Familj som äter lunch på uteserveringen på Toppstugan i Orsa Grönklitt

Mat och fika

God mat, en stor del av upplevelsen!

Under senare år har vi satsat på att utvecklat smaker för både vuxna och barn. Vår val är många, från grillat i backen till avsmakningsmeny på Restaurang Toppstugan.

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och upplevelser året om. Oavsett om det gäller en mysig middag eller mättande lunch efter några timmar i backen eller på cykelsadeln så finns goda alternativ. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger eller kaféer eller besöka ICA ToGo, för att göra din egen mat i stugan. Alla våra matställen ligger på bekvämt avstånd från pister, spår, badplats, stigar och övriga aktiviteter på anläggningen!

Restauranger i fantastisk miljö

Under lågsäsong har våra restauranger varierande öppettider. Se öppettider för mer information. 

Toppen 1 Stor (84398)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen mellan åken i backen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

Ugglanbjornen2 Stor (84409)

Ugglan & Björnen

På Ugglan & Björnen finns en plats för alla. Här erbjuds kombinationen av restaurang, kafé och bar i samma lokal och även mångsidig skidåkarbuffé, smarriga pizzor och grillade burgare. På Ugglan & Björnen finns även biljard, dart och barnens egna lekrum. Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

Adobestock 200043952

PM Kök & Bar

En mötesplats i möteshuset där gatumaten flyttat till skidåkningen. 

Vi komponerar rätter sådär enkelt som gatumaten är fast med vår twist. En hamburgare ska vara just en hamburgare fast den ska smaka. Kvalité och kärlek till matlagning är nyckeln till smak.

Snabbt och smidigt - våra grillvagnar finns nära till hands

20200229 Dag 2 194 Stor (548688)

Ubbes Krubb i Norr- & Barnbacken

Önskar du maximera tiden i backen och letar efter något snabbt sätt att fixa knorret i magen för att minska lunchtiden så mycket som möjligt?

Välkomna till våra grillvagnar som finns i bästa ski-in-läge i Barnbacken och Norrbacken. Här finns korv, hamburgare, läsk, kaffe och annat gott till familjevänliga priser.

Perfekt för dig som vill få ut mer av skiddagen!

 

Det finns alltid tid för en god fika

10789111 Espresso Coffee In Glass Cup With Coffee Beans

Café Ugglan och Björnen

Välkommen till vårt café på ugglan & björnen.
Sjunk ner i någon av fåtöljerna och njut av en gofika eller något gott att dricka från baren.
När de vuxna vilar efter dagens etapper leker barnen i lekrummet eller tittar på film och för de vuxna som fortfarande har energi finns biljard eller dart.

28384205 Close Up Of Hand With Coffee Outdoors In Winter

Café Norrbacken

Njut av en fika eller lättare lunch omringad av storslagen natur vid Norrbacken, intill Norrliften. Här hittar ni även våra smarriga våfflor!

28I2102

Café PM Kök & Bar

Dags att ta en paus från spår och backar? Välkomna till Cafe PM Kök & Bar. Här serverar vi kaffe av olika slag, varmchoklad, kall dryck, fikabröd och har även alkoholrättigheter! 

Skapa fina middagsminnen

Våffeltur fryksås

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Smidgården. Till middag serveras en 2 rätters meny. 

Våffla

Våffeltur till Fryksås

Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Smidgården. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan.

28I1709

Middag i Rädsjöstugan

Bjud familj och vänner på en trevlig och annorlunda kväll i vår vackert belägna eldpallkoja vid Rädsjöns strand. Pris: 900 kr/halvdag inkl. ved. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250–462 12.

Afterski på Ugglan & Björnen

Ingen skidsemester är komplett utan en afterski! Njut av god dryck och härlig musik på Ugglan och Björnen. 

Plats: Ugglan och Björnen
Tid: 15.00-17.00
Dagar: Fredagar och lördagar

Matupplevelser i naturen

42060141 Pouring Hot Drink Out Of Thermos At A Campsite Person

Slogbodar och grillplatser

Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid barnområdet, vid pulkabacken.

Lucka8 Edited

Med ett eget sittunderlag

Omgivningarna runt anläggningen är som gjorda för en härlig matupplevelse utomhus och i egna små krypin.

28I2624 Stor (602900)

ICA ToGo

Centralt belägen bredvid Gästcenter hittar du ICA ToGo. Här hittar ni det mesta för en lyckad fikastund i naturen! 

5V4A5103 Edited

Värmestuga

Vid barnbacken hittar ni vår värmestuga. Här finns det flera bord och även mikrovågsugn att använda. Ni hittar även toaletter inne i lokalen. 

20200228 Dag 1 A7RIII 155 Stor (548683)

Ica ToGo

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår Ica ToGo butik. Välkomna till vår livsmedelsbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk- och kylvarorna.