Parkering och transport

Låt bilen stå under vistelsen!

Hos oss bor du alltid i närhet till allt och du når både backar, längdspår, cykelleder, aktiviteter och restauranger enkelt på skidor, cykel eller till fots

I Orsa Grönklitt finns allt inom räckhåll. Lämna gärna bilen under er vistelse som boende gäst och nyttja våra transportliftar vintertid, för att dig till backen eller spåret. Vintertid kan du även ta del av Grönklitt Express, vår egen gratisbuss som stannar på sex hållplatser på anläggningen. Läs mer nedan om tider och för att boka.

På detta sättet skapar vi mindre trängsel på våra parkeringsområden och gör samtidigt miljön en tjänst.

Kartan nedan är interaktiv! Klicka dig gärna runt för att läsa mer om respektive parkeringsområde.

Karta över parkeringar

Vissa delar av parkeringarna i Orsa Grönklitt är avgiftsbelagda. I samarbete med Aimo Park, sker betalning via deras app i telefonen. De parkeringar som är avgiftsbelagda är P3, P4 och P5.
Kostnaden för de avgiftsbelagda platserna är 60 kr/dag eller 20 kr timmen mellan klockan 08:00-18:00 alla dagar. De första två timmarna är alltid avgiftsfria, samt tiderna utanför det nämnda klockslaget. Vill du stå längre än två timmar behöver du därför starta en ny parkeringsperiod efter det att 2 timmar har gått, för att få de första 2 timmarna avgiftsfria.

Har du säsongskort för alpin- eller längdåkning som vuxen ingår parkeringsavgiften i säsongskortet!

Zonkod: 1860

Tjej på snowboard åkandes ned för en pist

Alternativ parkering

För dig som redan köpt skipass finns möjlighet att parkera vid Norrbacken. Perfekt om du vill åka i Norr och Öst under dagen och undvika köer! Åk genom Hansjö förbi Bjus, Hornberga och fortsätt tills du ser Norrbacken på den vänstra sidan. 

Ladda din elbil

Sedan vintern 2021/2022 finns 4 elbilsladdare installerade vid Gästcenter och 4 elbilsladdare på parkeringen vid längdcentrum. På Längdcentrum använder vi oss av appen CaCharge App och på Gästcenter används Waybler app.

OBS! Det är inte tillåtet att ladda din elbil i ett vanligt shuko/vägguttag/motorvärmare. Anledningen är att ett vägguttag inte är dimensionerat för att klara den värmeutveckling som uppstår när uttaget belastas med full effekt under lång tid. Detta innebär att det finns risk för brand i uttaget samt installationen vilket i sin tur kan leda till brand i fastigheten där bilen laddas.

Våra tips

5V4A4908

Boende gäster

Bor ni i stuga eller på vandrarhemmet i Orsa Grönklitt kan bilen stå kvar vid ert boende under er vistelse, här finns allt inom gångavstånd. För boende i Rovdjursbyn och Toppbyn finns transportlift till det alpina systemet. Stugspåret och transitspår ger samtliga boendegäster möjlighet att åka längdskidor till och från övriga spår samt skidstadion.

20200303 Dag 3 11 Stor (550503)

Dag gäster

Ladda ner vår parkeringskarta och överblicka våra olika parkeringsplatser och närheten till alla platser. Vänligen respektera skyltningen på anläggningen om förbjuden parkering. Tänk på att inte parkera in någon. För er som har redan har skipass och egna skidor så går det bra att parkera vid Norrbacken, under alternativ parkering hittar du vägbeskrivning.

Gratis restaurangtransport under vintern

Snowboardåkare i alpinbacke med armarna upp i luften

Grönklitt Express

Trots att det mesta är väldigt nära i Orsa Grönklitt kan det vara skönt att slippa gå efter en lång skiddag. Under vintern kör vi därför Grönklitt Express. En gratisbuss som kör enligt kartan.

För att åka med Grönklitt Express ringer du till 072-22 69 477, bussen stannar då på den hållplats du önskar. Det finns sex olika hållplatser utspridda över hela området (se karta). Obs, boka i god tid. 

Sista biten upp till Toppstugan går dessutom restaurangens egen transport, en fyrhjuling med larvfötter och vagn om enkelt tar sig upp för sista branten. Transporten finns tillgänglig så fort det finns snö.

Busstider:

Kl. 17.00-22.00 fredagar och lördagar med start vecka 52 fram till avslutningen i april. Även tisdagar vecka 1, 7, 8, 9, 10, 14 och 15.

 

Skotertur till Toppstugan

Åk med vår skoter sista biten upp till toppen! Grönklitt Express går upp till parkeringen och därifrån vår skoter med släde.

Skotertider:
Kl. 18.00–22.00, fredag och lördagar.

Skotertur till Smidgården

Låt bilen stå och upplev dalaskogarna i mörkrets sken! Skotern går hela kvällen t/r från Ugglan & Björnen.
Priser: 
Vuxen T/R: 100kr. Enkel tur: 60kr
7-13 år Halva priset. 50kr/30kr 
0-6 år Gratis.

Skotertider:

För att boka skotertur från Orsa Grönklitt till Smidgården i Fryksås ringer du 072-22 69 477. Skotern kör från kl. 16:45 på fredagar och lördagar.