Grupp med barn som har skidskola

Skidskola i Orsa Grönklitt

Utveckla din skidåkning med skidskola och skidlektioner!

Orsa Grönklitt är ett känt varumärke för just skidlektioner!

Våra instruktörer besitter en stor kunskap och högutbildning inom både längdskidåkning och alpinåkning, vilket gör att du alltid kan räkna med en bra och välutbildad lektion, oavsett vilken nivå du ligger på i din skidåkning. 
I Orsa Grönklitt har vi även förmånen att många av våra instruktörer kommer tillbaka varje säsong och dessutom har flera av dem fina meriter själva ifrån olika typer av skidåkning. 

Skidlärare samtalar med en vuxen elev i sittlift i Orsa Grönklitt under skidlektion!

Skidlektion alpint

I skidskolan är alla välkomna oavsett ålder. Varje dag är det full fart. Från de allra yngsta till vuxna som vill ta nya steg i sin skidåkning. Orsa Grönklitts skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna.

Skidlektion längd

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet.

Carvingpass - onsdagar från vecka 2

Häng med på ett carvingpass (90 min) där du tillsammans med någon av våra mest erfarna instruktörer går igenom carvingskidåkningens speciella teknik.

Vi startar med grunderna och jobbar vidare för att du ska få ut max av din skidåkning.

Förkunskapskrav: Åka röda backar och inte vara rädd för fart.
Åldersgräns: Från 13 år
Max antal: 10 personer
Tid: Onsdagar från v. 2, kl. 14.00.

Skejtande tjej Orsa Grönklitt

Kommande läger och tävlingar

Under året anordnas det många olika typer av läger och tävlingar i Orsa Grönklitt. Tre av tävlingarna är dessutom seedinglopp inför Vasaloppet. Våra läger vänder sig både till nybörjare och mer erfarna åkare!