Cykelleder i Orsa Grönklitt

Gröna, röda och blåa leder

Upptäck en cykelvärld fylld med spännande utmaningar på Orsa Grönklitt! 

Här kan du njuta av våra gröna leder, som är perfekta för cyklister i alla åldrar och med olika erfarenhetsnivåer. Med milda kurvor och intressanta funktioner kan du enkelt hitta rytmen och njuta av en bekväm cykeltur.

Men varför nöja dig med det enkla när du kan ge dig på en mer utmanande cykelled? Utforska våra blå leder som kräver lite mer teknik och fysisk ansträngning. Upptäck spänningen när du cyklar genom tekniska passager och utmanande sluttningar.

Om du är en erfaren cyklist och söker en ännu mer utmanande cykelled, bör du ge dig på våra röda leder. Här möts du av branta backar, utmanande stenar och lutningar som kräver imponerande teknik och fullt fokus. Men när du väl har klarat det väntar en oförglömlig cykelupplevelse som du sent kommer att glömma.

Orsa Grönklitt är stolt medlem i Biking Dalarna - Sveriges största cykelområde med 20 olika cykeldestinationer runt om i Dalarna. Så varför inte ta chansen och uppleva en av Sveriges bästa cykeldestinationer?

Våra experter på Längdcentrum hjälper dig att hitta rätt cykelled som passar din erfarenhetsnivå och ger dig den bästa möjliga cykelupplevelsen. Ta chansen och besök oss på Längdcentrum för att uppleva en cykelvärld full av spänning och utmaningar!

Tre personer njuter av mountainbiking i Orsa Grönklitts skogar - en spännande äventyrsupplevelse i naturen.

Våra cykelleder

Gröna cykelleder - perfekt för nybörjaren: De gröna lederna har den enklaste svårighetsgraden. Roliga leder med ett roligt "flow". Dessa passar unga som gamla, nybörjare och de med mer erfarenhet

Blåa cykelleder - för den vana åkaren: De blåa lederna ger en mer utmanande cykling som kräver mer av cyklisten. De blå lederna rekommenderas inte för nybörjare, utan är för den som redan behärskar den gröna och önskar mer teknisk och fysisk åkning.

Röda cykelleder - för den avancerade åkaren: De röda lederna innehåller skarpa branter, lutningar och naturliga stenar som kräver fokus och teknik från cyklisten. Lederna rekommenderas för erfarna cyklister som vill ha en riktig utmaning och behärskar de blåa lederna utan problem.

Välkommen att upptäcka våra olika cykelleder i Orsa Grönklitt

När du väljer cykelled är det viktigt att tänka på din egen erfarenhetsnivå. Om du är nybörjare är det bäst att börja på de gröna lederna och arbeta dig upp till de mer tekniskt utmanande blå och röda lederna. Om du redan behärskar de gröna lederna kan du utmana dig själv genom att välja en blå led, medan de röda lederna är bäst för de som är mer erfarna och söker en ännu större utmaning.

Gröna leder
Blåa leder
Röda leder
Fredrik Byströms (Personal) ledtips!
AA104126

Cykelklarta