Familj på slalomskidor som står tillsammans nedanför en alpinbacke i Orsa Grönklitt

Skidåkning - i skidparadiset Orsa Grönklitt
Utförsåkning,Park,Offpist,Puckelpist,Längdåkning,Klassiskt,Skating,Alternativen är många

Upplev den riktiga kombinationen av längd och utför på äkta snö i djupaste Dalarna

Att varva skatepassen och längdträningen med ett par dagar i pisten har blivit uppskattat. Alla i familjen kan göra det de gillar mest, och man är aldrig långt ifrån varandra. För den stora poängen med Orsa Grönklitt är just kombinationen av olika skidåkning. Allt finns på samma plats som boende, affärer och restauranger. Och det ligger så nära hela Mellansverige, men ändå nästan i fjällen. 

Redan i början av 60-talet upptäckte skidentusiaster Orsa Grönklitt och såg möjligheterna att göra Grönklitt till en fantastisk skidanläggning. 1965 startade den första liften och sen dess har vi fortsatt investera och bygga anläggningen till det skidparadis det är idag! Här finns något för alla på skidor och vi arbetar ständigt med att utveckla vår produkt. Våra längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer och i våra backar har alla kul - oavsett ålder och vana.

Vi lär ut snöglädje
Vår skidskola och våra skidinstruktörer är väl utbildade och håller högsta kvalitet, här kan du utveckla din skidåkning oavsett vilken nivå du är.

Sedan många år tillbaka är vi ett officiellt Vasaloppcenter och tillsammans med våra femstjärniga instruktörer får du en god hjälp inför kommande lopp och våran variation på spår ger en bra träning inför långloppen. 

Tillsammans med vår maskot Blåbäret Bärra har vi utformat olika aktiviteter på anläggningen som främjar barns utveckling på skidor.

Klassisk längd, skate, tur, carving, freeride, telemark och twintip, vad kör du helst?

Spårkort och skipass, din nyckel till skidåkning i Orsa Grönklitt!

Det bästa av två vintervärldar

I Orsa Grönklitt hittar du fantastisk skidåkning, oavsett om du ska åka på tvären eller längden!

AA101672

Alpin åkning, i alla färger

I Orsa Grönklitt har alla kul i backarna. Här finns det 22 välpistade och varierande nedfarter i samtliga svårighetsgrader, från grönt till svart. 

AA105376

Spår i världsklass

Njut av som mest 13 mil välpreparerade spår som är kända för sin höga kvalitet. Här finns något för alla - såväl nybörjare som motionär och landslagselit. 

Skidlärare som står reda för letion i Orsa Grönklitt

Testa först köp sen

På Längdcentrum erbjuder vi en unik möjlighet att testa din produkt innan du väljer om du vill köpa den. För att en skida skall bli perfekt för just dig, så räcker det inte med att mäta spann och genom rätt vallning. På Längdcentrum får du skidan monterad och vallad för en provtur innan du köper den. Med 10 meter till spåret så blir proceduren en naturlig del av ett kvalificerat köp.

Utveckla din skidåkning

Att lära sig rätt teknik gör det så mycket enklare och roligare med skidåkning. Oavsett vilken nivå du ligger på finns våra välutbildade instruktörer redo för att hjälpa dig vidare i din utveckling!

Skidskola orsa grönklitt (1)

Alpin skidskola

Vår alpina skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. En av hemligheterna är att vi har riktigt roligt tillsammans. Vi erbjuder allt ifrån möjlighet till personlig tränare till gruppskidskola för barn, ungdomar och vuxna.

AA106824

Längdskidskola

Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet. Du kan boka en personlig tränare för enskild person eller som en grupp. 

Slalomhjälmar i Sportshoppen i Orsa Grönklitt

Sportshop & skiduthyrning

Här hittar du utrustning för både utförsåkning och längdåkning och alternativ som passar alla – från nybörjare till proffs.

Medarbetare i butiken på längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum - vårt bultande hjärta

Här träffar du vår kunniga personal som hjälper dig med tips, teknik och all sorts service som har med längdskidåkning att göra.

Tillsammans med Blåbäret Bärra har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen.

Personal med hjärta för snö

Titta in i pistmaskinen hos Bysse

Möt personalen i Sportshoppen

Manligt pistör

Så tillverkas konstsnö

Evenemang i Orsa Grönklitt

Flickor med midsommarkrans och svergies nationaldräkt

Midsommar i Orsa - fira på ett riktigt dalavis

Har du hört talas om Orsas fantastiska midsommarfirande? Det är känt som ett av Sveriges bästa och lockar många besökare varje år!

En cyklist på nära håll som cyklar cykelvasan

Orsakajt'n och Orsabajk´n

Upplev adrenalinet på Mtb- och löptävlingen som alltid arrangeras på midsommarafton i Orsa!

Orsayrorna - den ultimata sommarupplevelsen!

Här samlas människor från när och fjärran för att uppleva musiken, maten, aktiviteterna och framförallt gemenskapen.