KJ3A0381 Stor (615562)

Rullskidor

Unika förutsättningar för rullskidåkning i Orsa Grönklitt, med multiskidbanan på fem natursköna kilometer runt Rädsjön.

Orsa Grönklitt är under sommaren en populär plats för rullskidläger, bland annat för Svenska Skidlandslaget och andra elitåkare. I oktober 2019 invigdes även den nya multiskidbanan i Orsa Grönklitt, en asfalterad slinga på fem natursköna kilometer runt Rädsjön. En milstolpe och ett stort steg i utvecklingen för rullskidåkning i Orsa Grönklitt!

Så köper du ditt kort för multibanan:

Via webbshopen

Via vår webbshop kan du köpa ditt kort för multibanan på ett helt kontaktfritt sätt. I vår webbshop kan du betala och erhålla kortet direkt i mobilen. Ditt kort för multibanan får du direkt via mail med en QR-kod som du scannar vid en inpaseringsstation, antingen utanför Längdcentrum eller intill Gamla spårcentralen (vallaboden) vid Gästcenter.

Via Outby-appen

Sök efter Outby i App Store i din Iphone eller Google Play om du har Android. Välj sedan Orsa Grönklitt som anläggning och fyll i dina uppgifter samt betala via Swish. När du köper ditt kort i appen från Outby kan du dessutom få ett kvitto giltigt för friskvårdbidrag.

KJ3A0690 Stor (615572)

Multiskidbana

I oktober 2019 invigdes äntligen den nya multiskidbanan i Orsa Grönklitt. En milstolpe, och en investering i tiden, till glädje för ett flertal olika målgrupper.

Multiskidbanan är en asfalterad slinga på fem natursköna kilometer som slingrar sig runt Rädsjön. Banan kommer kunna användas av såväl elit som motionär. Åkning sker i olika svårighetsgrader, med en längre slinga på 3 812 meter, en teknikslinga på 795 meter och en slinga vid stadion på 325 meter.

Totala antalet höjdmeter för multiskidbanan är 48 meter, på en tekniskt enkel bana.

KJ3A1356 Stor (615559)

Utveckla din teknik

Under vinterhalvåret är Orsa Grönklitts moderna längdskidskola otroligt populär. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom löpning, cykling, rullskidor – allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och vistelse i vildmarken kring anläggningen.

DSC 0300 Stor (65515)

Grönklitt Hill Race

Nu kan du utmana dig själv och samtidigt jämföra dig med andra i Grönklitt Hill Race. Med hjälp av www.strava.com får du ett mått på din prestation och en resultatlista. Från starten i korsningen Våmhusvägen/Fryksåsvägen är vägen markerad med kilometerskyltar och höjdmeter ända upp till Toppstugan på 561 möh.

Instruktioner

  • Logga in på strava.com
  • Sök efter segmentet Grönklitt Hill Race Cykel

Efter utfört lopp, maila eller kom in till Längdcentrum så registrerar vi er tid på en separat lista.

28I7197 Stor (108761)

Längdcentrum

Längdcentrum är Orsa Grönklitts aktivitets­­centrum och är öppet alla dagar året om. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom löpning, cykling, rullskidor. Förutom uthyrning av cyklar, kanoter, rullskidor, fiske­utrustning och de tillbehör som behövs för en aktiv semester, finns här även en outdoorbutik.