Två skotrar i Orsa Grönklitt

Naturnära aktiviteter

En paus från skidåkningen kan ge unika möjligheter att utforska omgivningarna. Våra aktiviteter är naturnära och passar alla åldrar.

I Orsa Grönklitt finns så mycket mer än skidåkningen på berget och på längden. Det fantastiska vinterlandskapet inbjuder till både äventyr och upplevelser. I aktivitetsutbudet finns allt från mysiga och rofyllda våffelturer till utmanande och häftiga skoterturer.

Vinteraktiviteter

Hundar som drar en spann

Hundspann

Upplev vackra Orsa Grönklitt från en släde. Turen går genom vinterskogarna, du väljer mellan 2,5 och 5 km.
perfekt både för vuxna och barn. Bokas i Gästcenter senast dagen innan.

Två flickor som åker pulka

Barnaktiviteter

Vår målsättning är att barnen ska få sin bästa vecka på året i Orsa Grönklitt. Vi erbjuder därför mycket mer än bara skidåkning. Vi har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora.

Tiger som går i snön

Orsa Rovdjurspark

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter.

Kanske är du här utan ett par längdskidor under armarna eller pjäxor på fötterna och vill hitta på något annat? På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställning och lära dig om våra rovdjur.

Padelracket och skor

Padel

Inför vintersäsongen slår Grönklitt Padel upp portarna till en fräsch och modern padelhall!

Två skotrar på isen i Orsa Grönklitt

Skotersafari

På skotersafari kör du egen skoter* men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken, för hela familjen. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Tänk på att ta med egen hjälm. Turen tar ca 1,5 timme och startar vid skotergaraget 200 m söder om Gästcenter.

*du måste ha bil- eller skoterkörkort.

Onsdagar, fredagar & lördagar kl. 10.00–11.30 samt kl. 13.00–14.30. Du skall vara på plats senast 15 minuter innan utsatt starttid för att hinna byta om och få en genomgång innan själva skotersafarit börjar. Förbokas senast dagen innan i Gästcenter Pris 1,5 timme: 840 kr/förare, 220 kr/passagerare, pulka 520 kr/max 2 pers.

OBS! Köldgräns är 16 minusgrader.

Tallrik med våffla

Våffeltur till Fryksås

Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Våfflor med jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad serveras. Våffla och dryck tillkommer för 120 kr/person. Förbokas senast dagen innan i Gästcenter. Slädturen startar vid vallaboden vid spårcentralen, som ligger intill Gästcenter. För din trygghet bokas en släde per sällskap. Varje släde har plats för max 5 vuxna.

Tisdagar och lördagar kl. 13.00 och kl. 14.00.
Pris: 1 300 kr/släde.

En häst drar en släde i snön med fem personer i

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Smidgården. Vid ankomst kan du välja från Smidgårdens slädmeny som betalas på plats. Slädturen startar vid vallaboden vid Spårcentralen, som ligger intill Gästcenter. Förbokas senast dagen innan i Gästcenter. För din trygghet bokas en släde per sällskap. Varje släde har plats för max 5 vuxna.

Fredag med avfärd kl. 18.30.
Pris: 1 300 kr/släde.

Glad kvinna som står på knä och pimpelfiskar på Rädsjön

Vinterfiske

I närbelägna Rädsjön finns finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser.

Pris: Fiskekort 150 kr/3 ädelfiskar, köpes i Gästcenter, Längdcentrum eller på www.ifiske.se. Pimpelspö samt isborr finns att hyra på Längdcentrum 100 kr/st.

Vinterlandskap Orsa Grönklitt, på ett av träden finns en skylt med ordet vinterpromenad på

Vinterpromenad

Det finns två olika slingor att välja bland, antingen på Rädsjön eller inne i skogen runt Fryksås.

Rädsjön runt ca 4 km
Fin slinga på Rädsjön med flera grillplatser längs vägen i strandkanten. Slingan utgår från udden vid vindskyddet rakt nedanför skidstadion. Slingan är preparerad med skoter och underhålls så länge förhållandena på isen tillåter. All vistelse på isen sker på egen risk.


Skogsrundan till Fryksås ca 5 km
Fin skogspromenad i relativt flack terräng på skoterspår. Promenaden går till Fryksås och vänder samt en rundslinga. Packas vid behov och är även markerad med blå skyltar med texten ”Vinterpromenad” och reflexer. I samma område finns även packade spår för skidorientering och skidspår, dessa ska man inte gå i.