Orsa Grönklitt - Skills Area

Ta din cykling till nästa nivå på Skills Arean i Orsa Grönklitt

På Skills Arean i Orsa Grönklitt kan alla cykelentusiaster, oavsett erfarenhetsnivå, ta sin cykling till nästa nivå!

Banan är relativt kort, cirka 50 meter, men packad med en mängd olika hinder och moduler som utmanar och utvecklar cyklistens tekniska färdigheter.

Är du en nybörjare på cykling? Ingen fara! Skills Trail är den perfekta förberedelsen inför Skills Area, där du kan öva på dina grundläggande cykelfärdigheter och sedan ta steget upp till mer utmanande hinder.

För de mer erfarna cyklisterna är Skills Area den perfekta platsen att utmana sig själva och höja sina färdigheter till nästa nivå. Här finns allt från balansövningar till hopp och dropp som kräver fokus och teknisk skicklighet.

Så oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren cyklist, så har Skills Area något att erbjuda dig. Ta utmaningen och utveckla dina färdigheter på Orsa Grönklitts Skills Area - den ultimata platsen för cykelentusiaster!

Orsa Grönklit Skills Area

Drops

I våra dropsektioner övar du dina färdigheter när det kommer till nivåskillnader och lär dig landa mjukt efter en liten flygtur.

Hopp

Att hoppa med en mountainbike kan vara pirrigt och nervöst i början. Här kan du träna på flera olika nivåer.

Kille i full fart på cykeln i flowtrailen - adrenalinfylld cykling i Orsa Grönklitt

Upplev en spännande cykelutmaning i vår Flowtrail

Sedan invigningen 2020 har banan fått en stor uppskattning av både unga och gamla äventyrare som vill uppleva en fartfylld upplevelse och få en extra kick i magen.

Skills Trail

En banan med olika typer av hinder för balansträning, kurvträning och utmanande hopplinjer.

Boka en lektion

Våra instruktörer på Längdcentrum har stor kunskap och fina meriter inom cykelvärlden. Ett bra tips är att boka in en lektion så dem kan tipsa och vägleda dig till att bli en tryggare och säkrare cyklist.

Cykelhyra

Hyr den perfekta MTB-cykeln för äventyret i vår Skill trail.
Vi hyr ut mountainbikes, barn- och juniorcyklar, elcyklar samt gravelbike. Cyklarna hyrs ut via Längdcentrum, placerat vid skidstadion.

Barn som cyklar i hinder på Skills trail i Orsa Grönklitt

Trailpass - din nykel till upplevelsen!

Varje år investerar vi för att kunna utveckla vår cykelprodukt i Orsa Grönklitt. Just därav är trail-avgiften vi får in en viktigt del i vår satsning på att utveckla cykelprodukten till att kunna bli ännu bättre.