Manlig MTBåkare i Flowtrailen i Orsa Grönklitt!

Cykling i alla former - i Orsa Grönklitt

Trampa iväg på sommarens mountainbikeäventyr!

Älskar du att cykla mountainbike lika mycket som oss? Runt om i Orsa Grönklitt hittar du ca 50 km lekfulla, varierande och härliga XC leder att cykla mountainbike på. 

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation som passar allt ifrån den nyfikna familjen, nybörjaren och den erfarne mtb-cyklisten. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lätta skogsstigar med mysiga grillplatser. Vare sig du motionscyklar eller bara vill ta en skön tur med familjen så finns något för alla. Välj egna turer eller följ våra cykelleder. De flesta lederna är blå men av väldigt olika karaktär. Några slingrar sig kring anläggningen med närliggande Rädsjön och Rovdjursparken i blickfånget. Andra leder tar cyklisterna ut i skogen med ett lugn och storhet som är svår att slå.

Längdcentrum fungerar som utgångspunkt för alla cykelleder, men du kan också starta vid Gamla Spårcentralen intill Gästcenter. I Längdcentrum jobbar våra duktiga instruktörer som har fler års erfarenhet av cykling, rullskidor och skidåkning. Längdcentrum erbjuder utrustning, verkstadsarbete, cykeluthyrning och cykellektioner.

Omklädningsrum, servering och parkering finns i nära anslutning till utgångspunkterna.

Obs, mellan den 3-28/10 håller butiken och uthyrningen stängt. All uthyrning sker då genom förbokning, som måste bokas senast dagen innan. Förbokning görs på: langdcentrum@orsagronklitt.se.

Mellan 3-28/10 håller uthyrningen och butiken stängt!

För hyra av cykel behöver du förboka cyklar senast dagen innan. Det kommer endast att finnas framdämpade cyklar till uthyrning.  Förbokning sker via mail: langdcentrum@orsagronklitt.se 

Uthämtning av cyklar sker under veckodagar från Längdcentrum och under helgerna från Rovdjursparken. 

Barncyklister Orsa Grönklitt

Säsongsöppning

Till Kristihimmelsfärd startar vi igång cyklingen för säsongen med vår cykeluthyrning, tillsammans med multibanan och vår Flowtrail. Våra övriga cykelleder öppnar allt eftersom, så snart snön försvunnit och vi har hunnit gå igenom och skyltat upp lederna.

Varmt välkomna till en ny cykelsäsong i Orsa Grönklitt!

Cykelfika vid slogbod

Trailpass - din nykel till upplevelsen!

Varje år investerar vi för att kunna utveckla vår cykelprodukt i Orsa Grönklitt. Just därav är trail-avgiften vi får in en viktigt del i vår satsning på att utveckla cykelprodukten till att kunna bli ännu bättre.

Trailpass är obligatoriskt från 7 år för cykling i alla våra leder samt på multiskidbanan. 

Cyklist Orsa Grönklitt

Våra cykelleder

Vissa pressar helt i uppförsbackar och susar utför för att sedan trycka på uppåt igen. Andra föredrar snälla skogsstigar och grusvägar som funkar för hela familjen med fikastopp vid en mysig grillplats. De varierande lederna kring Orsa Grönklitt utmanar och roar nybörjare liksom rutinerade mtb-cyklister. 

Cykelservice Orsa Grönklitt

Cykelservice

Cyklar behöver service, precis som skidor. På Längdcentrum arbetar personal med års erfarenhet av verkstadsarbete. Vi hjälper dig att gå igenom cykeln innan du tar ut den på första turen! 

Cykeluthyrning i Orsa Grönklitt

Cykeluthyrning

Att hyra en cykel är inte bara praktiskt om du inte äger en cykel själv, det är roligt också! Passa på att testa en riktigt bra heldämpad cykel, eller varför inte en e-MTB eller kanske en gravelbike? På Längdcentrum hittar du hyrcyklar för stora och små. Kom ihåg att boka din hyrcykel i god tid! 

Tävlingscyklist i Orsa Grönklitt

Hur tränar du inför sommarens vasalopp?

Vasaloppets sommarvecka är ett perfekt mål för den som söker ett bra avslut och inspiration till sin träning under sommaren. Loppen under sommarveckan sker precis som vinterveckan, i den nio mil långa Vasaloppsarenan som går mellan Sälen och Mora. Sommarvasan består av flera olika lopp i både cykel och löpning.

Utveckla din teknik

På Längdcentrum arbetar kunnig personal, med bästa tänkbara service. Våra instruktörer håller god kompetens och flera av dem har fina meriter inom cykelvärlden. 

Cyklar Orsa Grönklitt

Cykellektion

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum! Vi har kurser för barn och vuxna, nybörjare såväl som mer erfarna cyklister.

Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum i världsklass

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med grundservice, underhåll och cykellektioner. 

Kia Group cykeläger Orsa Grönklitt

Träningsläger i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt hittar ni de allra bästa förutsättningarna för att anordna alla typer av träningsläger. 

Cyklister barn på MTB Orsa Grönklitt

Guidad tur

Vill du utveckla din cykelteknik, utmanas på din nivå och samtidigt uppleva Orsa Grönklitts fantastiska miljö. Boka in dig på öppen grupp, egen guide-instruktör eller familjeupplevelse för att maximera ditt besök hos oss.

Cykelaktiviteter

MTB åkare som cyklar i Flowtrailen i Orsa Grönklitt

Orsa Flowtrail

Flowtrail har vi anlagt för dig som gillar när det suger i magen. Välj mellan grön och blå led. Den två kilometer långa banan bjuder på böljande kullar och doserade kurvor. Stigen är slät och utan stenar och rötter vilket gör det lätt för alla, oavsett nivå, att hitta ett skönt och svängigt "flow".

Barn som hoppar i ett hinder i Skills Area i Orsa Grönklitt

Skills area

Ett teknikområde där alla, oavsett ålder eller erfarenhet, kan träffas för att utveckla sin cykling. Här finns hinder som rollers, drop och hopp.

Barn som cyklar i hinder på Skills trail i Orsa Grönklitt

Skills trail - ett miniäventyr

Intill vår Flowtrail hittar du vår Skills trail. Här finns det, utöver härliga kurvor bland träden, olika typer av hinder för balansträning, kurvträning och utmanande hopplinjer.

Barn som cyklar flowtrailen i Orsa Grönklitt

Bärras cykelutmaning

I Bärras cykelutmaning finns 3 nivåer, brons, silver och guld. Ta med dig någon vuxen och börja öva med din cykel.

Familj som cyklar cykelorientering i Orsa Grönklitt

Cykelorientering

Orientering på cykel, där du cyklar en sträcka efter en karta , leta reda på ett antal platser och svarar på en fråga vid varje plats. Pris: 30 kr/karta. Köpes på Längdcentrum. 

Cykeltävlingar och evenemang