En aktiv semester

Att kombinera semestern med träning lockar allt fler

I Orsa Grönklitt slipper du trycka på off-knappen när semestern tar sin start, här kan du istället kombinera en skön avslappnade semester samtidigt som du tränar inför ditt mål och håller din fysik på topp. Här hittar du perfekta stigar oavsett vilken nivå du ligger på och vill du vässa lite extra på tekniken eller se över servicen på cykeln eller rullskidorna, då finns vår fantastiska personal på Längdcentrum till ditt förfogande.

Välkomna till en aktiv semester i Orsa Grönklitt!

Cykling Fryksås Orsa Grönklitt

Cykling

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation som passar allt ifrån den nyfikna familjen, nybörjaren och den erfarne mtb-cyklisten. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lätta skogsstigar med mysiga grillplatser.

Rullskidor upp för backen i Grönklitt

Rullskidor

Genom att byta snön mot asfalt och fortsätta träna med rullskidor även under sommarsäsongen kan du bibehålla och jobba på att utveckla tekniken, konditionen och styrkan.

Löpning Grönklitt

Löpning

Oavsett om det är en nybörjartur eller för en seriös satsning mot Ultravasan som du söker, så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.

Orientering i Orsa Grönklitt

Orientering

Hos oss i Orsa Grönklitt finns det goda möjligheter för att träna orientering. Här finns ett lättlöpt tallhedsområde, myrmarksområde med småkuperade holmar och skogstråk och områden med tunga sluttningar och krävande terräng.

Sommar vy över Orsa Grönklitt med skidbackarna i fokus.

Längdcentrum, sommarens mittpunkt!

Här finns butik, verkstad och uthyrning av cyklar, rullskidor, kanoter och fiskeutrustning, men även kartor, annan utrustning, guider och en personlig coach. Med väl utmärkta leder och kartor är det lätt och säkert att ta sig ut i terrängen, den fantastiska utsikten får du på köpet.

Personal i kassan på Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum i Orsa Grönklitt

5V4A0628 2

Boka din semster idag!

Oavsett vart du bor i Orsa Grönklitt bor du alltid med närhet till det mesta. Här hittar du vackra och moderna fjällstugor med vacker milsvid utsikt utöver Orsasjön och stugor med naturen och skogen alldeles intill stugknuten. 

Cyklist som cyklar på MTBled i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt har skapat både världsmästare och Vasaloppsvinnare genom åren.

 Med sin utmanade terräng och roliga, ibland lite annorlunda sätt att aktivera sig under semestern är det endast fantasin sätter gränser. Garanterat utmanande för både kropp och sinne!