Upplev hösten i Orsa Grönklitt

Njut av en härlig och frisk höst i vackra dalarna!

Upplev naturens vackra färgskiftningar, plocka bär eller svamp och testa någon av alla aktiviteter. Här ger vi dig några härliga höstfavoriter! Njut av den underbara hösten i Orsa Grönklitt. En tid då träden växlar färg och temperaturen sjunker och erbjuder en frisk och klar luft.

Njut av den underbara hösten i Orsa Grönklitt. En tid då träden växlar färg och temperaturen sjunker och erbjuder en frisk och klar luft. Perfekt för naturnära aktiviteter som vandring, traillöpning och cykling. Även under hösten är aktivitetsutbudet stort. Besök i Grönklitts Klätterpark, vässa formen på multiskidbanan eller paddla kanot på Rädsjön. Upptäck skogens stora skafferi på flertalet platser runt om i Orsa Grönklitt med både växter, bär och svamp.

Uthyrningen på Längdcentrum av cyklar och kanoter är öppen fram till 30 september, även om leder och övriga aktiviteter självklart är öppna fram till vinterns intåg. 

Våra tre hösttips

Hösttips 1
Familj som plockar bära i skogen i Orsa Grönklitt

Njut av naturens skafferi

Upptäck allt det underbara naturen har att erbjuda, precis utanför stugdörren. Löven skiftar färg och det blir dags att fylla på förråden inför vintern. Bär, svamp och andra ätbara växter. Packa ryggsäcken med fika, snöra på kängorna och ta med dig korgen ut. 

Hösttips 2
En slipsten som finns på orsa slipstensmuseum

Upptäck bygden

Med närhet till hela Siljansregionen finns ett fantastiskt kulturutbud att upptäcka. Här kan du ta del av naturens kraft i fjällnära skog, sjöliv runt Orsasjön, i naturreservat och milsvida skogslandskap med många lättillgängliga utflyktsmål. 

Hösttips 3

Servera lunchen utomhus

Att packa med sig en matsäck och bege sig ut till en slogbod eller grillplats är något som är lika underbart året om! Oavsett om det är en vacker plats för att fika kaffe och smörgåsen på, eller om man vill grilla lunchen över öppen eld. 

Fiske Grönklitt

Fiske upplevelse

Testa fiskelyckan i Rädsjön eller i put-and-take-dammen intill restaurangen. Fiskeutrustning både att hyra och köpa.

Vandring Orsa Grönklitt

Upptäck vildmarken till fots

Upplev fina vandringsleder med massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad.

DSC05904 (1)

Äventyr vid Rädsjön

Rädsjön bjuder på massor av äventyr! Allt från strandhäng till paddling med kanot, kajak eller SUP.

5V4A6804

Matupplevelser

Upplev exklusiva smakupplevelser som förgyller semestern, med utsikt över Siljan eller i skenet av en öppen eld.

Mamma och barn som vandrar i skogen i Orsa Grönklitt

Njut av hösten i Orsa Grönklitt

Upptäck ett lugnare Orsa Grönklitt och skapa fantastiska semesterminnen tillsammans med familjen!