Kille i full fart på cykeln i flowtrailen - adrenalinfylld cykling i Orsa Grönklitt

Cykling i alla former - i Orsa Grönklitt

Sätt fart mot en oförglömlig sommar på två hjul!

Känn vinden i håret när du trampar iväg på spännande mountainbike-äventyr i den fantastiska naturen. Med våra utmanande leder och hisnande utsikter är du garanterad en cykelupplevelse som tar andan ur dig. Så ta med dig din mountainbike och ge dig ut på en spännande resa fylld av adrenalin och äventyr! 

Har du en passion för cykling, mountainbike och äventyr? Då är Orsa Grönklitt platsen för dig! Utforska över 50 km med lekfulla, varierande och härliga XC-leder som passar alla nivåer av cyklister, från nybörjare till den mer erfarna.

Här kan du upptäcka allt från de mest adrenalinfyllda mountainbike-spåren till familjevänliga cykelturer, och allt däremellan. Vi brinner för cykling och vill inspirera dig att uppleva den otroliga frihetskänslan och glädjen som cyklingen kan erbjuda.

Sätt dig på sadeln och ge dig ut på en mountainbike-tur i vårt fantastiska landskap. Låt den friska luften och adrenalinet flöda när du susar nerför backarna och tar dig an utmanande terräng. Eller varför inte ta med hela familjen på en av våra familjevänliga cykelturer? Utforska naturen tillsammans och skapa minnen som varar livet ut.

För familjen som söker en oförglömlig cykelupplevelse, erbjuder Orsa Grönklitt lätta skogsstigar med mysiga grillplatser och fantastiska vyer. Våra duktiga instruktörer på Längdcentrum finns till hands för att ge råd, uthyrning av utrustning, verkstadsarbete och cykellektioner.

För den som vill ha en riktigt utmaning rekommenderar vi Cykelvasan – en av Sveriges mest populära mountainbike-tävlingar. Orsa Grönklitts utmanande leder och backar kommer att ge dig den perfekta förberedelsen inför tävlingen! Låt oss hjälpa dig att förbereda dig för detta legendariska lopp och nå nya höjder i din cykelkarriär. Titta in till oss på Längdcentrum så kan vi hjälpa dig med tips och råd för att du ska vara helt förberedd när du korsar startlinjen. Varför inte starta sommarens träning med en cykel lektion?

Längdcentrum din ultimata startpunkt för cykeläventyret i Orsa Grönklitt!
Med våra duktiga instruktörer som har fler års erfarenhet av cykling, rullskidor och skidåkning, kan du vara säker på att du är i trygga händer när du ger dig ut på spännande cykelturer. Vi erbjuder även cykeluthyrning, utrustning och verkstadsarbete för att du ska få den bästa möjliga cykel-upplevelsen.

För att göra din upplevelse så smidig som möjligt, finns omklädningsrum, servering och parkering i nära anslutning till utgångspunkterna. Så vad väntar du på? Kom till Längdcentrum och upptäck det bästa av cykling i Orsa Grönklitt!

Så vad väntar du på? Ta tag i din cykel och ge dig ut på äventyr! Med vår variation av cykelturer och tips kommer du garanterat att hitta något som passar just dig.

Cykelfika vid slogbod

Trailpass - din nyckel till upplevelsen!

Vi brinner för att ständigt förbättra vår cykelprodukt på Orsa Grönklitt, och det är därför vi varje år investerar i nya spännande möjligheter för dig som cyklist. För att göra detta möjligt är trail-avgiften vi tar ut en viktig del av vår satsning på att utveckla cykelupplevelsen till det absolut bästa för dig som besökare.

AA103510

Utforska våra mångsidiga cykelleder

Vissa pressar helt i uppförsbackar och susar utför för att sedan trycka på uppåt igen. Andra föredrar snälla skogsstigar och grusvägar som funkar för hela familjen med fikastopp vid en mysig grillplats. De varierande lederna kring Orsa Grönklitt utmanar och roar nybörjare liksom rutinerade mtb-cyklister. 

Cykelservice Orsa Grönklitt

Håll din cykel i toppskick med vår professionella cykelservice!

Precis som skidor behöver även cyklar regelbunden service för att fungera optimalt. På Längdcentrum har vår verkstadspersonal års erfarenhet av cykelreparationer och underhåll. Låt oss hjälpa dig att säkerställa att din cykel är i toppskick innan du ger dig ut på första turen!

Boka cykelservice i god tid!

AA106448

Hyra cykel för en dag full av äventyr

Upptäck spänningen och bekvämligheten med att hyra en cykel - det är inte bara praktiskt om du inte har en egen cykel, det är också riktigt roligt! På Längdcentrum har vi ett brett utbud av hyrcyklar för både stora och små. Testa vår toppmoderna heldämpade cykel, en e-MTB eller kanske en mångsidig gravelbike.

Glöm inte att boka din hyrcykel i god tid för att undvika besvikelse!

MTB åkare som cyklar i Flowtrailen i Orsa Grönklitt

Upplev spänningen på vår Flowtrail

Välj mellan grön och blå led och upplev den böljande kullarna och doserade kurvorna på den två kilometer långa banan. Stigen är slät och utan hinder vilket gör den lätt att navigera för cyklister på alla nivåer. Hitta ditt sköna och svängiga "flow" på Flowtrailen!

 

AA101962

Få träningsinspiration inför sommarens Vasalopp!

Bli inspirerad och avsluta sommaren på bästa sätt genom att delta i Vasaloppets sommarvecka! Precis som under vinterveckan äger loppen rum längs den nio mil långa Vasaloppsarenan mellan Sälen och Mora. Sommarvasan inkluderar en mängd olika lopp, både i cykling och löpning, så oavsett vilken typ av utmaning du söker finns det något för dig att delta i!

 

Längdcentrum är den perfekta platsen att utveckla dina cykelkunskaper och teknik!

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist, finns det alltid utrymme för att förbättra din teknik och självförtroende. Våra passionerade instruktörer kommer att ge dig den expertis och uppmärksamhet du behöver för att ta din cykelträning till nästa nivå. Gör dig redo att förbättra din kondition och utveckla din teknik, kom till Längdcentrum och ta din cykling till en helt ny nivå!

Cyklar Orsa Grönklitt

Förbättra din cykelteknik

Förbättra din cykelteknik med våra kunniga instruktörer på Längdcentrum! Vi erbjuder kurser för både barn och vuxna, oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist.

Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum i världsklass

Få bästa möjliga service och expertis på Längdcentrum! Vi erbjuder grundservice, underhåll och cykellektioner för att hjälpa dig på din cykelresa.

Cyklister barn på MTB Orsa Grönklitt

Guidad tur

Maximera din upplevelse på Orsa Grönklitt genom att boka en guidad cykeltur! Välj mellan öppen grupp, egen guide-instruktör eller familjeupplevelse för att utmana dig själv och uppleva den fantastiska miljön på bästa sätt.

Träningsläger i Orsa Grönklitt

Här finns allt från utmanande cykelleder och löparspår till längdskidspår och vandringsleder. Oavsett vilken typ av träning du föredrar, kommer du att hitta allt du behöver här för att ta din träning till nästa nivå.

För cyklister finns det utmanande leder som passar både nybörjare och erfarna cyklister, och för löpare finns det välmarkerade spår som erbjuder varierande terräng och svårighetsnivåer. För längdskidåkare finns det också gott om spår att välja mellan, från enkla slingor för nybörjare till mer avancerade spår för de mer erfarna.

Så oavsett om du tränar för att delta i ett lopp eller bara vill förbättra din allmänna kondition, så är Orsa Grönklitt den perfekta platsen för ditt träningsläger.

Cykeltävlingar och evenemang

Familj som cyklar i Orsa Grönklitt

SLAOs lilla Gröna

Slao har sammanställt de viktigaste reglerna som gäller för cyklister. Läs gärna igenom den och prata med resten av familjen om den innan ni ger er iväg på ert äventyr! 

Sommaren är längdåkarens bästa vän

Med bra träningsförhållanden och milsvida leder på höghöjd, är det en idealisk plats att bygga upp konditionen och tekniken inför kommande tävlingar.