grilla på. 

Att packa med sig en matsäck och bege sig ut till en slogbod eller grillplats är något som är lika underbart året om! Oavsett om det är en vacker plats för att fika kaffe och smörgåsen på, eller om man vill grilla lunchen över öppen eld. 

20200228 Dag 1 A7RIII 128 Stor (548658)

Grillplats

Vid vår barnbacke och fyrstolsliften hittar ni en större grillplats. Under vintern tänds grillplatserna av personalen! 

28I8060 Original (196941)

Grillplats i närheten av bad

Alldeles intill Rädsjön och badstranden hittar ni en fin grillplats med flera sittmöjligheter. 

Personalens tips på turer

28I6825 Stor (108727)

En tur med yngre barn

Ett perfekt tips för alla med småbarn är slogboden vid kanoterna, rakt ner från Längdcentrum. Om ni börjar er tur vid Längdcentrum kan ni hoppa på Bärras vandringled och ta er dit via den!  

Familj som sitter framför lägereld

En tur med barnvagn eller rullstol

Längs med Multibanan hittar ni tre stycken fina slogbodar! Multibanan är asfalterad vilket gör att den är tillgänglig för alla att ta sig runt på. Banan är på ca 5 km. Bysses tips på mysigaste slogboden är den vid Rädsjöstugan! 

HA2675 Stor (466455)

En längre tur

Om ni vill ge er ut på en liten längre tur rekommenderar vi att vandra längs Gröna milen. Där hittar ni en mysig slogbod efter ca 5-6 km.

HA1639 Stor (466420)

Cykelturen

Vill du ta med dig cykeln på en tur rekommenderar vi att cykla upp till slogboden som är uppe vid Berguven/Norrtoppen. Här ifrån har ni en magisk utsikt att njuta av medans ni avnjuter fikat eller lunchen!