Vy över stugor och slalombackar i Orsa Grönklitt, träd och mark är täckta av snö

Nyheter i Orsa Grönklitt

Inför var säsong investerar vi i spännande nyheter för att utveckla anläggningen!

Orsa Grönklitt ska vara familjens stora äventyrsparadis, året om. Därav investerar vi i välvalda projekt varje år, för att utveckla både vår sommar- och vinterprodukt. 

Ända sedan skidfantaster upptäckte Orsa Grönklitt i början av 60-talet har vi gjort välvalda investeringar för att utveckla anläggningen till att bli ännu bättre. Genom kundenkäter och omvärldsbevakning följer vi upp på både våra gästers önskemål och framtidens utveckling. 

Här nedan kan du se kommande säsongs roliga nyheter och investeringar! Genom att registrera dig för vårt nyhetsbrev får du alltid de senaste nyheterna och även fina rabatter, direkt i din mailinkorg. 

Nyheter vintern 2022/2023

Ica ToGo

Inför vintern 2023 tar Ica ToGo över vår närlivs i Orsa Grönklitt. Här kommer du kunna handla livsmedel i en obemannad butik, där man enkelt öppnar butiken, handlar, samt betalar med en app och mobilt bank-id!

X-gym Grönklitt

Innan jul slår vi upp portarna till vårt nya gym som kommer drivas av X-gym. Gymmet kommer att hålla till i Mötestorget. (Fd, Rovdjurscentrum!)

Flicka som äter hamburgare

PM Kök & Bar

16 december kommer en helt ny restaurang i regi av Dalasmaker att öppna o Rovdjurscentrums lokal, som nu bytt och fått namnet Mötestorget. I restaurangen kommer våra gäster få njuta av god streetfood med Dalasmakers egna twist. 

Biski

Inför vintern 2023 har vi köpt in en Biski och utbildat vår personal!
Har du en funktionsvariation och är intresserad av att komma ut i backen? Vi på Orsa Grönklitts skidskola hjälper dig.

En biski består av en stabil sits monterad på två skidor. 

Topptur

Norr om skidområdet ligger Hällbergsklacken. Från toppen får du en härlig utsikt över berg och myrar. Bergets branta klippkanter och gammelskog skapar en riktig vildmarkskänsla. Berget är också ett populärt tillhåll för Lodjur. Med lite tur ser vi deras spår.

Kvinnlig personal som slipar längdskidor på Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Vallalektion

Lär dig valla som proffsen, boka en vallalektion med vår duktig personal på Längdcentrum!

Nyheter sommaren 2022

Inför sommaren 2022 kompletterar vi vår sommarprodukt med att bland annat bygga första etappen av vår klätterpark och en ny discgolfbana!

Pappa och son kättrar i höghöjdsbanan i Orsa Grönklitt

Svindlande höjder i vår nya klätterpark

Här hittar du 6 banor och 62 roliga hinder att ta dig igenom, på olika höjdnivåer! Under 2.5 timmar får du leka hur mycket du vill i parken. Vår klätterpark än anpassad för barn och vuxna från 5 år.

Flicka som kastar Frisbee i Orsa Grönklitt

Ny discgolfbana

Vår nya Discgolfbana är professionellt designad av DiscGolfPark och kommer innehålla 18 hål att ta sig igenom. Banan kommer främst bestå av par 3 hål, men det kommer även att finnas några par 4 hål på upp till 200 meter.

Underhåll/renovering inför sommaren 2022

Inför varje säsong lägger vi även ner tid och pengar på att förbättra våra befintliga produkter. 

Familj som cyklar mountainbike på våra cykelleder i Orsa Grönklitt

Underhåll av cykelleder

Inför varje år lägger vi tid på att renovera och förbättra vår cykelleder. Inför sommaren drar vi om några leder, samt gör vissa leder lite lättare för att passa hela familjen oavsett nivå!

Kvinna som håller i bolueklot på Orsa Grönklitts boulebana

Boulebana

Vår boulebana får sig en uppdatering inför sommaren. Varmt välkomna att spela på vår bana och njut av den storslagna naturen runtomkring.  

Familj runt lägereld i Orsa Grönklitt

Slogbodar

Vi rustar upp och underhåller kring våra slogbodar. Fler av våra slogbodar är lättillgängliga så du kommer åt dem med barnvagn och andra hjälpmedel.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

28I6523 Stor (161888)

Nyfiken på kommande nyheter och erbjudanden? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den senaste information om vad som är på gång i Orsa Grönklitt, samt kommande erbjudanden.

För daglig uppdatering från anläggningen följ oss på Instagram och Facebook.