Flicka med Blåbäret Bärra på äventyr i Orsa Grönklitt - redo för spännande upplevelser med gulväska på ryggen.

Sommarkul med Blåbäret Bärra

Sommar är en tid för äventyr och upplevelser, och inget äventyr är komplett utan Blåbäret Bärra!

Bärra är den populära maskoten i Orsa Grönklitt, och han är alltid redo för nya upptåg och lekfulla äventyr. Han är barnens bästa vän och älskar att hänga i Blåbärsskogen med alla sina kompisar.

Följ med Blåbäret Bärra på hans bästa sommartips och upptäck allt som Orsa Grönklitt har att erbjuda för barn och familjer. Ta en tur på Bärras cykelstigar och utveckla dina cykelfärdigheter, eller testa dina gränser på Skills Trail med hinder för balans- och kurvträning.

Och för de som gillar lite mer adrenalin, glöm inte att besöka Grönklitts Klätterpark med sex olika banor och ziplines i varierande svårighetsgrader. Eller varför inte ta ett dopp i Grönklitts pool efter en dag full av äventyr?

Så vad väntar du på? Följ med Blåbäret Bärra på en sommar full av skoj och upptäck alla spännande aktiviteter och sevärdheter som Orsa Grönklitt har att erbjuda!

Bärras sommarutmaning

Bärras sommarutmaning är den ultimata utmaningen för alla barn som vill ha en sommar full av äventyr och upplevelser! Utmaningen består av tre delar, där man tillsammans med en vuxen följeslagare ska klara av olika spännande och roliga utmaningar. Efter att man har klarat av alla tre utmaningarna kan man stolt köpa Bärras guldmärke på Längdcentrum eller Gästcenter som bevis på ens bedrift.
Pris: 60 kr/märke.

Skylt med Blåbäret Bärra på och texten Äventyrsstig - välkommen till äventyrliga stunder i Orsa Grönklitt.

Utmaning 1

Upptäck Bärras äventyrsstig och ta på dig utmaningen att samla alla stämplar vid varje station längs stigen. När du har samlat ihop alla stämplar och klarat av första utmaningen kan du stolt kalla dig för en äventyrare i Orsa Grönklitt.

Utmaning 2

Upptäck Bärras MTB-stig och utmana dig själv på en enkel, 2 km lång cykelled som tar dig genom vacker natur. När du väl klarat av stigen, har du redan klarat av den andra utmaningen.

Familjen i harmoni - mamma, pappa och barn vandrar tillsammans i Orsa Grönklitts vackra skogar och njuter av naturen tillsammans.

Utmaning 3

Ta med en vuxen eller kompis på Bärras puls- och styrkerunda. Vid varje skylt längs stigen utför ni olika övningar och när ni gått hela rundan har ni tränat hela kroppen och klarat den tredje utmaningen. Toppen jobbat!

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 111 Stor (549784)

Blåbäret Bärras favorit platser

I Orsa Grönklitt har det lilla blåbäret Bärra massor av favoritplatser! Han har så kul på sina äventyr när han utforskar den stora anläggningen.

Men han har en hemlighet... han har gömt ett speciellt föremål vid varje favoritplats. Kan du hitta dem alla? Följ Bärras karta, leta efter de dolda föremålen och upptäck alla de fantastiska platserna som Bärra älskar!

Ps, glöm inte att ta med dig fikakorgen!

Äventyret väntar!

 

Liten flicka kramar om Blåbäret Bärra - en magisk vän på Orsa Grönklitt.

Sagor om Blåbäret Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten som bor i Blåbärsskogen i Orsa Grönklitt. Här kan ni läsa sagor om hur han kom till Orsa Grönklitt och om hans äventyr ute på anläggningen!

Flicka med Blåbäret Bärra på äventyr i Orsa Grönklitt - redo för spännande upplevelser med gulväska på ryggen.

Blåbäret Bärra svara på frågor

Se vad Bärra svarade när vi ställde några frågor, då han inte kan prata som vi gör, fick vi ta det på det hemliga blåbärsspråket.

Vandring i skogen med Blåbäret Bärra tema - följ med på äventyr i Orsa Grönklitt.

Blåbäret Bärras egna sång

Nu finns en helt ny låt för vår maskot Blåbäret Bärra. Det en underbar låt att dansa till för alla barn som gillar vår maskot Bärra.

Mer av Blåbäret Bärra