Skidlärare i Orsa Grönklitt som håller lektion med skidelever som tränar kordination med en boll.

Längdskidskola - för nybörjare och elit

Utveckla din längdskidåkning

Det är aldrig försent att lära sig åka längdskidor eller att bättra på sin nuvarande teknik. En eller flera lektioner, privat eller i grupp, gör alltid stor skillnad för motionärer liksom vana Vasaloppsåkare.

Våra instruktörer på Längdcentrum har alla hög kompetens och flera av dem är aktiva tävlingsåkare med fina meriter från både SM och vasaloppet. Vi jobbar enligt Svenska skidförbundens material och håller oss uppdaterade med det senaste inom teknikutvecklingen.

För att maximera din lektion rekommenderar vi en privatlektion där vi helt fokuserar på just dina förutsättningar och ambitioner. Du kan också höja ribban med att boka filmning, ett mycket pedagogiskt och effektivt arbetsverktyg.

Ett annat alternativ är att boka grupplektion, ensam eller tillsammans med ett kompisgäng.

Träningsläger, för den större gruppen
För er som är helgrupp kan vi också skapa träningsläger där vi utöver teknikinstruktioner erbjuder föreläsningar om kost, träning och utrustning.

Längdlektion

En skidlektion kan genomföras på många olika sätt beroende på antal deltagare och teknisk färdighet. Du kan boka en personlig tränare för enskild person eller som en grupp.

Grupplektion

Om det inte finns några specifika önskemål brukar lektionerna beröra alla växlar inom tekniken för klassisk skidåkning. En skidlektion anpassas efter individens eller hela gruppen förmåga och önskemål både vad gäller övningar och val av platser för att utföra träning. 

Privat- och parlektion

Privat- och parlektioner passar bättre om du är nybörjare och vill lära dig åka längdskidor helt från grunden eller om du har specifika önskemål på områden du vill förbättra. Det kan även gå bra att vara flera om åkarna är på lika nivå i sin teknikutveckling.

Kvinnlig personal som slipar längdskidor på Längdcentrum i Orsa Grönklitt

NYHET! Vallalektion

Lär dig valla som proffsen! Våra duktiga medarbetare på Längdcentrum lär dig allt du behöver kunna för att ta hand om dina skidor och göra en riktigt bra vallning. 

20200303 Gronklitt Dag 3 79 Stor (550539)

Filmning

Filmning är ett bra pedagogiskt instrument och ger lektionen ytterligare en nivå .

För 150 kr extra/person kan du få filmning under din skidlektion. Tiden för lektionen blir densamma som utan filmning.

Bokning av filmning och betalning sker på längdcentrum strax innan din lektion börjar. 

Skidåkare som åker längdskidor i tidig gryning.

Nyhet - grupplektion!

I Grupplektion kan du tillsammans med andra skidåkare och en instruktör utveckla din skidåkning och få tips för en härlig upplevelse i skidspåret. Grupplektionen riktar sig till kompisgänget eller till dig som vill utveckla din skidåkning tillsammans med andra. Nybörjare eller lite van åkare. Grupplektioner ges endast i klassisk-stil.

Priset är 600kr/person och det finns 6 platser. Minimum är 2 personer. Grupplektionen är klockan 10.15-11.30 och 13.30-14.45. Samlingsplats och bokningsvillkor hittar du här nedanför. 

För att boka använd formuläret nedan eller kontakta vår bokning: 0772 280 100.

Bra att veta

Samlingsplats
Avbokningsregler
Betalning
5V4A6159

Privatläger

Vi skapar gärna anpassade läger för er som grupp eller förening utifrån era förutsättningar. Förutom teknikinstruktioner kan vi erbjuda föreläsningar om kost, träning och utrustning. På Längdcentrum har vi unik kompetens vad gäller vallning och utrustning.

Skicka förfrågan till Längdcentrum via mail langdcentrum@orsagronklitt.se.

5V4A6169

Träningsläger

Vill du utveckla din skidåkning ytterligare är våra träningsläger ett perfekt tips. Under året anordnar vi flera skidläger i Orsa Grönklitt, både inom klassisk skidåkning och skate.