Välkommen till Orsa Grönklitt, den utlimata destinationen för outdoor-äventyr i hjärtat av Dalarna!

Vi är stolta över att ha blivit diplomerade med Visit Dalarnas prestigefyllda Outdoor Qualified-koncept, vilket betyder att vi är extra outdoor-vänliga och har stor erfarenhet av att ta emot cyklister och MTB-entusiaster.

Som en del av Biking Dalarna har vi redan lång erfarenhet av att välkomna cyklister från hela Sverige. Men nu med vår Outdoor Qualified-diplomering, är vi fast beslutna att utveckla och satsa ännu mer på outdooraktiviteter för att locka ännu fler gäster till vår vackra plats. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter, inklusive vandring, löpning och andra spännande utomhusaktiviteter som garanterat ger dig minnesvärda upplevelser.

Vårt område är perfekt för MTB-cykling, med utmanande stigar och underbar utsikt över de blånande bergen och sjöarna. Vi har en mängd olika cykelleder som passar alla nivåer, från nybörjare till erfarna MTB-cyklister. Vi har ett stort utbud av cyklar i vår cykeluthyrning, så du behöver inte ens ta med din egen cykel hit. Men om du gör det har vi självklart sett till så att du kan låsa in din cykel på ett tryggt sätt genom vårt cykelpaket-erbjudande. Full cykelservice finner du såklart på Längdcentrum! 

Men det är inte bara cykling som lockar gäster till Orsa Grönklitt. Våra vandringsleder är också en riktig höjdare. Utforska vildmarken och njut av den fantastiska naturen runt omkring oss. 

Vi är också stolta över våra andra outdoor-aktiviteter, som inkluderar löpning, fiske, paddling och mycket mer. Oavsett vilken typ av utomhusaktivitet du föredrar, finns det något för alla här på Orsa Grönklitt.

Så varför inte boka din nästa utomhussemester hos oss idag? 

Pris för 2 pers

2 245 kr

Ungdommar som cyklar på skogsstig med vy över Orsasjön i Orsa Grönklitt.
Gäller vecka 23-37

Cykelpaket Grönklitt

Njut av naturen och de sagolika skogarna på två hjul. 

I paketet ingår följande för 2 personer:
- två nätters boende på Grönklittsgården i 2-bäddsrum
- Avresestädning
- Linneset
- Trailpass för 2 dagar
- Cykelkarta
- Frukostpaket för 2 dagar

Cykelförvaring finns i anslutning till Grönklittsgården. Där finns det möjlighet att låsa fast din cykel, vi rekommenderar att du tar med dig eget lås om du har. Begränsat antal lås finns att låna för dem som bokar cykelpaketet på Gästcentrum!

Pris per natt fr.

525 kr

Njut av naturen

Upplev naturen i Orsa

Sommar i Orsa, är en underbar tid på året då naturen är i full blom och det finns mycket att göra för både stora och små. Här hittar ni äventyrstigar, vandringsleder, Klätterpark, MTB-leder och massor med annat kul!  

Är det ont om plats i bilen för cyklar eller annan utrustning? Ingen fara, detta hjälper vi dig med i vår butik på Längdcentrum, där du också kan hyra gångstavar och bärstolar för barn.

Sugen på en guidad tur eller lektioner i cykling eller rullskidor? Våra proffs på Längdcentrum hjälper dig gärna med detta! 

HA1319 Stor (466401)

Vandring

Här hos oss finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på, perfekta både för paret som vill ha lite mer utmaning och för familjen som vill ha en härlig tur. 

AA102920

Cykling

Känn vinden i håret när du trampar iväg på spännande mountainbike-äventyr i den fantastiska naturen. Med våra utmanande leder och hisnande utsikter är du garanterad en cykelupplevelse som tar andan ur dig. 

AA104321

Rullskidor

Rullskidor ger en otroligt bra träning för hela kroppen, det är väldigt roligt och ger dig möjlighet att slipa på skidtekniken även sommartid. Genom att träna rullskidor under sommarsäsongen kan du bibehålla och jobba på att utveckla tekniken, konditionen och styrkan.

Orsa Grönklitt - perfekt för MTB-entusiasten

När vintern övergår till sommar lägger vi skidorna på hyllan och tar istället fram vårt sommarutbud. Våra experter på Längdcentrum finns tillgängliga för att göra din semesterkomplett. På Längdcentrum kan vi hjälpa dig med följande saker:

- Hyra av cykel
- Cykelverkstad
- Cykeltvätt
- Cykelservice
- Cykellektioner
- Försäljning av träningskläder

Välkommen in!