Orsa Grönklitt Skill Trail

Skills Trail - ett riktigt mini äventyr

För dig som älskar teknisk cykling och vill utveckla dina färdigheter är Skills Trail banan i Orsa Grönklitt det självklara valet för sommarens cykeläventyr. Banan är inte bara rolig och utmanande, den är också anpassad för alla nivåer av cyklister, från nybörjare till erfarna.

Med nästan 400 meter av slingrande stig genom skogen, och olika platsbyggda moduler längs vägen, får du möjlighet att utveckla din balans, kurvtagning och hoppteknik. Banan har olika svårighetsgrader så att du kan utmana dig själv och ta det steg för steg, från lätt till medel till svår.

Och det bästa av allt är att du inte behöver ha några förkunskaper för att ta dig an Skills Trail banan. Så oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren cyklist, kommer du att ha en fantastisk tid på banan.

Så packa din cykel och ta dig till Orsa Grönklitts Skills Trail för en dag full av spännande och utmanande teknikträning. Med en banan som är anpassad för alla nivåer, och massor av roliga och utmanande hinder längs vägen, är det den perfekta platsen för att ta din cykling till nästa nivå.

Orsa Grönklit Skills Trail

Drops

I våra dropsektioner övar du dina färdigheter när det kommer till nivåskillnader och lär dig landa mjukt efter en liten flygtur.

Rollers

Att kunna pumpa fart utan att trampa är en grundläggande kunskap man bör behärska som cyklist. 

Hopp

Att hoppa med en mountainbike kan vara pirrigt och nervöst i början. Här kan du träna på flera olika nivåer.

Kurvor

Öva dina färdigheter på hur du hanterar kurvor och mer tekniska partier innan du ger dig ut på våra leder. 

Boka en lektion

Våra instruktörer på Längdcentrum har stor kunskap och fina meriter inom cykelvärlden. Ett bra tips är att boka in en lektion så dem kan tipsa och vägleda dig till att bli en tryggare och säkrare cyklist.

Cykelhyra

Hyr den perfekta MTB-cykeln för äventyret i vår Skill trail.
Vi hyr ut mountainbikes, barn- och juniorcyklar, elcyklar samt gravelbike. Cyklarna hyrs ut via Längdcentrum, placerat vid skidstadion.

Barn som cyklar i hinder på Skills trail i Orsa Grönklitt

Trailpass - din nykel till upplevelsen!

Varje år investerar vi för att kunna utveckla vår cykelprodukt i Orsa Grönklitt. Just därav är trail-avgiften vi får in en viktigt del i vår satsning på att utveckla cykelprodukten till att kunna bli ännu bättre. 

Kille i full fart på cykeln i flowtrailen - adrenalinfylld cykling i Orsa Grönklitt

Upplev en spännande cykelutmaning i vår Flowtrail

Sedan invigningen 2020 har banan fått en stor uppskattning av både unga och gamla äventyrare som vill uppleva en fartfylld upplevelse och få en extra kick i magen.

Skills Area

Ett teknikområde där alla, oavsett ålder eller erfarenhet, kan träffas för att utveckla sin cykling.