image

Vinteräventyr på lagomt avstånd

Skapa nya skidminnen tillsammans med familjen i vårt vackra vinterlandskap!

När du passerar Dalälven på väg norrut har många långt kvar på sin resa till skidsemestern i fjällen, men du är nästan framme. Strax norr om Orsasjön börjar de djupa dalaskogarna på riktigt, med inspirerande vildmark, suggestiva myrar och blånande vidder.

Välkommen till vår vintervärld i Dalarna och den första touchen av fjällen. Många har upptäckt att harmonin och livslyxen börjar precis här, 561 meter över havet, med vidder och vyer som får själen och kroppen att må bra. 

Det bästa av två vintervärldar
Njut av valfriheten, som längdskidåkning genom en storslagen natur. Totalt finns det (under högsäsong) 130 kilometer av spår över myrar och genom dalaskogar. Eller åk i våra alpina backar som finns i flera väderstreck. Du väljer själv om det ska kittla i magen eller bli ett åk med högsta mysfaktorn.

Barnvänlighet bortom backar och spår
Orsa Grönklitt har något för alla åldrar. Barnvänligheten är påtaglig och märks inte bara i backar och spår utan också genom ett generöst utbud av aktiviteter för anläggningens yngsta gäster. Vår målsättning är att barnen ska få sin bästa vecka på året i Orsa Grönklitt. 

För oss är barnvänligheten en del av vårt DNA. Tack vare lättillgängligheten kan familjer åka både tillsammans och på egen hand. Eftersom det är enkelt att hitta kan barn redan i tidig ålder börja utforska omgivningarna själva.

Nära till allt
Närhet är ett fint ord. Och det är just med det ordet som många av våra gäster beskriver Orsa Grönklitt. Till oss är det nämligen nära geografiskt och nära till allt på plats. Njut av mysigt boende, bra restauranger och allt naturen har att erbjuda, precis utanför knuten. Allt är nära och enkelt i Orsa Grönklitt, på gångavstånd. 

Så välkommen till drömmarnas Orsa Grönklitt. Du hittar oss i skogen, bland bergen och snön. 

Fantastisk skidåkning i hjärtat av Dalarna

Pojke som hoppar med slalomskidor i snowparken i Orsa Grönklitt

Alpin skidåkning i alla färger

Hos oss hittar du backar som passar alla i hela familjen, oavsett vilken nivå man ligger på. Vi har 22 alpina nedfarter och oavsett ålder och vana har alla kul i backarna. 

Längdåkande tjej med pulka efter som tittar ut över Rädsjön i Orsa Grönklitt!

Längdspår i världsklass

Våra skidspår är kända för sin höga kvalitet och här hittar du längdspår som passar hela familjen, oavsett om man vill ha en trevlig familjetur eller för träning.

En barnvänlig skidsemester

Blåbäret Bärra slår high five med slalom åkande flicka i barnbacken i Orsa Grönklitt

Ledarledda aktiviteter

Här finns en mängd spännande ledarledda aktiviteter att delta i för alla barnen. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. 

Blåbäret Bärra åker slalom i barnbacken i Orsa Grönklitt

Bärras skidutmaningar

Barn lär sig genom lek, där av har Blåbäret Bärra gjort roliga utmaningar och andra lekställen att upptäcka på anläggningen där barnen kan träna upp sin skidteknik!

Blåbäret Bärra dansar framför slalomåkande barn i barnbacken i Orsa Grönklitt

Gratis skipass för alla under 7 år

Orsa Grönklitt är väl talat av våra gäster för att vara en perfekt anläggning att lära sina barn åka skidor på. Därav har vi gratis skipass för både vår längdåkning och alpinåkning för alla barn under 7 år.

Skidåkning oavsett mål eller nivå

Kvinnlig skidlärare som håller skidlektion i längdskidor i Orsa Grönklitt

Lektioner och skidskola

Kompetensen på våra instruktörer och skidlärare  är mycket hög vi hjälper gärna både dig som är nybörjare, dig som vill avancera din skidåkning lite mer eller dig som satsar på en topp placering i kommande Vasalopp. Du kan boka en personlig tränare för enskild person eller som en grupp. 

Personal som mäter spann på längdskidor i Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Utrustning

Rätt utrustning är viktigt för hela skidupplevelsen. Hos oss hittar ni två välsorterade butiker, både för alpint och längd och vår fantastiska personal hjälper dig att hitta rätt skidutrustning som passar för just dig.

Skotrar på tur i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt - mer än bara skidåkning

När skidåkarbenen blir som allra tröttast och man inte riktigt känner för att börja stugmyset i stugan riktigt än, då är det tur det finns massor av andra roliga aktiviteter i Orsa Grönklitt att spendera tiden med! Här hittar ni allt från spännande skoterturer, hundspannsäventyr, mysiga restauranger, fantastiska middagsupplevesler till ett fartfyllt afterski och mycket mycket mer!

Barn och kvinna leker i snöns i Orsa Grönklitt

Säkra vinterns skidsemester idag!

Under vintern är vi fullbelagda större delen av året. Vi rekommenderar därav att man säkrar sitt boende i god tid!