Ski Classics Pro Tour

Upptäck den ultimata skidupplevelsen och se världseliten i action!

Detta internationella evenemang, känt för att locka skidåkareliten från hela världen, kommer att ge våra gäster en unik möjlighet att bevittna spänningen och se de främsta skidåkarna kämpa om ära och seger på våra fantastiska längdskidspår.

Ski Classic Pro Tour är världscupen i långlopp inom längdskidåkning, där elitåkare från hela världen samlas för att utmana varandra i en serie av spännande tävlingar. Med en historia av framstående prestationer och adrenalinpumpande action är detta ett evenemang som inte bara engagerar idrottare, utan även inspirerar skidentusiaster i alla åldrar.

Orsa Grönklitt, känt för sina oöverträffade längdskidspår och vackra natur, har blivit ett uppenbart val för arrangörerna av Ski Classic Pro Tour. Vår anläggning erbjuder perfekt preparerade spår som utmanar även de mest erfarna skidåkarna samtidigt som de ger nybörjare en chans att prova på och utveckla sina färdigheter. Det är en plats där passion för skidåkning och äventyr flödar, och vi är stolta över att få dela den upplevelsen med våra gäster.

För våra besökare innebär detta en fantastisk möjlighet att inte bara åka i samma spår som världseliten, utan också att vara en del av den unika atmosfären och spänningen som omger Ski Classic Pro Tour. Det är en chans att heja på sina favoritåkare, uppleva tävlingsandan och skapa minnen för livet.

Lördag 17 februari: Grönklitt Classic, 60 km. 
Start damer: 08.00
Start herrar: 10.30

Söndag 18 februari:
Grönklitt ITT, 13 km.
Start damer: 08.00
Start herrar: 09.30

Startplats för båda dagarna är intill Grönklittsgården, bredvid Barnbacken.
Målgång för båda dagarna är på parkeringen ovanför Limbygården. 

För att säkerställa att du inte missar denna unika möjlighet rekommenderar vi våra gäster att boka boende i förväg. Med det stora intresset för evenemanget och vårt populära läge kan boendeplatser bli begränsade. Så se till att säkra ditt boende i god tid och njut av spänningen att få se världseliten på nära håll!

STÄNGDA/ÖPPNA SPÅR UNDER TÄVLINGARNA
Under tävlingarnas gång 05.00 - ca 13.00 kommer delar av spårsystemet att vara avstängt för allmänheten.
Lördag 17 februari kommer du att kunna åka i följande spår under tävlingens gång: 
Fryksås t/o/r, Nallerundan, Rädsjön runt fram tills det att du passerar Hund & Pulkaspåret, där får man ta vänster och åka tillbaka i Hund & Pulkaspåret tillbaka till Rädsjön runtspåret. Du kan endast nå dessa spår från spårcentralen intill Gästcenter! Du kan även ta dig ut på Kallbolsvägen och Kallbolsrundan om du parkerar bilen eller kliver på spåret
vid Pumphusvägen (spår 5:5). 

Följande spår är stängda: Konstsnöspåret, Elitspåret, Vägspåren, Stormon runt, Böllingmyren, Gröna milen, Hund o pulka, Rädsjön runt är stängt från Hund o pulkakorningen, Centrumspåret, Stugspåret, Limbyspåret och Utsiktsspåret. 

Söndag 18 februari kommer du att kunna åka i följande spår under tävlingens gång:
Gröna milen, Nallerundan, Fryksås t/o/r, Stugspåret, Limbyspåret och Utsiktsspåret. Du kan även parkera vid Pumphusvägen och kliva på Kallbolsvägen och Kallbolsrundan. Du kommer även att kunna åka Böllingmyren men ej början och slut på detta spår då det går på tävlingsbanan. 

Följande spår är stängda: Konstsnöspåret, Elitspåren, Vägspåren, Stormon runt, Böllingmyren går att åka men ej början och slut då tävlingsbanan går där, Hund och pulka, Rödsjön runt och Centrumspåret.

Rovdjursliften kommer att vara avstängd under fredag morgon fram till kl.12.00 samt under hela tävlingen på lördag, även detta med anledning av tävlingarna. Alla 22 nedfarter kommer att vara öppna under tävlingarna. Banan kommer att gå på sidan av Bananen så för dig som åker alpint finns möjlighet att se tävlingen från backen. 
Även Barnliften och Skidskoleliften kommer att vara avstängda under tävlingens gång lördag & söndag, vilket kan påverka köerna i den lift som är öppen för Barnbacken.

Gångvägen mellan Gästcenter och Barnbacken avstäng under tävlingens gång.
Från lördag fram till efter tävlingarna på söndag kommer man inte att kunna gå på gångvägen mellan Gästcenter och Barnbacken då tävlingsspåret går där. Här hänvisar vi våra gäster till att gå på Vintervägen (som inte kommer att vara avstängd för allmän trafik under helgen) eller via stora vägen. Nät och skyltar kommer att sättas upp, samt en vakt kommer att finnas på plats under både lördag och söndag.

En del av våra parkeringar kommer att vara avstängda under helgen.
Parkeringsfickan på Vintervägen kommer att stängas av från torsdag morgon.
Parkeringen vid Mötestorget kommer att stängas av från torsdag.
Parkeringen vid Längdcentrum kommer att stängas av från lördag morgon till efter tävlingarna på söndag.
Det kommer under tävlingarna att finnas parkeringsvakt vid Vintervägen som endast släpper förbi bilar med Ski Classics parkeringstillstånd.
Parkeringen ovanför Limbygården är avstängd från tisdag vecka 7 fram till måndag vecka 8.

Marknadsstånd
Vi har ordnat med ett litet marknadsområde som kommer att finnas på plats under helgen. Detta kommer att vara vid parkeringsfickan på Vintervägen och det är en munkvagn samt Hotsub från Mora som kommer att vara på plats där fre-sön. Deras öppettider kommer att vara:
Fre 16/2 kl. 10.00-19.00
Lör 17/2 kl. 10.00-17.00
Sön 18/2 10.00-16.00
Här kommer även en stor tv-skärm att stå, där tävlingarna visas.

Information:
  • 17 februari - 18 februari
  • 07:00-15:00
  • Orsa Grönklitt
Se bansträckning
Stuga 2 Stor (93816)

Boende i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt finns boenden för alla smaker och resesällskap. Med fem stycken boendeområden hittar du både lyxiga och prisvärda alternativ - vilket gör det lätt att hitta något som passar just dina önskemål.