Blåbäret Bärra står mitt i slalombacken i Orsa Grönklitt

Välkommen till Blåbäret Bärras sagosida!

Här har vi samlat en rad spännande och roliga sagor om vår älskade maskot, Blåbäret Bärra, och hans äventyr i Blåbärsskogen i Orsa Grönklitt. Upptäck hur Bärra lär sig åka skidor, anordnar födelsedagskalas, skapar en äventyrsstig och mycket mer tillsammans med sina vänner.

Vi har skapat dessa sagor speciellt för barn i åldrarna 3-10 år, så att de kan njuta av Bärras äventyr på ett roligt och lärorikt sätt. Klicka på de olika sagorna nedan för att ladda ner dem och läsa tillsammans med dina barn. Njut av stunderna tillsammans med Bärra och hans vänner i Blåbärsskogen, och låt er inspireras av deras äventyr. Kom ihåg att kolla in den här sidan regelbundet, eftersom vi kommer att lägga till nya sagor och aktiviteter för att göra Bärras värld ännu mer spännande för våra små läsare.

Sagor om Blåbäret Bärra och hans äventyr

Den stora förvandlingen

Sagan handlar om hur Bärra träffar en snäll vätte som hjälper honom att bli stor som en människa, så att han kan undvika faror i skogen och skapar ett roligt skidområde, Blåbärsskogen, tillsammans med sina vänner.

Äventyrsstigen

Sagan handlar om hur Bärra och hans vänner Vätten och Trollblåbäret fördriver en tråkig sommardag genom att skapa en spännande och rolig hinderbana i skogen, som de kallar Bärras Äventyrsstig.

Födelsedagskalaset

Sagan handlar om hur Bärra bestämmer sig för att anordna sitt eget födelsedagskalas i Blåbärsskogen tillsammans med sina vänner, och hur han blir så förtjust i kalas att han beslutar att fira födelsedag varje tisdag.

Blåbäret Bärra lär sig åka slalom

Sagan handlar om Blåbäret Bärra som drömmer om att lära sig åka skidor och hans äventyr i skidskolan, där han upptäcker att träning, tålamod och stödet från sina vänner i Blåbärsskogen är nyckeln till framgång.

Blåbäret Bärra och glassen

I denna saga följer vi Blåbäret Bärra under en promenad i Orsa Grönklitt där han får ett enormt sug efter glass. Men med sitt blåbärsspråk blir det ett riktigt äventyr att försöka kommunicera sin önskan till personalen.

Aktivitetsrundan

I denna saga utforskar Blåbäret Bärra och hans vänner Orsa Grönklitt i jakt på äventyr. Deras uttråkning leder dem till att skapa en spännande aktivitetsrunda.

Blåbäret Bärra och Flowtrailen

Denna saga tar oss med på en fartfylld resa när Blåbäret Bärra och hans vänner testar att cykla på flowtrail. Deras roliga äventyr fyllda med skratt och en del oväntade utmaningar gör detta till en oförglömlig dag.

Blåbäret Bärra och MTB-stigen

Denna saga tar oss med på en spännande och rolig tur med Blåbäret Bärra och hans vänner när de utforskar och lär sig cykla på MTB och skapar sin egen stig.

Blåbäret Bärra och motorikbanan

I denna saga följer vi Bärra och hans vänner på deras äventyr när de upptäcker en planka och omvandlar den till en motorikbana. Med hjälp av Vättens magiska trollstav, blir den till en rolig och utmanande bana.

Blåbäret Bärra och fisketuren

Sagan tar oss med på en fisketur med Blåbäret Bärra och hans vänner. De ger sig ut till Rädsjön och hittar en perfekt fiskeplats som Vätten trollar fram. De upplever flera roliga och oväntade äventyr.

Blåbäret Bärra spelar minigolf

Denna saga följer vi Bärra och hans vänner på ett roligt äventyr på minigolfbanan i Orsa Grönklitt. De ställs inför mängder av roliga utmaningar, från Bärras kämpande för att få i bollen till Vättens trollande.

Bärra och Klätterparken

Denna saga följer Blåbäret Bärra och hans vänner på deras klättringsäventyr i Orsa Grönklitts klätterpark. Med säkerhetshjälmar på och hjärtan fulla av mod tar de sig an utmaningarna i parken.

Blåbäret Bärra och gömstället

Denna saga följer Blåbäret Bärra och hans vänner på ett spännande kurragömma-äventyr i skogen.