Cykeluthyrning i Orsa Grönklitt

Hyr en cykel och upplev de fantastiska omgivningarna!

Hos oss kan både den erfarne såväl som nybörjaren -  hyra den perfekta MTB-cykeln för äventyren. Vi hyr ut mountainbikes, barn- och juniorcyklar, elcyklar samt Gravelbike. 

Cykeluthyrningen är öppen från Kristihimmelsfärd till slutet av september.
Vår cykeluthyrning öppnar till Kristihimmelsfärd, tillsammans med multibanan och vår Flowtrail. Våra övriga cykelleder öppnar allt eftersom, så snart snön försvunnit och vi har hunnit gå igenom och skyltat upp lederna. Kontakta oss gärna för mer information över vilka leder som är öppna just nu. 

OBS! Hyrd cykel ska tvättas innan återlämning, tvätt finns utanför Längdcentrum. Cyklarna återlämnas senast klockan 16.00 dagen för återlämning. Hjälm ingår i all cykelhyra.

Kontakta Längdcentrum via mail till langdcentrum@orsagronklitt.se eller ring 0250-462 06 för att förboka cyklar.

Välkommen till Längdcentrum, sommarens aktivitets­­centrum i Orsa Grönklitt.

Mellan 3-28/10 håller uthyrningen och butiken stängt!

För hyra av cykel behöver du förboka cyklar senast dagen innan. Det kommer endast att finnas framdämpade cyklar till uthyrning.  Förbokning sker via mail: langdcentrum@orsagronklitt.se 

Uthämtning av cyklar sker under veckodagar från Längdcentrum och under helgerna från Rovdjursparken. 

Våra uthyrningscyklar

Här finns ca 100 st cyklar, redo för äventyr.

Barncykel 12 tum

Scott Roxter Walker

SCOTT Roxter Walker är en bra cykel för att utveckla balansen innan barnen kan trampa.

Barncykel 16 tum

Scott Roxter 16

Enväxlad cykel för den minsta som vill börja upptäcka stigarna ute i skogen. Cykeln har fotbroms bak och handbroms fram.

MTB XC 20 tum

Scott Scale 20

Funktionell cykel för barn som gillar en raceinspirerad stil, på både stigar och grusväg. Cykeln har framdämpning samt fram- och bakbroms på styret. Den saknar fotbroms.

MTB XC 24 tum

Scott Scale 24

Funktionell cykel för barn som gillar en raceinspirerad stil, på både stigar och grusväg. Cykeln har framdämpning samt fram- och bakbroms på styret. Den saknar fotbroms.

MTB XC 26 tum

Scott Scale 26

Mountainbike för de äldre barnen som gör sig bäst på stigar och grusvägar. Cykeln är med med en lätt aluminiumram, 26 tums hjul och framgaffel.

MTB XC 27,5 tum

Scott Contessa Active 10

Mountainbike som gör sig bäst på stigar och grusvägar. Cykeln har en lätt aluminiumram, 27,5 tums hjul och framgaffel från RockShox. Finns i storlek XS.

MTB XC 29 tum

Scott Spark 960

Heldämpad mountainbike som ger det lilla extra när du cyklar på slingrande stigar. Lätt ram, dämpning både fram och bak samt 29 tums hjul.

MTB XC 29 tum

Scott Scale 965/970/980

Vår populäraste mountainbike som gör sig bäst på stigar och grusvägar. Lätt aluminiumram, 29 tums hjul och framgaffel från RockShox. Finns i storlek S, M, L och XL.

El-MTB 29 tum

Scott Genius eRide 930

Heldämpad El-MT som ger det lilla extra med skön dämpning och extra kraft med hjälp av elmotor. Cykeln har dämpning både bak och fram och 29 tums hjul.

Boknings- och hyresvillkor

Utlämning och inlämning
Hyrestagarens skyldigheter
Avbokning
Storleksguide mountainbike
Storleksguide barn & ungdom
Cyklister som cyklar över spång i Orsa Grönklitt

Utveckla din teknik

På Längdcentrum arbetar kunnig personal, med bästa tänkbara service. Våra instruktörer håller god kompetens och flera av dem har fina meriter inom cykelvärlden. 

Cyklar Orsa Grönklitt

Cykellektion

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum! Vi har kurser för barn och vuxna, nybörjare såväl som mer erfarna cyklister.

Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum i världsklass

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med grundservice, underhåll och cykellektioner. 

Kia Group cykeläger Orsa Grönklitt

Träningsläger i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt hittar ni de allra bästa förutsättningarna för att anordna alla typer av träningsläger. 

Cyklister barn på MTB Orsa Grönklitt

Guidad tur

Vill du utveckla din cykelteknik, utmanas på din nivå och samtidigt uppleva Orsa Grönklitts fantastiska miljö. Boka in dig på öppen grupp, egen guide-instruktör eller familjeupplevelse för att maximera ditt besök hos oss.

Cykelaktiviteter