Litet barn som hoppar i Snowparken i Orsa Grönklitt

Inspiration till årets semesterresa!

Skidåkning

Häst och släde som drar gäster till Fryksås för våffeltur i Orsa Grönklitt

Matupplevelser

Träningssemester

Pappa med 5 barn som cyklar i Orsa Grönklitt.

Cykelsemester för hela familjen

Dags att börja planera familjens semester, men du behöver fortfarande lite inspiration?

Att välja vilken ort man ska spendera årets sommar- eller skidsemester på, kan vara ett svårt val! Frågar du oss, tycker vi så klart att Orsa Grönklitt är det självklara valet för familjens skidsemester! 

I Orsa Grönklitt öppnades den första liften år 1965, sen dess har vi haft turen att få ta emot våra fantastiska besökare år efter år. På anläggningen jobbar vi hårt för att ständigt förbättra vår produkt och upplevelsen för våra gäster, både sommar och vinter och det är inte för intet som vi har ett fint och väl omtalat varumärke när det kommer till just skidåkning. På anläggningen jobbar det en fantastisk personalstyrka med fina meriter och en enorm kunskap från allt från skidåkning, cykling till kost och utbildning. 

Genom våra inspirationssidor hoppas vi kunna inspirera dig till att göra ditt val av årets semesterresa eller hjälpa dig för att komma igång med din och din familjs intresse för barmarksträning och skidåkning.

Nytt alpint skidområde i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt - ett äventyr året om!

Pappa och son redo för zipline-äventyr i Klätterparken, Orsa Grönklitt.

Årets nyheter

Inför varje säsong investerar vi i anläggningen för att förbättra både vår sommar- och vinterprodukt. Här kan du läsa mer om kommande säsongs nyheter!

Utveckling av sommarprodukten i Orsa Grönklitt

AA104395

Sommaren är längdåkarens bästa vän

Hur tränar man bäst under barmarks säsongen? Urban Nilsson, FD. vallachef i Svenska landslaget delar med sig av sina tips!

AA105047

Cyklingen når nya höjder

Grattis till dig som gillar cykling. Nu gör ett nytt teknikområde entré och tar cyklingen i Orsa Grönklitt till nya nivåer.

AA105173

Orsa Grönklitt - en växande sommardestination

Av tradition har Orsa Grönklitt varit känt för sin orörda natur, med vildmark och en första touch av fjällen. Sommartid har markerna varit flitigt besökta för både vandring, löpning, rullskidåkning och MTB-cykling. 

AA103275

Outdoor Qualified

Vi är stolta över att ha blivit diplomerade med Visit Dalarnas prestigefyllda Outdoor Qualified-koncept, vilket betyder att vi är extra outdoor-vänliga och har stor erfarenhet av att ta emot cyklister och MTB-entusiaster.

Träna inför Vasaloppen

Två stora höjdpunkter på året är sommar- och vinterveckorna för Vasaloppet. Sen många år har Orsa Grönklitt varit ett officiellt träningscenter och hos oss garanterar vi att du får all hjälp du behöver för att nå dina mål!

glad kvinnlig längdskidåkare

Vasaloppets vintervecka

Utveckla din skidåkning

Längdåkare i snötäckt miljö i Orsa Grönklitt

Rätt utrustning för längdskidåkning

För att få en bra helhetsupplevelse/träning av din skidåkning är det viktigt med rätt utrustning!

Vi hjälper dig att hitta rätt utrustning som passar just dig!

Två skidåkare på längdskidor ute i spåret i Orsa Grönklitt

Nå nya nivåer med din skidåkning - boka en lektion

Intresset för längdskidåkning bara växer, så även viljan att utveckla sig och hitta nya nivåer i sin teknik. Med hjälp av en skidlektion går allt så mycket lättare, vare sig man är nybörjare eller en mer van åkare. Resultatet blir oftast häpnadsväckande.