image

Vintersemester i Orsa Grönklitt

Familjens bästa skidsemester

I Orsa Grönklitt är alltid barnen i fokus! Tillsammans med Bärra, barnens bästa vän, har vi skapat skidmöjligheter och aktiviteter runt omkring för att barnen ska få sin bästa vecka på året.

Orsa Grönklitt bjuder på sol, snö och skidor till både små och stora familjer. Här finns fantastisk alpin skidåkning och suveräna längdspår för både små och stora från november till april. Bo nära backen eller nära restauranger, butiker och skiduthyrning. Snösäkert, nära och familjärt.

I barnens eget skidområde hjälper Blåbäret Bärra barnen att ta sina första svängar med skidorna för att få sin första offpist-upplevelse. Här är allt anpassat till små snömonster med lätta liftar och backar, korta längdspår och lekfull undervisning.

Inför vintern 2022 slog vi även upp portarna till en helt ny Padelhall!

Utveckla familjens skidåkning

Grupp med barn som har skidskola

Skidskola alpint

Vår skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. Vårt uppdrag är att bidra till att skapa en positiv upplevelse av vinter och skidåkning och generera en lust att prova på och lära sig ännu mer.

5V4A4849

Längdskidskola

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet.

Blåbäret Bärra dansar framför slalomåkande barn i barnbacken i Orsa Grönklitt

Skidkul med Bärra

Att lära sig åka skidor ska kopplat till glädje och lekfullhet. Därför har vi skapat skidkul med Bärra, som bygger just på detta. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen. Oavsett om det handlar om längdåkningen eller alpint.

Barnens Grönklitt

Flicka som leker med en tågbana

Varglyan

Blåbäret Bärra har ett eget lekrum som kallas för Varglyan. Här är alla barn och föräldrar välkomna in i värmen för att vila benen, leka, pyssla, spela tv-spel, titta på film och mycket annat skoj. 

Barn framför leopardhäng

Ledarledda aktiviteter

Här i Orsa Grönklitt har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande ledarledda aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul.

Häst och släde som drar gäster till Fryksås för våffeltur i Orsa Grönklitt

Familjeaktiviteter

I Orsa Grönklitt finns så mycket mer än skidåkningen utför berget och på längden. Det fantastiska vinterlandskapet inbjuder till både äventyr och upplevelser.

Familj som äter lunch på uteserveringen på Toppstugan i Orsa Grönklitt

Mat i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och upplevelser för hela familjen! Oavsett om det gäller en mysig middag eller mättande lunch efter några timmar i backen så finns goda alternativ. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger eller kaféer eller besöka vår närlivs för att göra din egen mat i stugan. Alla våra matställen ligger på bekvämt avstånd från pister och spår.