image

Cykling i alla former - i Orsa Grönklitt

Runt om i Orsa Grönklitt hittar du ca 50-69 km lekfulla, varierande och härliga XC leder att cykla mountainbike på. 

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation som passar allt ifrån den nyfikna familjen, nybörjaren och den erfarne mtb-cyklisten. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lätta skogsstigar med mysiga grillplatser. Vare sig du motionscyklar eller bara vill ta en skön tur med familjen så finns något för alla. Välj egna turer eller följ våra cykelleder. De flesta lederna är blå men av väldigt olika karaktär. Några slingrar sig kring anläggningen med närliggande Rädsjön och Rovdjursparken i blickfånget. Andra leder tar cyklisterna ut i skogen med ett lugn och storhet som är svår att slå.

Längdcentrum fungerar som utgångspunkt för alla cykelleder, men du kan också starta vid Gamla Spårcentralen intill Gästcenter. I Längdcentrum jobbar våra duktiga instruktörer som har fler års erfarenhet av cykling, rullskidor och skidåkning. Längdcentrum erbjuder utrustning, verkstadsarbete, cykeluthyrning och cykellektioner.

Omklädningsrum, servering och parkering finns i nära anslutning till utgångspunkterna.

Barn som cyklar på MTB i Orsa Grönklitt

Säsongsöppning

Till Kristihimmelsfärd startar vi igång cyklingen för säsongen. Varmt välkomna till en ny cykelsäsong i Orsa Grönklitt!

Cyklar som står framför slogbod där familj fikar i Orsa Grönklitt

Trailpass - din nykel till upplevelsen!

Varje år investerar vi för att kunna utveckla vår cykelprodukt i Orsa Grönklitt. Just därav är trail-avgiften vi får in en viktigt del i vår satsning på att utveckla cykelprodukten till att kunna bli ännu bättre.

Trailpass är obligatoriskt från 7 år för cykling i alla våra leder samt på multiskidbanan. 

Cyklist som cyklar MTB på cykelled i Orsa Grönklitt

Våra cykelleder

I Orsa Grönklitt kan du njuta av ca 35 km varierande leder genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog. Här hittar du leder för barn, från nybörjare och motionär till elit. Vi lägger ner ett stort jobb och engagemang på våra cykelleder med att bland annat bygga spänger och lägga grus.

Personal som lagar cykel på cykelverkstaden i Orsa Grönklitt

Cykelservice

Cyklar behöver service, precis som skidor. På Längdcentrum arbetar personal med års erfarenhet av verkstadsarbete. Vi hjälper dig att gå igenom cykeln innan du tar ut den på första turen! 

Familj som hyr MTB cyklar i Orsa Grönklitt

Cykeluthyrning

Hos oss kan både den erfarne såväl som nybörjaren -  hyra den perfekta MTB-cykeln för äventyren. Vi hyr ut mountainbikes, barn- och juniorcyklar, elcyklar samt gravelbike.

Cyklarna hyrs ut via Längdcentrum, placerat vid skidstadion.

Utveckla din teknik

Cyklister som cyklar över spång i Orsa Grönklitt

Cykellektion

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum! Vi har kurser för barn och vuxna, nybörjare såväl som mer erfarna cyklister.

Personal i kassan på Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum i världsklass

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med grundservice, underhåll och cykellektioner. 

Barn på cykelläger i Orsa Grönklitt. Tränar i flowtrailen

Träningsläger i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt hittar ni de allra bästa förutsättningarna för att anordna alla typer av träningsläger. 

Barn som cyklar över spångad myr i Orsa Grönklitt

Guidad tur

Vill du utveckla din cykelteknik, utmanas på din nivå och samtidigt uppleva Orsa Grönklitts fantastiska miljö. Boka in dig på öppen grupp, egen guide-instruktör eller familjeupplevelse för att maximera ditt besök hos oss.

Cykelaktiviteter

Cykeltävlingar och evenemang