image

Utförsåkning i Orsa Grönklitt

Utförsåkning i Orsa Grönklitt - den första touchen av fjällen

När du passerar Dalälven på väg norrut har många långt kvar på sin resa till fjällen, men du är nästa framme. Här väntar fantastisk slalomåkning i väl pistade barnvänliga backar.

Knappt 33 mil från Stockholm hittar du Orsa Grönklitt. Här kan hela familjen njuta av en härlig vintersemester med skidåkning för alla nivåer. Vi har 22 alpina nedfarter och oavsett ålder och vana har alla kul i backarna. Utforska vår offpist-åkning, utveckla din skidåkning och upptäck bergets alla välpistade nedfarter. 

Strax norr om Orsasjön börjar de djupa dalskogarna på riktigt, med inspirerande vildmark, suggestiva myrar och blånande vidder. Det är tyst, och det är vitt. Snön ligger 6 månader om året och den är lika verkligen som känslan av lugn och ro!

Här erbjuder vi skidåkning i alla färger. För dig som önskar lite mer lekfull åkning har vi både snowpark och offpiståkning att erbjuda. 

Välkommen till en vinter i Orsa Grönklitt!

Alpin åkning i alla färger

Slalomåkare i snowparken i Orsa Grönklitt

Våra backar

Här hittar du 22 välpistade nedfarter från grön till svart. Alla kan åka i hela systemet, även barnen. 

Slalomåkare i hopp i Snowparken i Orsa Grönklitt

Snowpark

I Bananen hittar du även våran Snowpark, här kan alla utmanas och utvecklas oavsett nivå!

28I6766 Stor (161877)

Offpist

Det snöklädda vinterberget inrymmer många hemligheter, här kommer en av de bäst bevarade, vår allt mer utvecklade offpist-åkning.

5V4A9411 Stor (549202)

Puckelpist

Puckelpist kombinerar extrem skidåkning med akrobatik och skidglädje. Vår puckelpist hittar ni i Berguven!

Köp Skipass

Barn som åker slalom i barnvänlig backe i Orsa Grönklitt

Skipass - din nykel till skidåkningen i Orsa Grönklitt

Du kan köpa ditt skipass i förväg, antingen vid bokningstillfället eller i vår onlinebokning. Då får du ett mail med en QR-kod som du sedan scannar i våra pickupp-boxar eller vid våra försäljningsställen!

Familj tittar ut över alpin backe i Orsa Grönklitt

Säsongskort

Maxa din skidåkning i vinter och njut av härlig skidåkning så fort du får en ledig tid över. Trygga årets skidåkning med ett säsongskort! 

Slalomåkare i snowparken i Orsa Grönklitt

Skidåkning är friskvård

En stor dos med friskluft, samtidigt som du tränar både styrka och kondition - skidåkning är godkänt som skattefri friskvårdsförmån. 

För att kunna nyttja friskvårdsbidraget när du köper Skipass behöver du ett kvitto som underlag till din arbetsgivare. Behöver du hjälp eller har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Gabbe Selftimer

Selftimer

Utmana familjen eller kompisgänget i Norrbacken och se vem som är snabbast med vår nya Selftime. På tisdagar och lördagar under vintern kommer vår selftimer finnas placerad vid storslalombanan i Norrbacken. Tider ser ni vid målgången! 

Belyst alpinbacke i mörker

Kvällsskidåkning

Välkommen att förlänga skiddagarna med kvällsskidåkning på södersidan. Liftarna som går under kvällsåkningen är knapp- och ankarliften i söder och barnliften. Kvällsskidåkning sker på tisdagar och fredagar, då liftarna är öppna till kl. 19.00.

Orsa Grönklitt - barnfamiljernas favoritplats

Bärras skidkarusell

Bärras skidkarusell består av knappliftar som sakta snurrar runt. Det ger möjligheten att på ett lekfullt sätt lära barn att åka lift och hantera skidorna. 

Barnbacken

Barnbacken är oerhört populär med dess perfekta lutning och anpassade liftar med olika hastighet. 

Blåbärsskogen

Här bor inte bara Bärra utan flera sjungande figurer i de böljande blåa nedfarterna. Här kan du välja att åka i pisten eller upptäcka egna slingor och små avstickande vägar i skogen.

Bärras åkband

Bärras åkband gör det enklare att lära sig hitta balansen på skidorna när du åker uppför – perfekt innan första liftturen!

Bärras offpist

I Bärras offpist kan du ge dig ut i en äventyrsstig genom skogen. Stigens naturliga väg skapar spännande och ibland kluriga svängar.

Från nybörjar till speedski i svindlande farter.

Glada skidskolebarn i slalomhjälm som står framför en liftkarusell i Orsa Grönklitt

Skidskola

Vår skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. En av hemligheterna är att vi har riktigt roligt tillsammans. Vi erbjuder allt ifrån möjlighet till personlig tränare till gruppskidskola för barn, ungdomar och vuxna.

Skidlärare samtalar med en vuxen elev i sittlift i Orsa Grönklitt under skidlektion!

Byt spår

Gör din kropp och ditt sinne en tjänst, byt till en meningsfull semester fylld med frisk luft och motion utomhus. Vår personal på anläggningen besitter stor kunskap för att hjälpa dig igång med din skidåkning!

Hitta rätt utrustning

Bindning på en slalomskida

Skiduthyrning

I Skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon eller för dig som vill testa den senaste tekniken. 

Glad manlig personal

Sportshop

I vår sportshop och skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. Vi har alternativ för alla – från nybörjare till proffs.