Pappa med barn som cyklar i Orsa Grönlitt till fantastisk vy av blånanden berg

Ett magiskt sommaräventyr

Dags att skapa fantastiska semsterminnen tillsammans i vårt äventyrsparadis!

I Orsa Grönklitt väntar ett nytt äventyr bakom varje hörn och bäst av allt, här finns något som passar hela familjen! Välj från vår sommarmeny som är fylld av både äventyr och avkoppling. Sommarens bästa dagar väntar, med minnen för livet.

Välkommen till en aktiv sommarsemester i Orsa Grönklitt, en semester som kan rymma allt det där du och familjen drömmer om att uppleva och göra. Stillsamma dagar på stranden, ett dopp i poolen, paddelturer på Rädsjön, fartfyllda cykelturer genom sagoskogar, fiske, rullskidor, vandring i orörd natur, äventyrsstigar och svindlande höjder och magpirr genom klättring i vår klätterpark. Här ger vi dig lite inspiration om hur du får ut det absolut mesta av din sommarsemester i Orsa Grönklitt!

Klätterpark
Klätterbana, klätterpark, äventyrspark och höghöjdsbana, ett kärt barn har många namn. Inför sommaren 2022 bygger vi en rolig klätterpark i Orsa Grönklitt i samarbete med Högt och Lågt. Här hittar ni sex stycken roliga banor i varierande svårighetgrad och roliga Ziplines. 

Pool, sjö eller varför välja? 
Sol och bad hör sommaren till, i Orsa Grönklitt har du två perfekta ställen att spendera soliga dagar på. För dig som gillar att bada i sjö har vi Rädsjön, som ligger i nära anslutning till skidstadion. Här hittar du en härlig sandstrand att sola på, en brygga och en fin grillplats i nära anslutning att tillaga lunchen vid. 

För dig som vill ha lite varmare grader i vattnet finns även vår uppvärmda pool, alldeles i anslutning till restaurang Ugglan och Björnen. Poolen är gratis för alla boendegäster och restaurangbesökare att använda.  

Cykla Mtb i sagoskogar eller träna tekniken i vår Skillsarea
Cykla Mountainbike har nästan blivit lika stort som längdskidåkning på vintern. Hos oss hittar ni leder för både nybörjare och för den mer avancerade åkaren. För dig som vill ta med familjen ut på en härlig tur finns fina leder med slogbodar efter vägen, perfekta för vilopausen. 

För dig som vill träna tekniken hittar du även både en Skillsarea och en Skillstrail hos oss i Orsa Grönklitt. Dessa hittar du i nära anslutning till vår Flowtrail, alldeles bakom Längdcentrum. I Orsa Grönklitt vill vi främja intresset för outdoor aktiviteter och rörelse, därav är alla våra trailpass gratis för barn under 7 år. 

Vandring, trailrunning, äventyrsstig och roliga rörelse banor
Näst intill alldeles runt husknuten hittar du skogen i Orsa Grönklitt. Skogen bjuder in till många roliga äventyr som passar de allra flesta. Här hittar du fina vandringsstigar, roliga och utmanade trailrun-leder. För våra yngre gäster finns även roliga rörelse banor där barnen får träna sin motorik och en rolig äventyrsstig. 

Roliga vattenaktiviteter 
Rädsjön är en populärt plats på dagarna under semestern i Orsa Grönklitt. Här finns möjlighet att både åka SUP, kanot, kajak och fiska. Varför inte testa på vår kanotorientering, garanterat en rolig upplevelse för hela familjen!

Åk skidor året om
Byt längdskidorna till rullskidor och testa vår asfalterade multiarena. Ett perfekt ställe att fortsätta träna skidåkningen och hålla igång motion, styrka och teknik inför vinterns åkning. Multiarenan passar även perfekt för dig som vill åka lite inlines eller som söker en fin asfalterad yta att springa på. Runt multiarenan hittar ni även fler mysiga slogbodar.

Nära till allt
Närhet är ett fint ord. Och det är just med det ordet som många av våra gäster beskriver Orsa Grönklitt. Till oss är det nämligen nära geografiskt och nära till allt på plats. Njut av mysigt boende, bra restauranger och allt naturen har att erbjuda, precis utanför knuten. Allt är nära och enkelt i Orsa Grönklitt, på gångavstånd. 

Detta och mycket mer finns att upptäcka i vår breda sommarmeny i Orsa Grönklitt. Varmt välkomna till ett riktigt äventyr!

Massor av aktiviteter väntar runt hörnet!

Upptäck cyklingen i Orsa Grönklitt

AA104430

Grön, blå eller röd

Här hittar ni leder som passar allt ifrån den nyfikna familjen, nybörjaren och den mer erfarne MTB-cyklisten. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför eller lätta skogsstigar.

5V4A9101 Edited

Kul på hjul

Att barn lär sig allra bäst via lek, det är det inga tvivel om. I Orsa Grönklitt hittar ni massor av roliga aktiviteter för att utveckla era cykel färdigheter!

AA104410

Trampa iväg på ett äventyr

Älskar du att cykla mountainbike lika mycket som vi gör? Runt om i Orsa Grönklitt hittar du ca 50 km lekfulla och varierande XC-leder att upptäcka! 

Väl och vraka bland massor av roliga sommaraktiviteter

Pojke som springer ut i vattnet från sandstranden i Rädsjön i Orsa Grönklitt

Pool eller sjö, eller varför välja?

Här i Orsa Grönklitt har vi både en uppvärmd pool och en härlig sandstrand att spendera dagarna vid. 

Två flickor som leker i poolen i Orsa Grönklitt

Pool

Intill Restaurang Ugglan och Björnen hittar ni vår pool, gratis att använda för boendegäster och restaurangbesökare.

Fiske Grönklitt

Fiske upplevelse

Testa fiskelyckan i Rädsjön eller i put-and-take-dammen intill restaurangen. Fiskeutrustning både att hyra och köpa.

HA2126 Stor (466432)

Upptäck vildmarken till fots

Upplev fina vandringsleder med massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad.

DSC05904 (1)

Äventyr vid Rädsjön

Rädsjön bjuder på massor av äventyr! Allt från strandhäng till paddling med kanot, kajak eller SUP.

5V4A6804

Matupplevelser

Upplev exklusiva smakupplevelser som förgyller semestern, med utsikt över Siljan eller i skenet av en öppen eld.

Mysigt boende för hela semestern

Barnens Grönklitt

I Orsa Grönklitt ska barnen ha sin bästa semestervecka på hela året, oavsett när på året man besöker oss.

Skylt på Bärras äventyrsstig i Orsa Grönklitt

Upplev sommarens äventyr hos oss!

Här hittar ni allt från spännande äventyrsstigar, till Bärras roliga utmaningar.

Barn som cyklar flowtrailen i Orsa Grönklitt

Cykelkul med Bärra

Tillsammans med Blåbäret Bärra har vi skapat olika möjligheter runt om i anläggningen för att utveckla sin cykling.

Flicka som kramar Bärra Blåbär i Orsa Grönklitt

Sommarkul med Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten i Orsa Grönklitt. Lär känna Blåbäret Bärra och läs hans bästa sommartips! 

Familj runt lägereld i Orsa Grönklitt

Säkra sommarens semesterresa redan idag!

En semester för att skapa härliga minnen med roliga äventyr. Säkra ditt boende för sommaren redan idag!