image

Mat och fika

Under senare år har vi satsat på att utvecklat smaker för både vuxna och barn. Vår val är många, från grillat i backen till avsmakningsmeny på Restaurang Toppstugan.

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och upplevelser året om. Oavsett om det gäller en mysig middag eller mättande lunch efter några timmar i backen eller på cykelsadeln så finns goda alternativ. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger eller kaféer eller besöka vår närlivs för att göra din egen mat i stugan. Alla våra matställen ligger på bekvämt avstånd från pister, spår, badplats, stigar och övriga aktiviteter på anläggningen!

Restauranger

DJI 0176 Stor (615387)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen mellan äventyren på anläggningen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

Restaurang Ugglan och Björnens uteservering

Ugglan & Björnen

På Ugglan & Björnen finns en plats för alla. Här erbjuds kombinationen av restaurang, kafé och bar i samma lokal och även mumsig buffé, smarriga pizzor och grillade burgare. På Ugglan & Björnen finns även biljard, dart och barnens egna lekrum. Alldeles i anknytning till vår uteservering hittar ni även poolen!

Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

Processed 348F09d3 84Dd 4E45 Abc2 E83fa5acb338 Atapgh3b

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en fika eller lunch. Här finns fikabröd, smörgåsar och lättare luncher att välja bland, så som gulaschsoppa, bakad potatis och tacotallrik m.m. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

Matupplevelser i naturen

HA1307 Stor (466400)

Slogbodar & Grillplatser

Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid sittliften!

Närbild på en vedeldad brasa inifrån Rädsjöstugan i Orsa Grönklitt

Rädsjöstugan

Det är något speciellt med mat över öppen eld! Vid Rädsjöns östra strand ligger en gammaldags timrad eldpallkoja med plats för hela kompisgänget. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250-462 12. 

Närlivs

Bild på hyllorna i Närvlivsbutiken i Orsa Grönklitt

Närlivs

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår Närlivs. Välkomna till vår lilla matbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk och kylvarorna.