Senior i Orsa Grönklitt

Välkommen till Orsa Grönklitt - Det perfekta resmålet för seniorer!

Visste du att Orsa Grönklitt är en av de mest vackra destinationerna i hjärtat av Dalarna? Om du är en senior som älskar att uppleva naturen och alla dess underverk, då är Orsa Grönklitt platsen för dig!

Här finns det en mängd olika aktiviteter att välja mellan, såsom vandring i sagoskog, fiske i kristallklara sjöar, cykling genom djupa skogar och mycket mer. Orsa Grönklitt är en perfekt destination för alla som vill koppla av och njuta av allt som naturen har att erbjuda.

I Orsa Grönklitt kan du också njuta av fantastiska mat och dryck, med restauranger som serverar underbara rätter och delikatesser. Och om du är intresserad av kultur och historia, så finns det flera museum och utställningar runt Siljansområdet som du kan utforska med bil.

Så, om du är en senior som söker efter en unik och avkopplande upplevelse i en fantastisk natur, då är Orsa Grönklitt definitivt platsen för dig. Välkommen till en av de vackraste platserna i Sverige!

AA104126

Cykeltur

Cykling är en utmärkt form av motion som inte bara förbättrar din hälsa, utan också ger dig möjlighet att utforska nya platser och upptäcka fantastiska vyer på ett miljövänligt sätt.

DSC05105

Fiske

Fiske är en avkopplande och rolig aktivitet som ger dig möjlighet att koppla av och njuta av naturen samtidigt som du utmanar dig själv och testar din skicklighet.

DSC 1621 Stor (65554)

Vandring

Vandring är en utmärkt form av motion som inte bara förbättrar din hälsa, utan också ger dig möjlighet att utforska fantastiska naturscenerier och uppleva en känsla av frihet och äventyr.

Sommar vy över Orsa Grönklitt med skidbackarna i fokus.

3 tips på aktiviteter att spendera dagarna med

I Orsa Grönklitt hittar du en mängd med roliga aktiviteter att spendera dagarna med. Här kommer några tips:

- Cykeltur, packa väskan med en god fika eller sväng förbi PM Kök & Bar och ta med dig en lunchlåda och spendera dagen ute i de vackra omgivningarna runt Orsa Grönklitt. Runtomkring anläggningen hittar du fler mysiga fikaställen att slå dig ner vid under färden. 
-  Topptur, tisdagar och torsdagar v. 29-31 kan du uppleva en hisnade utsikt medans du går dig en spännande åktur med fyrstolsliften till Toppen. Väl där rekommenderar vi att avnjuta en god lunch eller fika på Toppstugan!
- Kanotorientering, en rolig och annorlunda aktiviteter som tar dig ut på sjön i en kanot för att leta efter kontroller!

Välkommen in till oss på Längdcentrum för mer tips och idéer!

DJI 0176 Stor (615387)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen mellan äventyren på anläggningen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

5V4A6804

Ugglan & Björnen

Ugglan & Björnen - En plats för alla! Njut av en mångsidig upplevelse med restaurang, kafé och bar i samma lokal. Smaka på våra smarriga pizzor och grillade burgare.

Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

DSC05922

Pm Kök & Bar

Välkommen till PM Kök och Bar! Vi erbjuder en mysig och avslappnad atmosfär där du kan njuta av en god kopp kaffe, fika och vår populära lunchbuffé.

Sommar vy över Orsa Grönklitt med skidbackarna i fokus.

Paketerbjudanden ...

Få ut det mesta av din semester!

Under året erbjuder vi fina erbjudanden personligt anpassade efter dina behov, oavsett om du planerar att besöka Orsa Grönklitt med din familj i en vecka eller njuta av en mysig helgresa för två.

Upptäck våra pärlor i närområdet

Vi har satt ihop en lista över dolda pärlor och sevärdheter som vi anser vara ett måste att besöka i vårt närområde!

Matupplevelser i naturen

HA1307 Stor (466400)

Slogbodar & Grillplatser

Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid sittliften!

28I1709

Rädsjöstugan

Det är något speciellt med mat över öppen eld! Vid Rädsjöns östra strand ligger en gammaldags timrad eldpallkoja med plats för hela kompisgänget. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250-462 12.