Restaurang Ugglan och Björnens uteservering

Matupplevelser - en viktig del av resan

God mat är en del av varje äventyr, eller hur?

Och vi här i Orsa Grönklitt har verkligen tagit detta till hjärtat!

Från de dagar då barnen vill ha något snabbt och gott efter att ha lekt i snön, till de kvällar när hela familjen vill samla sig kring en utsökt avsmakningsmeny – vi har något för alla.

Året runt serverar vi smaker och upplevelser för stora som små. Är det dags för en välbehövlig paus efter skidåkningen eller en lång cykeltur? Ingen fara! Våra mysiga restauranger och kaféer står redo att fylla din tallrik med läckerheter. Och om du känner för att slå dig ner i din egen stuga med något gott, finns ICA ToGo där för dig

Kom ihåg: oavsett var ditt äventyr tar dig här hos oss, finns en smakfull upplevelse bara ett stenkast bort!

Restauranger

DJI 0176 Stor (615387)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen mellan äventyren på anläggningen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

5V4A6804

Ugglan & Björnen

På Ugglan & Björnen finns en plats för alla. Här erbjuds kombinationen av restaurang, kafé och bar i samma lokal och smarriga pizzor och grillade burgare. På Ugglan & Björnen finns även biljard, dart och barnens egna lekrum. Alldeles i anknytning till vår uteservering hittar ni även poolen!

Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

DSC05922

PM Kök&Bar

En ny mötesplats, placerad i Mötestorget!
Njut av en härlig god lunchbuffé, i nära anslutning till Klätterparken. Här hittar ni även en café del och en glasskiosk där vi serverar Rättviksglass. 

DJI 0186 Stor (615382)

Grillkväll på Toppen

Det grillas, ryker och osar så där gött det bara gör när man grillar med massa smaker av egenkokta glacer och kryddblandningar. Kockarna matar grillen full med kvällens urval av kött och vegetariskt. 
Du äter så mycket du bara orkar och dessutom ingår en mängd goda tillbehör i form av sallader, grönsaker, såser och potatisrätter. 
Tis, tor – fre kl 17.00 – 21.00. vecka 28-32. 
Boka bord 0250-46231.

 

Matupplevelser i naturen

HA1307 Stor (466400)

Slogbodar & Grillplatser

Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid sittliften!

28I1709

Rädsjöstugan

Det är något speciellt med mat över öppen eld! Vid Rädsjöns östra strand ligger en gammaldags timrad eldpallkoja med plats för hela kompisgänget. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250-462 12. 

Image00016

ICA ToGo

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår ICA ToGo butik. Välkomna till vår livsmedelsbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk- och kylvarorna.

För att handla i vår ICA ToGo butik behöver du ett svenskt, norskt eller danskt bank-ID, samt ladda ner appen ICA ToGo. 

Under vecka 26-32 är Ica butiken bemannad under vissa tider. Se öppettider för mer information.