5 sköna vårvintertips

Här ger vi dig fem sköna tips på hur vårvintern bäst bör upplevas i Orsa Grönklitt. Välkommen till vårt vinterparadis i Dalarna. Ut och njut!

1. Njutförsåkning

Minusgrader under nätterna gör att underlaget är hårt och fint på morgonen för att sedan bli sådär mjukt och härligt framåt eftermiddagen. När solen legat på och värmt upp snön blir den härligt slaskig och hela berget blir lättåkt. 

Familj njuter i solgrop under våren i Orsa Grönklitt

2. Solgropshäng

Lika självklart som julgran på julafton är magiskt solgropshäng under vårvintern. Packa ryggsäcken med fika, spade och liggunderlag. Gräv en grop och njut i solen resten av dagen – god choklad och apelsiner är ett klassiskt tillbehör. Glöm inte solskyddsfaktor!

Barn som går fram till Bärra Blåbär

3. Äventyr med Blåbärsklubben

Barnens bästa vecka på året är garanterat hos oss i Orsa Grönklitt. Här finns alltid något roligt på gång med Blåbärsklubben. Vår populära maskot Blåbäret Bärra hittar också på mycket bus och skoj. Måla, skulptera och skapa snökonst, lös mysterium på Bärras detektivbyrå eller ge er ut på Skattjakt.

4. Skejta på myrarna

Packa ryggsäcken och ge dig ut på myren för en mysig fika i någon av våra slogbodar, eller slå dig ner i en solgrop och njut av din medhavda matsäck. Kallbolsrundan är en riktig favorit för en längre tur! Om du istället vill njuta av preparerade längdspår så finns flera mil att välja mellan.

5. Våffelfika och solskens lunch

Det finns nog inget som är så skönt som att efter lite ansträngning slå sig ner och njuta av välförtjänt fika i solskenet. Smidgården i Fryksås bjuder på makalösa vyer och frasiga våfflor. Till Smidgården tar du dig med längdskidor via Fryksås t/r. I skidsystemet finns fler olika alternativ att välja bland. 

Barn som skrattar i Orsa Grönklitt

Säkra din skidsemester idag!

Under vintern är vi fullbelagda större delen av året. Vi rekommenderar därav att man säkrar sitt boende i god tid!