Tjej som cyklar flowtrail i Orsa Grönklitt!

Cykelkul med Bärra – Lär dig cykla på ett lekfullt sätt!

Välkommen till Cykelkul med Bärra, den ultimata aktiviteten för alla små cykelentusiaster där ute!

Hos oss på Orsa Grönklitt tror vi att inlärning ska vara kopplat till lekfullhet och glädje, precis som skidåkning och alla andra sporter.

Tillsammans med Blåbäret Bärra, barnens bästa vän på vår anläggning, har vi skapat en mängd olika cykelaktiviteter runt om i området. Vi har allt från lättillgängliga cykelleder i skogen till teknikbanor där man kan öva på balans och styrka. För de allra minsta cyklisterna har vi säkra och roliga cykelbanor med hinder och slingor att köra igenom.

Vi tror på att lära sig cykla genom att ha kul, och att man lär sig bäst genom att prova och ibland ramla. Men oroa dig inte, våra erfarna instruktörer finns alltid där för att hjälpa till och peppa på vägen till cykelproffsstatus. Så vad väntar du på? Häng med på Cykelkul med Bärra och upptäck en helt ny värld av cykling och äventyr!

Bärras cykelutmaning

Bärras cykelutmaning är den perfekta aktiviteten för att utveckla sin cykling på ett roligt och utmanande sätt. Med tre olika nivåer, brons, silver och guld, finns det något för alla åldrar och färdighetsnivåer. Ta med en vuxen som domare och kämpa tillsammans för att nå era mål.

Bärramärken köps på Längdcentrum eller Gästcenter. Pris: 60 kr/märke.

Bärras bronsmärke

 • Cykla ett varv på den gröna delen av flowtrail-banan på egen hand
 • Stå upp och cykla i 10 meter
 • Cykla så långsamt du bara kan i 10 meter.

Bärras silvermärke

 • Cykla runt den blåa delen av flowtrail-banan på egen hand
 • Släpp styret med den ena handen och byt sedan och släppa med den andra handen
 • Cykla två valfria linjer i skills area

Bärras guldmärke

 • Cykla hela flowtrail-banan och hela skills trailen på egen hand
 • Cykla fyra meter utan händerna på styret
 • Cykla tre valfria linjer i skills area
AA106391

Hyr din cykel hos oss

Hos Orsa Grönklitt kan du enkelt hyra mountainbikes för att upptäcka området på två hjul. Våra kunniga medarbetare hjälper dig att hitta den cykel som passar dig och din planerade cykeltur bäst.

 

Bärras bästa cykeltips

 1. Ha på dig hjälm: Det är viktigt att skydda huvudet så använda en hjälm när du cyklar för att minimera risken för skador.

 2. Använd rätt cykel: För att uppleva cyklingen på bästa sätt är det viktigt att ha en cykel som passar din kroppsstorlek och cykelstil.

 3. Var uppmärksam på din omgivning: När du cyklar är det viktigt att vara uppmärksam på hinder runt dig och som kan dyka upp längs stigen.