Orsa Grönklitt - Ditt Vasaloppscenter

Ditt Vasaloppscenter för seedninglopp och längdåkning

Välkommen till Orsa Grönklitt, destinationen för dig som satsar på Vasaloppet! Vi är stolta över att vara ett officiellt Vasaloppscenter och att kunna erbjuda dig en perfekt plats för att förbereda dig inför Vasaloppet. Med två seedninglopp på vår anläggning, Craft Ski Marathon och Orsa Grönklitt Ski Marathon, samt fantastiska skidspår, är vi din ultimata träningsdestination. 

Vi är inte bara en anläggning, hos oss jobbar personal som har längdåkningen i sitt DNA och som verkligen brinner för sitt jobb. Flera av våra instruktörer och spårmaskinister har riktigt fina meriter från längdvärlden - vi är skapat av längdåkare, för längdåkare. Oavsett om du är en erfaren åkare som strävar efter att förbättra din tid i Vasaloppet eller en nybörjare som vill uppleva spänningen i längdskidåkning, har vi allt du behöver. 

Seedninglopp inför Vasaloppet
För att förbereda dig för Vasaloppet kan det vara bra att mäta din form och känna pulsen. Hos oss kan du delta i två av de mest prestigefyllda seedningloppen - Craft Ski Marathon och Orsa Grönklitt Ski Marathon. Dessa lopp ger dig chansen att visa din styrka och uthållighet på  vår vackra skidarena. 

Träning och utrustning
För att bli en bättre längdåkare krävs både träning och rätt utrustning. Vårt längdcentrum erbjuder personliga skidlektioner som anpassad efter dina behov. Våra instruktörer är erfarna åkare som kan hjälpa dig att förbättra din teknik och öka din prestation. 

Vi förstår vikten av rätt utrustning. På plats kan du få hjälp att hitta de skidor och stavar som passar för just dig. Dessutom erbjuder vi vallning och slipningstjänster inför både våra seedninglopp och Vasaloppet. Du kan vara säker på att din utrustning är i toppskick när du tävlar! 

Orsa Grönklitt är mer än bara en plats för träning - det är en gemenskap där längdåkare samlas för att utmana sig själva och uppleva glädjen av längdskidåkning. Välkommen till vårt Vasaloppscenter och låt oss hjälpa dig att nå dina mål. Träna med passion, tävla med stolthet - Orsa Grönklitt är din väg till Vasaloppet! 

Tre stora skidtävlingar vintern 2024

Är du ute efter att förbättra din placering i Vasaloppet? Delta i våra seedningslopp – Craft Ski Marathon och Orsa Grönklitt Ski Marathon. Perfekta tillfällen att mäta din form och känna pulsen inför det stora loppet.

5V4A1756

Craft Ski Marathon

Craft Ski Marathon är ett av Sveriges populäraste långlopp och officiellt seedningslopp för Vasaloppet.

5V4A2736 (1)

Orsa Grönklitt Ski Marathon

Välkommen till ännu ett seedinglopp, populära Orsa Grönklitt Ski Marathon! Passa på att seeda upp din plats till Vasaloppet.

230218MOF DSC02473

Ski Classic Pro Tour

Vi är stolta över att meddela att vi för tredje året i rad har fått äran att arrangera ännu ett Ski Classic Pro Tour event hos oss.

Skidåkare som tävlar i Ski Classic Pro Tour i Orsa Grönklitt!

Träning och utrustning

På vårt längdcentrum erbjuder vi personliga skidlektioner och hjälp att hitta den perfekta utrustningen för just dig. Vi tar också hand om din utrustning med vallning och slipning inför våra seedinglopp och Vasaloppet. Var redo för loppen med rätt utrustning och kunskap.

Längdcentrum, vårt bultande hjärta!

Flera skidåkare tävlar på längdskidor i skogen

Vasaloppet, en riktig uthållighetsutmaning

Vasaloppet, en av världens mest kända längdskidtävlingar, sträcker sig över 90 kilometer från Sälen till Mora. Med en rik historia som sträcker sig över ett sekel, är detta lopp inte bara en tävling, utan också en symbol för svensk vintertradition och uthållighet. Det välkomnar åkare i alla åldrar och nivåer och är en chans att utmana sig själv, njuta av den svenska vinterprakten och skapa minnen för livet. Vasaloppet är en kulturell och idrottslig skatt som fortsätter att inspirera människor runt om i världen i deras strävan efter personliga prestationer och äventyr.