Pappa med 5 barn som cyklar i Orsa Grönklitt.

Ett magiskt sommaräventyr

Packa dina väskor och gör dig redo för en sommarsemester som du sent kommer att glömma!

I Orsa Grönklitt väntar ett nytt äventyr bakom varje hörn och bäst av allt, här finns något som passar hela familjen! Välj från vår sommarmeny som är fylld av både äventyr och avkoppling. Sommarens bästa dagar väntar, med minnen för livet.

Välkommen till en aktiv sommarsemester i Orsa Grönklitt, en semester som kan rymma allt det där du och familjen drömmer om att uppleva och göra. Stillsamma dagar på stranden, ett dopp i poolen, paddelturer på Rädsjön, fartfyllda cykelturer genom sagoskogar, fiske, rullskidor, vandring i orörd natur, äventyrsstigar och svindlande höjder och magpirr genom klättring i vår klätterpark. Här ger vi dig lite inspiration om hur du får ut det absolut mesta av din sommarsemester i Orsa Grönklitt!

Klätterbana, klätterpark, äventyrspark och höghöjdsbana, ett kärt barn har många namn. För dig som älskar utmaningar finns det inget bättre än vår sprillans nya klätterpark med sex olika banor och Ziplines. Upplev hur det är att sväva i höga höjder och känn hur pulsen ökar när du tar dig an varje ny utmaning.

Sol och bad hör sommaren till, i Orsa Grönklitt har du två perfekta ställen att spendera soliga dagar på. För dig som gillar att bada i sjö har vi Rädsjön, som ligger i nära anslutning till skidstadion. Här hittar du en härlig sandstrand att sola på, en brygga och en fin grillplats i nära anslutning att tillaga lunchen vid. 

För dig som vill ha lite varmare grader i vattnet finns även vår uppvärmda pool, alldeles i anslutning till restaurang Ugglan och Björnen. Poolen är gratis för alla boendegäster och restaurangbesökare att använda.  

För de som vill uppleva naturen på nära håll har vi ett fantastiskt utbud av cykelleder, vandringsstigar och löprundor i sagoskogen. Träna din teknik på våra Skillsarea och Skillstrail eller ta med familjen på en härlig cykeltur. För våra yngre gäster finns det även roliga rörelsebanor där barnen kan ha kul samtidigt som de tränar sin motorik.

Är du sugen på att upptäcka vattenaktiviteter? Hos oss kan du testa på allt från kanot, kajak och SUP till att fiska i Rädsjön. Varför inte utmana dig själv med vår spännande kanotorientering som garanterat kommer att bli ett minne för livet?

Orsa Grönklitt är en plats där du kan åka skidor året om, även under sommaren. Testa på vår asfalterade multiarena för rullskidor eller ta en löptur runt området. Efter en aktiv dag kan du njuta av mysigt boende och god mat på våra restauranger som ligger på bekvämt gångavstånd från allt.

Så packa dina väskor och upplev sommaren på Orsa Grönklitt – en plats där äventyr, avkoppling och minnen väntar på dig!

Semestern ska spenderas i Orsa, såklart!

Att fira semestern i Orsa är ett utmärkt val för den som vill uppleva en härlig blandning av avkoppling och äventyr. För den som gillar friluftsliv finns det fina vandringsleder och möjligheter att paddla kanot eller fiska i de vackra sjöarna och älvarna. Orsa har också ett rikt kulturutbud med bland annat musikfestivaler och traditionella event. Oavsett vad du väljer att göra så kommer du garanterat att ha en minnesvärd semester!

Pris per natt fr.

525 kr

Utmärkt utgångsläge till flera lokala besöksmål

Sommar i Orsa

Sommar i Orsa är en underbar tid på året då naturen är i full blom och det finns mycket att göra för både stora och små. Orsa är också känt för sin rika kultur med traditionella evenemang som Orsayran, en festival som firas i juli med musik och konst. 

Pris per natt fr.

505 kr

Perfekt boendealternativ till cykelvasan

Sommarvasan

Cykelvasan är en av Sveriges mest populära cykeltävlingar som sträcker sig från Sälen till Mora i Dalarna. Cykelvasan är en spännande utmaning som kräver både kondition och teknik, så se till att du är väl förberedd inför starten!

Nya äventyr. Varje dag!

Upptäck nya höjder på våra fantastiska MTB-leder i Orsa Grönklitt!

Välj mellan spännande backar eller lätta skogsstigar – och upplev naturen på ett helt nytt sätt!

AA104430

Grön, blå eller röd

Oavsett om du är en nybörjare, en erfaren cyklist eller en familj som söker nya utmaningar, finns det leder för alla. Bli inspirerad och utforska det vackra landskapet på två hjul!

5V4A9101 Edited

Kul på två hjul

Hos oss lär sig barnen genom lek och utvecklar sina cykelfärdigheter på ett kul och inspirerande sätt. Upptäck en värld av spännande möjligheter på två hjul!

AA104410

Trampa iväg på ett äventyr

Orsa Grönklitt har mer än 50 km av varierande och roliga mountainbike-leder som garanterar en utmaning för alla nivåer av erfarenhet. 

Ta vara på sommaren och utforska massor av roliga aktiviteter.

Oavsett om du föredrar friluftsliv, kultur eller äventyr, finns det något för alla. Välj och vraka bland olika aktiviteter som vandring, cykling, bad, paddling, fiske, konserter, festivaler och mycket mer. Utforska nya platser, lär känna nya människor och skapa minnen för livet. Det är sommaren som gör det möjligt, så se till att du tar vara på varje tillfälle!

Pojke som springer ut i vattnet från sandstranden i Rädsjön i Orsa Grönklitt

Pool eller sjö...?

I Orsa Grönklitt behöver du inte välja mellan sjö eller pool - här kan du njuta av båda!

Koppla av på den härliga sandstranden eller ta ett uppfriskande dopp i poolen, det är upp till dig. Oavsett vad du väljer så kommer du att uppleva en fantastisk sommar på detta vackra ställe i Dalarna.

Två glada flickor leker i den uppvärmda poolen på Orsa Grönklitt - en rolig och avkopplande stund i vattnet.

Avkoppling vid poolen - njut av sommaren i Dalarna

Boendegäster och restaurangbesökare kan gratis använda poolen som ligger intill Restaurang Ugglan och Björnen under semestern i Dalarna.

DSC04935

Fiskeupplevelse

Fiska i den vackra Rädsjön eller i en närliggande put-and-take-damm intill restaurangen och testa din fiskelycka under semestern i Dalarna.

HA2619 Stor (466453)

Upptäck vildmarken till fots

Upplev fina vandringsleder med stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad, och njut av den vackra dalanaturen under semestern i Dalarna.

28I8060 Stor (196941)

Äventyr vid Rädsjön

Rädsjön i Orsa Grönklitt bjuder på massor av äventyr, allt från avkoppling på stranden till spännande aktiviteter som paddling med kanot, kajak eller SUP.

AA105374

Matupplevelser

Semestern i Dalarna bjuder på många möjligheter att uppleva god mat och dryck, vare sig man vill avnjuta en vacker utsikt över Siljan, slappna av vid poolen eller grilla i Rädsjöstugan.

Njut av en bekymmersfri sommarsemester med vårt mysiga boende!

Hos oss på Orsa Grönklitt finns det inga restriktioner på våra stugor under sommaren – du kan boka precis när det passar dig och stanna så länge du vill. Slappna av och känn dig som hemma på vår vackra destination!

Kalendarium

Sportlov i Orsa Grönklitt

Njut av långa skiddagar med vänner och familj i härlig vintermiljö och massor av andra roliga aktiviteter som passar när skidåkarbenen blir trötta.

Påsk, påsklov och säsongsavslutning i Orsa Grönklitt

Påsk är den enda tiden på året då det är säkert att lägga alla dina ägg i en korg!
Påsken och säsongsavslutningen är en av våra absoluta höjdpunkter i Orsa Grönklitt med mängder av aktiviteter, värmande vårsol och fantastisk skidåkning.

HillClimb 2024

En riktigt rolig längdtävling utöver det vanliga!