Tjej som klättarnar i nätet i Orsa Grönklitt Klätterpark

Barnens sommar i Orsa Grönklitt

Upplevelser och äventyr för alla åldrar

Orsa Grönklitt är ett paradis så väl på sommaren som vintern. Här ska barnen uppleva sin bästa semestervecka på hela året! 

Här i Orsa Grönklitt finns det alltid något roligt på gång! Oavsett vilken tid på året ni väljer att besöka oss finns det allt massor av roliga äventyr att ta er ut på.

Att barn lär sig bäst via lek, är något Blåbäret Bärra verkligen tagit an på. Tillsammans med våra duktiga medarbetare har han tagit fram flera roliga aktiviteter som hjälper barnen att utveckla sin motorik, rörelse och cykling.  Läs mer här nedan och under cykelkul med Bärra. 

 

HA1029 Stor (466389)

Bärras äventyrsstig

En lekfull äventyrsstig som startar bakom Längdcentrum och slingrar sig vidare genom skogen, ner mot Rädsjön och sedan vidare mot centrum. Här får du använda både styrka och balans för att klara hinderbanor, labyrinter, stockar, stenar och vatten.

28I6843 Stor (196702)

Bärras aktivitetsrunda - puls och styrka

Med Bärras aktivitetsrunda vill vi inspirera barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Tolv stationer med olika utmaningar finns längs en lättillgänglig slinga intill Längdcentrum. Varje övning har olika svårighetsgrader och är anpassade för att passa både barn och vuxna. Självklart helt gratis.

Grilla vid slogbod i Orsa Grönklitt

Fika vid slogbod

Det finns få saker som slår känslan av att njuta av mat utomhus som man grillat själv över öppen eld. 

Lekparker

Lekplatser finns vid centrumområdet utanför Restaurang Ugglan och Björnen och vid Lingonstigen.

Barn som åker Zipline i Orsa Grönklitt

Grönklitt Klätterpark

Nyhet! Besök vår nya Klätterpark!

Utforska

Barn som cyklar flowtrailen i Orsa Grönklitt

Cykelkul med Bärra

Att lära sig en ny sport ska vara kopplat till glädje och lekfullhet. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika möjligheter runt om i anläggningen för att utveckla sin cykling. 

Flicka som kramar Bärra Blåbär i Orsa Grönklitt

Sommarkul med Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten i Orsa Grönklitt. Bärra är barnens bästa vän och tillbringar sin tid i Blåbärsskogen, med alla sina kompisar. Lär känna Blåbäret Bärra och läs hans bästa sommartips! 

Familj cyklar på en av Orsa Grönklitts cykelleder

Familjens sommaräventyr börjar här!

I Orsa Grönklitt har en satsning gjorts på barnfamiljerna, vilket återspeglas i allt från menyer till tillgänglighet och aktiviteter på plats. Det gör det enkelt för familjen att dela upp sin dag med bad, aktivitet eller bara avkoppling.