Familj på slalomskidor som står tillsammans nedanför en alpinbacke i Orsa Grönklitt

Familjens bästa skidsemester

Dags att skapa fantastiska skidminnen, tillsammans!

I Orsa Grönklitt är alltid barnen i fokus! Tillsammans med Bärra, barnens bästa vän, har vi skapat skidmöjligheter och aktiviteter runt omkring för att barnen ska få sin bästa vecka på året.

Orsa Grönklitt bjuder på sol, snö och skidor till både små och stora familjer. Här finns fantastisk alpin skidåkning och suveräna längdspår för både små och stora från november till april. Bo nära backen eller nära restauranger, butiker och skiduthyrning. Snösäkert, nära och familjärt.

I barnens egna skidområden hjälper Blåbäret Bärra barnen att ta sina första svängar med skidorna för att sedan få sin första offpist-upplevelse. Här är allt anpassat för små snömonster med lätta liftar och backar, korta längdspår och lekfull undervisning..

När de små skidåkarbenen är trötta och behöver en paus, finns en mängd aktiviteter att spendera dagarna med. Allt från ledarledda aktiviteter, vårt klubbhus Varglyan, skotersafari, isfiske och mycket, mycket mer. 

Vår maskot, Blåbäret Bärra, älskar skidåkning lika mycket som oss och kommer ofta och hälsar på under vintern. Han vänner i Blåsbärsskogen älskar när barnen kommer på besök, därav har han sett till så att alla barn under 7 år åker gratis i Orsa Grönklitt. Det enda kravet han har är att man måste använda hjälm! 

Välkomna hit, njut av skidåkning, upplev naturnära vinteraktiviteter och framför allt, skapa fantastiska familjeminnen tillsammans! 

Alpinåkande pojke med vy utför en pist i Orsa Grönklitt

Gratis skidåkning för barn under 7 år

Statistiken visar att barn rör sig mindre och mindre. För oss är det viktigt att barn i tidig ålder lär sig det roliga i att just röra på sig. I Orsa Grönklitt åker alla barn under 7 år gratis, det enda kravet är att man bär hjälm!

Personlig utveckling för alla i familjen

Att starta semesterveckan med en skidlektion eller skidskola är en perfekt grundsten för en resterande semester med fantastisk och rolig skidåkning, för hela familjen. Oavsett om du är nybörjare eller en mer van åkare som bara vill fila lite extra på tekniken!

Pojke i skidskola i Orsa Grönklitt

Skidskola alpint

Skidskola är en perfekt grund för att börja en långvarig skidkarriär och är något du kommer ha med dig resten av livet. Med rätt teknik blir skidåkningen både lättare och roligare!

Kvinnlig instruktör håller längdlektion i Orsa Grönklitt

Längdskidskola

Att vässa lite på tekniken är aldrig fel. Genom rätt teknik kommer du ha mer ork i din skidåkning, vilket gör att du kommer kunna åka både snabbar och längre!

Blåbäret Bärra åker slalom nedför barnbacken i Orsa Grönklitt

Skidkul med Blåbäret Bärra

Lär dig åka skidor på ett lekfullt sätt tillsammans med Blåbäret Bärra. Upptäck Bärras vintervärld och testa alla olika skidutmaningar som finns runt om anläggningen.

Maskoten Bärra med 3 barn framför sig i alpina kläder

Lekfull träning med Bärramärken

Fixar du att ta liften upp till toppen av barnbacken själv, åka i banan och göra high five med gubbarna?  I så fall är det alpina bronset ditt. För samma valör i längd åker du ett varv runt stadion alldeles själv, upp och ned för stadions backe tre gånger och om du trillar, så reser du dig upp utan hjälp. Med bronset kirrat kan du gå vidare med silver och sedan guld!

Barn som ser på film i Varglyan i Orsa Grönklitt

Träffa nya vänner i Varglyan

Blåbäret Bärra har ett eget lekrum som kallas för Varglyan. Välkommen in i värmen för att vila benen, leka, pyssla, spela tv-spel, titta på film och mycket annat skoj!

DSC6904 Stor (66918)

Spendera tid tillsammans med släkt och vänner

Att skapa minnen för livet, det gör man bäst genom att samla alla man håller kär och spendera tid tillsammans! Under högtider och lov finns det massor av roliga aktiviteter för hela familjen att ta del av.

 

20200229 Gronklitt Dag 2 108 Stor (548639)

Mat i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och upplevelser för hela familjen! Oavsett om det gäller en mysig middag eller mättande lunch efter några timmar i backen så finns goda alternativ. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger eller kaféer eller besöka vår Ica ToGo för att göra din egen mat i stugan. Alla våra matställen ligger på bekvämt avstånd från pister och spår.

 

Orsa Grönklitt - Boende som passar alla

Familj som åker längdskidor i Orsa Grönklitt

Alpint- eller längdåkning? Här slipper du välja!

Med kombikortet kan du varva fritt mellan längd- och slalomskidorna!