Blåbäret Bärra står mitt i slalombacken i Orsa Grönklitt

Skidkul med Bärra

Häng med Bärra!

Att lära sig åka skidor ska vara kopplat till glädje och lekfullhet. Därför har vi skapat skidkul med Bärra, som bygger just på detta.

För att bli en riktigt bra skidåkare måste man ramla minst 100 gånger säger Blåbäret Bärra. Att lära sig åka skidor ska kopplat till glädje och lekfullhet. Därför har vi skapat skidkul med Bärra, som bygger just på detta. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen. Oavsett om det handlar om längdåkningen eller alpint.

Bärras bästa skidtips!

Blåbäret Bärra är en fena på skidor, både alpint och längd. Här delar han med sig av sina allra bästa skidtips!

Bärramärken

Klara spännade utmaningar och samla alla våra Bärramärken!

Bärras favoritområde

Barnbacken

AA101769 (1)

Barnbacken är oerhört populär med dess perfekta lutning och anpassade liftar med olika hastighet. I barnbacken finns Bärras åkband och Bärras skidkarusell.

Bärras skidkarusell

AA101603

Bärras skidkarusell består av knappliftar som sakta snurrar runt. Det ger möjligheten att på ett lekfullt sätt lära barn att åka lift och hantera skidorna. 

Bärras åkband

20200229 Grönklitt Dag 2 22

Bärras åkband gör det enklare att lära sig hitta balansen på skidorna när du åker uppför – perfekt innan första liftturen!

Bärraspåren

IMG 0297 Kopiera

För de allra minsta längdåkarna finns Bärraspåren på anläggningen. Ett vid Råtjärn/skogsbyn, ett vid Rovdjursbyn och ett intill grillplatsen vid barnbacken.

Bärras offpist

KJ3A6392 Stor (549697)

I Bärras offpist kan du ge dig ut i en äventyrsstig genom skogen. Stigens naturliga väg skapar spännande och ibland kluriga svängar.

Blåbärsskogen

20200229 Grönklitt Dag 2 172

Här bor inte bara Bärra utan flera sjungande figurer i de böljande blåa nedfarterna. Här kan du välja att åka i pisten eller upptäcka egna slingor och små avstickande vägar i skogen.

20200303 Gronklitt Dag 3 214 Stor (550575)

Bärras skidlekplats

Alldeles intill Längdcentrum hittar ni vår skidlekplats för längdskidor! Perfekt för alla barn att träna upp sina kunskaper i både klassisk- och skateåkning.

Buskul med Blåbärsklubben!

Här i Orsa Grönklitt har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande ledarledda aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora.