Parkering och transport

Låt bilen stå under vistelsen!

Hos oss bor du alltid i närhet till allt och du når både backar, längdspår, cykelleder, aktiviteter och restauranger enkelt på skidor, cykel eller till fots.

I Orsa Grönklitt finns allt inom räckhåll. Lämna gärna bilen under er vistelse som boende gäst och nyttja våra transportliftar vintertid, för att dig till backen eller spåret. Vintertid kan du även ta del av Grönklitt Express, vår egen gratisbuss som stannar på sex hållplatser på anläggningen. Läs mer nedan om tider och för att boka.

På detta sättet skapar vi mindre trängsel på våra parkeringsområden och gör samtidigt miljön en tjänst.
Kartan nedan är interaktiv! Klicka dig gärna runt för att läsa mer om respektive parkeringsområde.

Karta över parkeringar

Vissa delar av parkeringarna i Orsa Grönklitt är avgiftsbelagda. I samarbete med Aimo Park, sker betalning via deras app i telefonen. De parkeringar som är avgiftsbelagda är P3, P4 och P5.
Kostnaden för de avgiftsbelagda platserna är 60 kr/dag eller 20 kr timmen mellan klockan 08:00-18:00 alla dagar. De första två timmarna är alltid avgiftsfria, samt tiderna utanför det nämnda klockslaget. Vill du stå längre än två timmar behöver du därför starta en ny parkeringsperiod efter det att 2 timmar har gått, för att få de första 2 timmarna avgiftsfria.

Har du säsongskort för alpin- eller längdåkning som vuxen ingår parkeringsavgiften i säsongskortet!

Zonkod: 1860

Skotertur till Toppstugan
Skotertur till Smidgården
Grönklitt Express
Alternativ parkering
Buss från Orsa busstation
Ladda din elbil
5V4A4376