Boendeguide

Välkommen till Orsa Grönklitt, här finner du en plats som passar dig.

För dig som har Orsa Grönklitt som en ny bekantskap eller kanske var här för många år sedan vill vi ge en snabb och enkel översikt med vår boendeguide. Vi har samlat alla våra boendetyper, områden och dom där små detaljerna som gör att just ni skall få en förståelse vad som väntar.

Kanske är det den mysiga stugan med skogen runt knuten ni drömmer om, eller den lite större lägenheten högre upp i Orsa Grönklitt med utsikt över de blånande bergen. Oavsett önskemål så hoppas vi att ni lättare hittar rätt längre ned på sidan. Har ni frågor? Tveka inte att höra av er till bokningen på 0772-280 100 eller maila bokning@gronklittsgruppen.se så hjälper vi er.

Här finner ni information om vart områden ligger i förhållande till rädsjön, aktiviteter,
Rovdjursparken, tillsammans med en kortare sammanfattning om området.

ikon Gästcenter, uthyrning och restaurang Ugglan & Björnen.
ikon Längdcentrum är aktivitetscentrum på sommaren. Här finns uthyrning av cyklar, kanoter, SUP mm
ikon Entré Rovdjursparken.
ikon Toppstugan, en restaurang belägen på 561 meters höjd över havet och här får du njuta av våran härliga meny till utsikten över Siljan.
Här kan du ladda ner en mer detaljerad översiktskarta med nummer på husen
OG_Boendeguide_sommar_2019.jpg

Vart vill du bo?

  • Centrumbyn  

  • Blåbärsbyn  

  • Skogsbyn  

  • Toppbyn  

  • Rovdjursbyn  

Centrumbyn

Byn består av traditionella fjällstugor med mysiga innergårdar och har ett läge mitt mellan leder, centrum och Längdcentrum.

Blåbärsbyn

I sluttningen på väg mot toppen ligger Blåbärsbyn. Här finns stugor och lägenheter med gångavstånd till backar, leder och vildmarken. Utsikten över anläggningen, Rädsjön och Siljan ingår.

Skogsbyn

I ytterkanten av anläggningen med vildmarken som närmaste granne ligger Skogsbyn. Storslagen natur med vacker utsikt i flera väderstreck, Siljansbygden och den lilla Råtjärnen. 

Leder och vägar slingrar sig runt området och finns nära tillhands för en vandringstur eller cykeltur i mer kuperad terräng längs utsiktsspåret. Skogsbyn är senaste tillskottet vad gäller stugområden och utvecklas snabbt med nya stugor.

Toppbyn

Utsikten över Orsasjön och Siljansbygden är svårslagen från Toppbyn. Det gäller även läget i direkt anknytning till vägar och leder samt gångavstånd till Orsa Grönklitts centrum.

Rovdjursbyn

Utsträckt i sluttningen från centrum upp mot Råtjärn ligger Rovdjursbyn. Här finns parhus varvat med fristående stugor med utsikt. 

Vilken typ av boende söker du?

  • Stugor  

  • Lägenhet/parhus  

  • Camping  

  • Vandrarhem  

  • Limbygården  

Stugor

Genuina timmerstugor eller nybyggda moderna parhus med milsvid utsikt. Stugalternativen är många i Grönklitt och är uppdelade i olika områden.

Lägenhet/parhus

Strax nedanför toppen i Orsa Grönklitt med milsvid utsikt över Orsasjön och Siljansbygdens blånande berg ligger våra lägenheter.

Camping

Med ett av Grönklitts bästa lägen i direkt anslutning till backarna och spåren ligger campingen. Som campinggäst har du tillgång till servicehus, vallabod och en mysig eldpallkoja.

Vintersäsongen 2019/2020 är fullbokad!

Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger centralt i Grönklitt och är, i och med närhet till bollsportsområde, minigolf och poolen ett perfekt utgångspunkt för en aktiv semester.

Limbygården

Limbygården är en av Sveriges största uthyrningsstuga med plats för 24 nattgäster och är av traditionellt Dalahantverk.