Slalomåkande barn på led i skidskola

Alpin skidskola - Orsa Grönklitt

Vi lär ut snöglädje

Utveckla hela familjens skidåkning

Orsa Grönklitts skidskola är välkänd som en av de bästa i landet, med sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. Vårt goda rykte bekräftas dessutom av er, våra gäster, som i den senaste undersökningen gav oss högsta betyg.

Fem av våra skidlärare har utbildningsgrad fyra, vilket är den högsta du kan ha. 

Ett av våra viktigaste mål är att förmedla en positiv känsla och glädje för snö, skid- och snowboardåkning. En självklarhet kan tyckas men det är inte alltid lätt att hålla entusiasmen uppe om något trilskas. Det är våra lärares erfarenhet och förmåga att lyfta dig som individ gör hela skillnaden. 

För barn är leken lika viktig som skidåkningen. Det skapar glädje och en lust att vilja lära sig mer, något vi vuxna ibland glömmer bort och som vi kan lära av våra barn. 

Lektioner i backen och PT - en genväg till mer kul i backen
Skidskola är inte bara för barn och nybörjare. Tvärtom. Ett PT-pass innebär en timme tillsammans med en personlig tränare, där all fokus ligger på dig ger din åkning en rejäl skjuts. Fusk? Näe, skippa tragglandet säger vi och använd timmarna i backen till att åka på det sätt du alltid drömt om istället.

Skidskola i grupp
Delad glädje är dubbel glädje. Passa på att lära dig tillsammans med andra i två eller fyra dagar. Du lär dig mycket av att titta på andra, hjälpas åt och skratta tillsammans. Lektionerna är 60 eller 75 minuter långa. 

Orsa Grönklitt erbjuder allt från PT-pass, till gruppskidskola för barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer.

Samlingsplatser Skidskola

Snölekis, Snögubbar och Smygare samlas vid Skidskolebacken, som ligger ovanför vandrarhemmet vid barnbacken. Denna backe får endast nyttjas när du går i skidskola.

PT och övriga grupper samlas vid gruppskyltarna nedanför barnbacken.

Barn 3-4 år

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 059 Stor (548717)

Snölekis (60 min)

Snölekis är första steget för barn 3–4 år. Vi lär oss hantera utrustningen, åka lift, bromsa, stanna och svänga i plog. Inga förkunskaper krävs. 

Barn 4-6 år

Skidskola orsa grönklitt (1)

Snögubbar (60 min)

Snögubbar är första steget för barn 4–6 år. Här lär vi oss hantera utrustningen, åka lift, bromsa, stanna och svänga i plog. Inga förkunskaper krävs.

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 093 Stor (548731)

Snöstjärnor (75 min)

Snöstjärnor är en fortsättningsgrupp för barn 4–6 år. Vi lär oss att åka i brantare backar utveckla balans och teknik. Krav: Att kunna åka knapplift, stanna och svänga i plog i grön backe.

Skidskola Orsa Grönklitt

Snökanoner (75 min)

Snökanoner är en påbyggnadsgrupp för snöstjärnor för barn 4–6 år. Vi jobbar vidare med balans och skidvana. Här provar vi att åka i skogen och mindre luftfärder, målet är att flytta gränserna. Krav: Att kunna åka obehindrat i blå backe samt vara beredd på att lära sig åka ankarlift.

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 018 Stor (548700)

Snöraketerna (75 min)

Snöraketerna är en mer avancerad grupp för barn 4–6 år. Vi fortsätter att utveckla tekniken mot parallella skidor, åka i skogen, testa snowparken. Här provar vi allt. Målet är att flytta gränserna! Krav: Attt kunna åka i röd backe samt åka ankarlift.

Barn 6-9 år

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 071 Stor (548726)

Smygare (75 min)

Smygare är för barn 6–9 år som inte åkt skidor tidigare. Vi lär oss åka lift, stanna och svänga i plog. Grundläggande åkregler i backen. Lekfulla äventyr som växer i takt med barnens skidutveckling. Inga förkunskaper krävs.

5V4A5388

Glidare (75 min)

Glidareär en fortsättnings grupp barn 6–9 år. Vi jobbar vidare med balans och skidvana. Kanske klarar vi av att åka i röda backar när kursen slutar. Krav: Att kunna åka knapplift, svänga i plog, bromsa i blå backe och vara beredd på att lära sig åka ankarlift.

20200229 Dag 2 66 Stor (550377)

Svängare (75 min)

Svängare är en mer avancerad grupp för barn 6–9 år. Vi fortsätter att utveckla tekniken, mot parallella skidor, åka i skogen, kanske klara av mindre luftfärder. Här provar vi allt. Målet är att flytta gränserna! Krav: Att kunna svänga och bromsa i plog i röd backe samt åka ankarlift

28I9650 Stor (90641)

Fräsare (75 min)

Fräsare är vår mest avancerade grupp för barn 6–9 år. Kursen utformas som alltid efter barnens färdigheter och önskemål. Bana, hopp, puckel, off-pist. Var beredd på allt! Krav: Att kunna åka röda backar med parallella skidor och bra fart, samt kunna gå på skidorna i högt tempo.

Ungdom 10-16 år

Skidfamilj i Orsa Grönklitt

Ungdom grund (75 min)

Ungdom grund är för dig som är mellan 10–16 år och aldrig åkt skidor tidigare! Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi lär oss åka lift, svänga och stanna. Inga förkunskaper krävs.

Alpinåkare Orsa Grönklitt

Ungdom fortsättning (75 min)

Ungdom fortsättning är för dig som är mellan 10–16 år och som åkt tidigare och vill utveckla tekniken. Krav: Att kunna åka lift och ploga i blå backar.

20200229 Dag 2 141 Stor (550383)

Ungdom avancerad (75 min)

Ungdom avancerad är en avancerad fortsättningsgrupp för ungdomar. Vi fortsätter att utveckla tekniken i bana, hopp, puckel och offpist. Var beredd på allt! Krav: Att kunna åka i röda backar, gå på skidorna i högt tempo och inte vara rädd för fart och utmaningar.

Vuxen

20200229 Dag 2 81 Stor (601479)

Vuxen grund (75 min)

Vuxen grund är för dig som aldrig åkt skidor förut. Vi bekantar oss med utrustningen och lär oss hantera den. Vi lär oss åka lift, stanna och svänga. Inga förkunskaper krävs.

Grupperna är 75 min. Minimiålder är 17 år.

Kan endast bokas under v. 7-9.

5V4A3806

Carvingpass (90 min)

Häng med på ett carvingpass där du tillsammans med någon av våra mest erfarna instruktörer går igenom carvingskidåkningens speciella teknik.

Vi startar med grunderna och jobbar vidare för att du ska få ut max av din skidåkning.

Förkunskapskrav: Åka röda backar och inte vara rädd för fart.
Åldersgräns: 13 år
Tid: Onsdagar från 28/12, kl.14.00-15.30.
Max antal: 10 personer

Snowboard

28I5167 Stor (120231)

Snowboard level 1 (75 min)

Snowboard level 1 är en nybörjarkurs där vi lär dig grunderna i att åka snowboard. Du får tips som gör att du kan komma igång och åka själv i liften och nedför enklare pister. Inga förkunskaper krävs.

Ålder: Från 7 år

28I5196 Stor (120248)

Snowboard level 2 (75 min)

Snowboard Level 2 är en fortsättningskurs där du tar dig mot brantare terräng, hopp och skärande svängar. Krav: Att på ett kontrollerat sätt ta dig nerför blåa backar, svänga åt båda hållen, samt åka lift.

Ålder: Från 7 år

Skidlärare samtalar med en vuxen elev i sittlift i Orsa Grönklitt under skidlektion!

Boka en personlig tränare

Alpin skidåkning kan innebära så mycket olika. Det kan vara en härlig utomhusupplevelse tillsammans med familj och vänner, men även en rolig och allsidig träningsform som passar alla oavsett kön, ålder och erfarenhetsnivå.

I vår alpina skidskola hjälper vi dig hela vägen, oavsett om du vill utveckla dina carvingsvängar, bli en bättre parkåkare eller lära dig grunderna inom banåkning. Kompetensen och utbildningsnivån hos våra skidlärare är hög och under lektionerna fokuserar vi på din teknik och personliga utveckling. Alla våra skidlärare är utbildade inom pedagogik, metodik, mekanik, analys och teknik.

Våra PT-pass bokas via Gästcenter eller via vår centralbokning på telefon 0772-280 100.

IMG 1480

Biski

Har du en funktionsvariation och är intresserad av att komma ut i backen? Vi på Orsa Grönklitts skidskola hjälper dig.

En biski består av en stabil sits monterad på två skidor. 

Viktig information

Bra att veta
Tips till föräldrar
Samlingsplatser
Avbokning
Skidlärare samtalar med en vuxen elev i sittlift i Orsa Grönklitt under skidlektion!
5V4A6957

Privatläger och tävlingar

Vill ni hålla ert läger, träning eller en tävling hos oss i Orsa Grönklitt? 

Hör av er till oss så hjälper vi er igång med planeringen och löser tekniska saker tillsammans med er. 

5V4A6896

Kommande tävlingar

Vill du utveckla din skidåkning ytterligare är våra träningsläger ett perfekt tips. Under året anordnar vi flera skidläger i Orsa Grönklitt, både inom klassisk skidåkning och skate.