Mat och fika

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och fika upplevelser. Oavsett om det gäller mysig middag eller en fika på språng finns goda alternativ, dessutom kryddat med milsvid utsikt över Siljansbygden.

Här finns det mycket att välja på, ät god mat på restaurang, ta en gofika på Kafé Koppången. Sommartid så finns det även flera ställen att äta på inne i Rovdjursparken, bla Polargrillen eller Nallekojan. Det går även utmärkt att göra iordning egen matsäck att ta med sig ut på sina sommaräventyr och handla varor från Närlivs.

Toppstugan

Välkomna in här serveras god mat och storslagen utsikt.

Ugglan & Björnen

Välkomna in i värmen, här serveras dagligen en lunchbuffé med flera olika rätter.

Mat för alla smaker

  • Kafé Koppången  

  • Polargrillen  

  • Rädsjöstugan  

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en gofika. Här finns kaffe, te, varm choklad, fikabröd och mumsiga mackor. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

Polargrillen

Välkomna till Polargrillen som finns inne i Rovdjursparken, vid Polar World. Här finns korv, hamburgare, läsk, kaffe, glass och annat gott till familjevänliga priser. Perfekt stopp för att fylla på med energi vid Sveriges enda isbjörnar. 

Polargrillen har öppet 14 jun–24 aug, kl. 10.00–16.00

Rädsjöstugan

Bjud familj och vänner på en trevlig och annorlunda kväll i vår vackert belägna eldpallkaja vid Rädsjöns strand.

Garanterat mysigt och nog smakar mat som allra bäst när den är lagad över öppen eld och avnjuts i goda vänners lag.

_28I1737.jpg

Pris: 800 kr/halvdag. Bokas genom Gästcenter i Grönklitt, tel: 0250–462 12.

Frågor? Ring oss gärna.

Närlivs och grillplatser

_28I2602.jpg

Närlivs

Välkomna till vår Närlivs intill Gästcenter, här finns basvaror och de nödvändigaste färsk och kylvarorna. Här köper du även färskt bröd på morgonen till frukosten!

P1030274.JPG

Matsäck & grillplatser

Omgivningarna runt anläggningen är som gjorda för en härlig matupplevelse utomhus eller i egna små krypin. Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid barnområdet, vid pulkabacken. Värmestuga finns i bottenplan på vandrarhemmet, där det går bra att äta matsäck.