3 grabbar i alpin utrustning står på led i norrbacken i Orsa Grönklitt

Alpin smygpremiär den 16 december

Alpinpremiär helgen 16-17 december

Helgen 16-17 december tar vi säsongens första alpina svängar i Orsa Grönklitt. Till smygpremiären hoppas vi att Söderbacken, Bananen och Barnbacken står redo, allt beroende på hur snöläget tar sig. 

Likt tidigare år kör vi även i år, en smygstart på den alpina säsongen. Helgen den 16-17 december testar vi liftarna inför den riktiga säsongstarten som är satt till den 21 december. 

Liftar som kommer att vara igång är Barnliften, Kalleliften, Söderankar och Söderknapp. Allt eftersom vi får nysnö och kan producera mer konstsnö, så kommer fler pister tillkomma efter den rikta alpinstarten den 21 december.

Obs, 16-17 december är bara en smygöppning av säsongen, den alpina delen kommer sedan att hålla stängt fram till torsdagen den 21 december!

Information:
  • 16 december - 17 december
  • Orsa grönklitt

Gör dig redo för säsongen

Barn-hoppar-snowpark-orsa-gronklitt

Säsongskort till förköpspris

Trygga vinterns skidåkning och få samtidigt en härlig familjeupplevelse i snösäkra Orsa Grönklitt! Från den 1 november t.om. den 19 december kan du köpa säsongskort till ett extra bra förköpspris.

28I3312 Stor (238902)

Sportshop och skiduthyrning

I vår Sportshop och skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. I skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon och i Sportshopen hittar du allt från strumpor och mössor, från valla, stavar och alpina skidor. 

28I3426 Stor (308064)

Alpin verkstad

För en lyckad och rolig upplevelse i rekommenderar vi att ni lämnar in era alpinskidor/snowboard för service i vår välutrustade verkstad.

28I3321 Stor (308065)

Uthyrning

I skiduthyrningen finns ett stort utbud! Bland annat finns alpint, telemark, längd och snowboard. Även plastpulkor och snowracer finns att hyra.

Skidskola

I skidskolan är alla välkomna oavsett ålder. Varje dag är det full fart. Från de allra yngsta till vuxna som vill ta nya steg i sin skidåkning. Orsa Grönklitts skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna.

Skidlärare samtalar med en vuxen elev i sittlift i Orsa Grönklitt under skidlektion!

Orsa Grönklitt - ett känt varumärke för just skidskola och skidlektioner!