image
Skidåkning - i vackra Orsa Grönklitt
Utförsåkning,Park,Offpist,Puckelpist,Längdåkning,Klassiskt,Skating,Alternativen är många

130 km underbara längdspår genom orörd vildmark och 22 alpina nedfarter med stor utsikt över naturen.

Redan i början av 60-talet upptäckte skidentusiaster Orsa Grönklitt och såg möjligheterna att göra Grönklitt till en fantastisk skidanläggning. 1965 startade den första liften och sen dess har vi fortsatt investera och bygga anläggningen till det skidparadis det är idag! Hos oss finns något för alla på skidor och vi arbetar ständigt på att utveckla vår produkt. Våra längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer och i våra backar har alla kul - oavsett ålder och vana.

Vår skidskola och våra skidinstruktörer är väl utbildade och håller en god kvalitet, här kan du utveckla din skidåkning oavsett vilken nivå du är.

Sedan många år tillbaka är vi ett officiellt Vasaloppcenter och tillsammans med våra femstjärniga instruktörer får du en god hjälp inför kommande lopp och våran variation på spår ger en bra träning inför långloppen. 

Tillsammans med vår maskot Blåbäret Bärra har vi utformat olika aktiviteter på anläggningen som främjar barns utveckling på skidor.

Klassisk längd, skate, tur, carving, freeride, telemark och twintip, vad kör du helst?

Det bästa av två vintervärldar

Tjej på snowboard åkandes ned för en pist

Alpin åkning i alla färger

I Orsa Grönklitt har alla kul i backarna, som är välpistade och varierande. Här finns det 22 nedfarter i samtliga svårighetsgrader, från grönt till svart. På syd- och västsidan finns pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar, som Berguven, Helan och Halvan.

Manlig längdåkare

Spår i världsklass

Här hittar du 13 mil välpreparerade spår som är kända för sin höga kvalitet. Här finns något för alla - såväl nybörjare som motionär och landslagselit. Spåren som löper genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att vi sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. 

Hitta rätt utrustning

Glad manlig personal

Sportshop och skiduthyrning

I vår sportshop och skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. Vi har alternativ för alla – från nybörjare till proffs. I Skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon eller för dig som vill testa den senaste tekniken. 

Medarbetare längdcentrum Orsa Grönklitt

Längdcentrum

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med vallning, skidlektioner, utrustning. En unik butik precis vid spåret med en unik möjlighet att testa din produkt innan du väljer om du vill köpa.

Längdåkare som skejtar i Orsa Grönklitt

Testa först, köp sen

På Längdcentrum erbjuder vi en unik möjlighet att testa din produkt innan du väljer om du vill köpa den. För att en skida skall bli perfekt för just dig, så räcker det inte med att mäta spann och genom rätt vallning. På Längdcentrum får du skidan monterad och vallad för en provtur innan du köper den. Med 10 meter till spåret så blir proceduren en naturlig del av ett kvalificerat köp.

Utveckla din skidåkning

Barn på led i slalomutrustning och skidskolevästar under skidskola i Orsa Grönklitt

Alpin skidskola

Vår alpina skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. En av hemligheterna är att vi har riktigt roligt tillsammans. Vi erbjuder allt ifrån möjlighet till personlig tränare till gruppskidskola för barn, ungdomar och vuxna.

5V4A4804

Längdskidskola

Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet. Du kan boka en personlig tränare för enskild person eller som en grupp. 

Blåbäret Bärra står mitt i slalombacken

Skidkul med Bärra

Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen. Oavsett om det handlar om längdåkningen eller alpint.

Personal med hjärta för snö

Byssseeee

Titta in i pistmaskinen hos Bysse

Nedladdning 2

Möt personalen i Sportshoppen

Manligt pistör

Så tillverkas konstsnö

Evenemang i Orsa Grönklitt