Snowboardåkande tjej i Orsa Grönklitt

Offpist i Orsa Grönklitt

Besegra berget på dina villkor

Det snöklädda vinterberget inrymmer många hemligheter, här kommer en av de bäst bevarade: vår allt mer utvecklade offpist-åkning.

Ett stort, för många okänt äventyr är vår offpiståkning. Många känner till Bärras offpist, en smal stig genom skogen som ungarna älskar. Under drygt tio års tid har vi dock, lite i smyg, huggit och röjt på andra platser. I skogsområdet mellan Berguven och Norrbacken finns numera en stäng rakt genom skogen och nedför branten att ta sig an. Terrängen varierar, här och där är det extremt smalt. Lite lagom äventyrligt för den som vill prova på. Vi kallar den Trattis, eftersom det växer så mycket svamp där om hösten. Från knölen vid Berguven har vi kapat fram ett antal sköna rännor som ger bra fart ut i det markerade offpistområdet mellan Berguven och Höken. Sedan har vi ju Biffen, backen där pistmaskinen är bannlyst och pucklar, rännor och hopp får växa fram på egen hand. Orsa Grönklitt är en idealiskt plats att prova på offpist. Det är varierande, med en mängd olika stigar att upptäcka. Din enda gräns är din egen fantasi. 

Fråga oss gärna om tips på bra ställen. Vi hjälper dig att hitta rätt och ”besegra berget”, både på och utanför de traditionella pisterna.

Vår snabbguide för nya offpist upplevelser

Strax utanför pisterna finns äventyren!

Biffen
Trattis´n
Öster om örnen
Området runt slingan
Halvan
Demonen
Snowboardåkande tjej i Orsa Grönklitt

Perfekta för barn

Ryggarna på två barn som åker genom portalen till Bärras Offpist

Bärras offpist

Som att följa ett spår genom skogen. Det bildas ”gupp” som vid snöfall kan bli stora. Går att följa hela vägen längs Blåbärsskogens sträckning, mellan pist och lift. Barnens naturliga favorit.

Wild kids

Högsta toppen ovanför berguven. Smala rännor i skogen eller öppna fält som ger dig ordentlig fart ut i det markerade offpist-området mellan Berguven och Höken.