5V4A0703 Stor (615385)

Mat och fika

Upplev genuina dalasmaker med utsikt över Siljan eller i skenet av en öppen eld. Du får exklusiva smakupplevelser som förgyller semestern.

Efter en äventyrlig sommardag erbjuds omtyckta mötesplatser för mat, fika och dryck i Orsa Grönklitt. Upplev genuina dalasmaker med utsikt över Siljan eller i skenet av en öppen eld. Du får exklusiva smakupplevelser som förgyller semestern. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger och kaféer eller besöka vår närlivs för att göra din egen mat i stugan.

DJI 0186 Stor (615382)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

Miljö restaurang Ugglan och Björnen Orsa Grönklitt

Ugglan & Björnen

På Ugglan & Björnen finns en plats för alla. Här erbjuds kombinationen av restaurang, kafé och bar i samma lokal och även lunchbuffé, smarriga pizzor och grillade burgare. På Ugglan & Björnen finns även biljard, dart och barnens egna lekrum. Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

Smid Utsikt

Smidgården

Välkommen till Smidgården, en högt belägen pärla i Fryksås. Njut av mat med inspiration från skogens lokala skafferi, valt med omsorg och med stor hänsyn till miljön.

Mat för alla smaker

Bakpotatis på Kafé Koppången

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en fika eller lunch. Här finns lättare fikabröd, smörgåsar och andra rätter att välja bland. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

20200228 Dag 1 A7RIII 157 Stor (548684)

Närlivs

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår Närlivs. Välkomna till vår lilla matbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk och kylvarorna.

I sommar erbjuder Närlivs utkörning av matvaror direkt till din stuga. Beställ innan kl. 18.00 för utkörning dagen därpå.

Närbild på en vedeldad brasa inifrån Rädsjöstugan i Orsa Grönklitt

Rädsjöstugan

Det är något speciellt med mat över öppen eld! Vid Rädsjöns östra strand ligger en gammaldags timrad eldpallkoja med plats för hela kompisgänget. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250–462 12.