Liten tjej i alpinutrustning som kramar Blåbäret Bärra

Vintriga barnaktiviteter

Vinterskoj för alla barn

I Orsa Grönklitt ska barnen ha sin bästa vecka på året, därför erbjuder vi så mycket mer än bara fantastisk skidåkning. 

Här i Orsa Grönklitt har vi alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande ledarledda aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora. 

Att barn lär sig bäst via lek, är något Blåbäret Bärra verkligen tagit an på. Tillsammans med våra duktiga medarbetare har han tagit fram flera roliga aktiviteter som hjälper barnen att utveckla sin skidåkning. Läs mer under skidkul med Bärra!

Obs, under loven har vi ett separat program för våra aktiviteter.

Varglyan

Blåbäret Bärra har ett eget lekrum som kallas för Varglyan. Här är alla barn och föräldrar välkomna in i värmen för att vila benen, leka, pyssla, spela tv-spel, titta på film och mycket annat skoj. Vissa dagar i veckan har vi pyssliga tematimmar kl. 14.00–15.00.

Ingen föranmälan krävs.

Öppet: Måndag-lördag kl. 12.45-16.00.
Pris: 100 kr/dag, 350 kr/vecka och 500 kr/säsong.

Ledarledda aktiviteter - en föräldrafri stund för alla barn

Måndagar
Tisdagar
Onsdagar
Torsdagar
Fredagar
Barn som går fram till Bärra Blåbär

Skidkul med Bärra

För att bli en riktigt bra skidåkare måste man ramla minst 100 gånger säger Blåbäret Bärra. Att lära sig åka skidor ska kopplat till glädje och lekfullhet. Därför har vi skapat skidkul med Bärra, som bygger just på detta. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen. Oavsett om det handlar om längdåkningen eller alpint.

Blåbäret Bärra åker slalom i barnbacken i Orsa Grönklitt

Bärra svarar på frågor

Flicka i alpinutrustning med Bärra Blåbär i bakgrunden

Bärras tipspromenad

Tipspromenaden är belägen i Blåbärsskogen. Karta och svarstalong hämtas i Varglyan. Om barnet klarat av hela tipspromenaden lämnas svarstalongen in i Varglyan, rättas och barnet får en överraskning.

Svarstalonger köps i Varglyan, öppet måndag-lördag kl. 12.45-16.00.
Pris: 50 kr/svarstalong

Blåbäret Bärra slår high five med slalom åkande flicka i barnbacken i Orsa Grönklitt

Bärras bingo

Om barnet lyckats få bingo, klarat utmaningarna och fyllt en av raderna, lämnas brickan in i på Varglyan och barnet får en överraskning.

Bingobrickor köps i Varglyan öppet måndag-lördag kl. 12.45-16.00.
Pris: 50 kr/bricka

Blåbäret Bärra åker slalom i barnbacken i Orsa Grönklitt

Bärramärket

Fixar du att ta liften upp till toppen av barnbacken själv, åka i banan och göra high five med gubbarna?  I så fall är det alpina bronset ditt. För samma valör i längd åker du ett varv runt stadion alldeles själv, upp och ned för stadions backe tre gånger och om di trillar, så reser du dig upp utan hjälp. Med bronset kirrat kan du gå vidare med silver och sedan guld!

Blåbäret Bärra står mitt i slalombacken i Orsa Grönklitt

Blåbäret Bärras egna låt

Såklart har även Blåbäret Bärra sin alldeles egna låt. Det en underbar låt att dansa till för alla barn som gillar vår maskot Bärra.