Limbygården

Limbygården är Sveriges största pist och spårnära uthyrningsstuga med plats för 24 nattgäster och är av traditionellt Dalahantverk.

Limbygården är Sveriges största pistnära uthyrningsstuga med plats för 24 nattgäster och är traditionellt Dalahantverk och modern teknik i en harmonisk kombination. Huset passar för större sällskap som då slipper gå mellan flera olika stugor och kan umgås dygnet runt men ändå ha separata rum och dela upp sig på två våningar. Perfekt för grupper, företag, släktträffar, högtidsdagar, bröllop, träningsläger och flera familjer samtidigt. 

Limbygården är utrustat med ett stort, modernt kök med bland annat två spisar med ugn samt kylrum. Här finns relaxavdelning med bastu, bar och jacuzzi samt vallarum med skidprofiler, skidställ och skotork i källaren. Huset ligger med pister och längdspår direkt utanför dörren, på gångavstånd till Toppstugan.

Tommy Limby

Tommy Limby var en fighter i ordets rätta bemärkelse, inte minst i skidspåret. Vi minns hans stafettsträcka då det blev VM-Guld i Lahtis 1978, där hans styrka och bländande utförsåkningsteknik kom att bli avgörande.

 

Men fightern Tommy fanns också i hans arbete som driftig entreprenör, där han deltagit i Grönklitts utveckling från dess begynnelse och sommartid timmrade han flera hus i Orsa med omnejd. Frispråkig, rakryggad och rejäl är ord som kännetecknade Tommy. Med sin starka personlighet väckte han stor respekt och uppskattning som ledare inom både idrotten och näringslivet.

 

Limbygården här i Grönklitt blev ett av Tommys sista livsverk. En Limbygård med ett Limbyspår, som för alltid påminner om hans outtröttliga energi.

Limbyspåret

Spåras med skoter för att efterlikna ett gammalt skidspår. Det är en hel del kupering men är framför allt mycket tekniskt krävande.

 

Här kan ni åka i lugn och ro med bara skogen som sällskap då den till största delen ligger en bra bit från övriga anläggningen.

Förra säsongen fick Limbyspåret en ny sträckning. Dels efter ca 2 km, som tar bort de svåraste kurvorna och utförslöporna. Sedan är även avslutning delvis ändrad då det går tillsammans med Utsikstspåret.
(Klassiskt)