En cyklist på nära håll som cyklar cykelvasan

Träna till sommarvasan i Orsa Grönklitt

Hur laddar du upp inför sommarens Vasor?

Två stora höjdpunkter på året är sommar- och vinterveckorna för Vasaloppet. Sen många år har Orsa Grönklitt varit ett officiellt träningscenter och hos oss garanterar vi att du får all hjälp du behöver för att nå dina mål med årets vasalopp!

Vasaloppets sommarvecka är ett perfekt mål för den som söker ett bra avslut och inspiration till sin träning under sommaren. Loppen under sommarveckan sker precis som vinterveckan, i den nio mil långa Vasaloppsarenan som går mellan Sälen och Mora. Sommarvasan består av flera olika lopp i både cykel och löpning.

Orsa Grönklitt är en destination där träning lyser igenom som en rödtråd i allt vi gör. Här vill vi att alla ska få ut det absolut mesta med sin träning, oavsett vilka mål eller vilken nivå man är på. Våra instruktörer innehar en enorm kompetens/utbildning och har själva fina meriter från både långloppstävlingar och cykling. Lederna i Orsa Grönklitt är av stor variation, vilket ger en bra grund i träningen inför Vasaloppet. 

Sedan många år har Orsa Grönklitt varit en destination där flera eliter väljer att lägga både sina läger och träningar inför kommande lopp, vilket ger oss en väldigt fin merit som träningsanläggning. Vasaloppet samarbetar med utvalda och framgångsrika anläggningar som har en medveten satsning mot längdskidåkning, cykling eller löpning. Det är inte för intet som vi sedan många år tillbaka, är ett officiellt Vasaloppscenter.   

Lektioner
Tekniken för både cykling och löpning, spelar en mycket större roll än vad du kanske tror. För att orka springa eller cykla ett längre lopp kan vi därav rekommendera att ta en lektion med någon av våra duktiga instruktörer. Oavsett vilket mål du, hjälper vi dig att försöka nå dem. Är du nybörjaren vars mål är att orka dig igenom årets cykelvasa eller är ditt mål en bättre placering i loppet - under våra lektioner lägger vi oss helt på din nivå! 

Våra cykelleder och trail-leder
Inför varje år investerar vi tid och pengar på att utveckla våra leder. Här hittar du en stor variation av leder, fråga gärna vår personal i Längdcentrum efter tips på en runda som passar just dig! 

Lämna in cykel på service
Samma lokal, samma erfarenhet, samma kunskap och framför allt samma underbara personal! Under sommaren byter vårt Längdcentrum kostym, och blir istället vårt aktivitetscentrum för sommaren. Det innebär att även vår verkstad byter skepnad och blir istället en verkstad för cyklar. Här kan du lämna in din cykel för både underhåll och reparationer. Låt oss ta en titt på din cykel inför sommarens träning och inför kommande lopp!

Boende under vasaloppet
Med endast ca 20 minuter i bil till vasaloppsmålet och med lederna alldeles utanför dörren att ladda upp i - Orsa Grönklitt är ett fantastiskt alternativ för boende under vasaloppets sommarveckor. Här bor du i moderna och mysiga stugor och du hittar flera olika valmöjligheter på stugor utifrån hur just ditt ressällskap ser ut. 

En uppsjö av aktiviteter
Ska resten av familjen följa med på resan, men kanske inte är lika intresserade av själva loppet eller träningen inför? Hos oss hittar du massor av aktiviteter som garanterat passa alla i familjen att spendera dagarna med! 

Varmt välkomna att ladda upp inför sommarens roliga lopp, hos oss i Orsa Grönklitt!

Tävlingscyklist i Orsa Grönklitt

Cykelvasan - en utmaning som passar näst intill alla!

Cykelvasan består av olika längder och klasser, dessutom cyklar du i en lättcyklad bana. Detta gör att cykelvasan i stort sett passar hela familjen! 
Välj mellan de olika loppen och sätt sedan upp ditt egna mål med loppet - behöver du sedan hjälp på vägen hittar du våra fantastiska instruktörer i Orsa Grönklitt som gärna hjälper er med en lektion och tips på vägen!

Cykling eller löpning?

Vasaloppets sommarvecka genomförs under två helger i augusti. Loppen består av både cykling och löpning! 

21474791 Female Mtb Rider In The Lush Forest At Lida Loop In The

Cykelvasan

Cykelvasan genomförs 12-14 augusti. Här hittar du distanser från 1 km upp till 94 km. För dig som inte vill köra ett tävlingslopp finns även öppetspår! 

Orientering Orsa Grönklitt

Sommarvasan - löpning

Löploppen under sommarvasan genomförs 19-20 augusti. Här hittar du distanser från 10 - 90 km.

Cyklar Orsa Grönklitt

Cykellektion

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum! Oavsett vad målet med ditt lopp är, finns vi här för att hjälpa dig på dig vägen! Våra kurser vänder sig till alla oavsett ålder och nivå.

Cykelservice Orsa Grönklitt

Cykelservice

Cyklar behöver service, precis som skidor. På Längdcentrum arbetar personal med flera års erfarenhet av verkstadsarbete. Vi hjälper dig att gå igenom cykeln innan du tar ut den på första turen! 

Cyklist Orsa Grönklitt

Våra cykelleder

Hos oss kan du njuta av ca 50 km varierande leder genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog. Här hittar du leder för barn, från nybörjare och motionär till elit. 

Personalens bästa led tips inför vasorna

Cyklar Orsa Grönklitt

Timmerholsrundan

Timmerholsrundan i Orsa Grönklitt är en bra led att träna cyklingen på inför cykelvasan. Den har bitvis lite utmanade insteg i mountainbike cykling.

HA0753

Grönklitt trail

Grönklitt trail är en perfekt runda för att träna inför löptävlingarna i Vasaloppet. Traillöpning på stig och obanat. Leden passerar längs vilda stigar, skogssjöar och som avslutas med vidunderlig utsikt.

Man som cyklar MTB i skogen!

Säkra ditt boende redan idag!

Under Vasaloppets årliga veckor, är det ett stort tryck på beläggningen runt hela Siljan. Vi rekommenderar därav att du bokar ditt boende i tid!