En cyklist på nära håll som cyklar cykelvasan

Orsakajt´n och Orsabajk´n

Upplev adrenalinet på Mtb- och löptävlingen som alltid arrangeras på midsommarafton i Orsa!

Välkomna till en oförglömlig start på midsommarafton, den 21 juni 2024 startar midsommarhelgen enligt tradition med de årliga loppen. Anmälan öppnar under våren och mer information kommer.

Bli en del av denna pulserande tävling och skapa minnen för livet! Anmäl dig redan idag och förbered dig för en midsommarafton fylld av spänning och sportslig glädje.

Information:
  • 21 juni
  • 08:00-13:00
  • Orsa
Läs mer

Kombinera semestern med träning

Cykling Fryksås Orsa Grönklitt

Cykling

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation som passar allt ifrån den nyfikna familjen, nybörjaren och den erfarne mtb-cyklisten. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lätta skogsstigar med mysiga grillplatser.

Rullskidor upp för backen i Grönklitt

Rullskidor

Genom att byta snön mot asfalt och fortsätta träna med rullskidor även under sommarsäsongen kan du bibehålla och jobba på att utveckla tekniken, konditionen och styrkan.

Löpning Grönklitt

Löpning

Oavsett om det är en nybörjartur eller för en seriös satsning mot Ultravasan som du söker, så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.

Orientering i Orsa Grönklitt

Orientering

Hos oss i Orsa Grönklitt finns det goda möjligheter för att träna orientering. Här finns ett lättlöpt tallhedsområde, myrmarksområde med småkuperade holmar och skogstråk och områden med tunga sluttningar och krävande terräng.

Flickor med midsommarkrans och svergies nationaldräkt

Midsommar i Orsa Grönklitt

Har du hört talas om Orsas fantastiska midsommarfirande? Det är känt som ett av Sveriges bästa och lockar många besökare varje år! Men det är inte allt, vårt närområde erbjuder flera goda alternativ till ett riktigt lyckat Dalafirande