KJ3A6837 Stor (549701)

Nybörjare

Skidåkning ska vara enkelt att lära sig. I Orsa Grönklitt finns anpassade skidområden och erfaren personal som hjälper dig med helheten.

I Orsa Grönklitt ska skidåkning vara roligt och lättillgängligt för dig som ny i skidvärlden. Det ska inte vara krångligt med utrustning. Vår erfarna personal hjälper dig i skiduthyrningen med att ta fram utrustning som passar just dina förutsättningar. I Sportshopen finns de kläder och accessoarer du behöver för en dag ute i vintervärlden.

Vi hjälper dig på traven. Vare sig du ska åka längdskidor, slalom eller snowboard, så kan du boka skidskola eller privatlektion – det spelar ingen roll hur gammal eller ung du är. När du är redo för egna äventyr finns det backar i alla svårighetsgrader att lära sig åka i. För dig som ska testa längdskidor börjar din lektion vid Längdcentrum med anpassade övningar med en personlig tränare. Efter detta är det bara att ge sig ut och testa de olika spåren efter sin egna förmåga.

Utveckla din skidåkning

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 064 Stor (548721)

Skidskola - alpint

Vår skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. En av hemligheterna är att vi har riktigt roligt tillsammans, leken är lika viktig som skidåkningen. Vårt uppdrag är att bidra till att skapa en positiv upplevelse av vinter och skidåkning och generera en lust att prova på och lära sig ännu mer.

20200303 Gronklitt Dag 3 84 Stor (550547)

Längdskidskola

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet.

Tips för nybörjare

20200229 Dag 2 144 Stor (550386)

Att tänka på i backen

Svenska Skidanläggningars Organisation/SLAO har sammanfattat vad du ska tänka på i skidbacken och kallar detta för "SLAO´s lilla gula".

Vi har även lokala regler som är viktiga:

  • Det är inte tillåtet att åka med barn i bärsele i lift och pist.
  • Det är inte tillåtet att åka pulka i pisterna, endast i pulkabacken.
  • Privat skoteråkning är inte tillåtet inom anläggningen.
  • Skidåkning är ej tillåtet i alpinbackarna när liftarna är stängda.

Råkar du ut för en olycka ringer du Gästcenter på 0250-462 12 eller pratar med närmsta liftvärd.

28I5196 Stor (120248)

Våra backar

I Orsa Grönklitt finns en favoritbacke för alla, i olika svårighetsgrader. På syd- och västsidan finns pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar och p å nord- och östsidan ligger också våra tävlingsbackar. Backarna delas in i fyra områden.

20200303 Dag 3 117 Stor (548862)

Vallatips

Att ha rätt valla på skidorna gör skiddagen ännu bättre. Ta en titt på dagens vallatips om du är osäker på vilken valla som rekommenderas. Du kan även lämna in dina skidor för vallaservice.till Längdcentrum.

20200229 Gronklitt Dag 2 108 Stor (548639)

Mat & fika

I Orsa Grönklitt finns flera alternativ på bekvämt avstånd från pister och spår. Ät på restaurang eller laga din egen mat, över öppen eld eller i stugan. Valet är ditt.

20200303 Dag 3 150 Stor (548873)

Längdcentrum

Välkommen in till Längdcentrum, precis intill spåren. Här hjälper gärna vår kunniga personal dig med all tänkbar service. På Längdcentrum finns allt du behöver för längdskidåkning och vår personal hjälper dig gärna hitta rätt utrustning från topp till tå.

28I3321 Stor (308065)

Sportshop & skiduthyrning

I vår Sportshop och Skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. I Skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon och i Sportshopen hittar du allt från strumpor och mössor, från valla, stavar och alpina skidor.

Tips på boende