Tjej som klättarnar i nätet i Orsa Grönklitt Klätterpark

Barnens sommar i Orsa Grönklitt

Upplev magiska äventyr på Orsa Grönklitt - En inspirerande semester för hela familjen!

Välkommen till Orsa Grönklitt - en magisk plats där hela familjen kan uppleva spännande äventyr och skapa minnen för livet! Här väntar en semestervecka som era barn sent kommer att glömma.

Orsa Grönklitt är den perfekta platsen för en oförglömlig sommarsemester med hela familjen! Här finns det massor av spännande aktiviteter och upplevelser för barnen att utforska, från roliga äventyrsstigar till cykling genom den vackra orörda naturen. Varför inte prova på vår populära Klätterpark med sex olika banor och ziplines i varierande svårighetsgrader?

Blåbäret Bärra och våra erfarna medarbetare har utvecklat ett utbud av roliga och lärorika aktiviteter som hjälper barnen att utveckla sin motorik, rörelse och cykling. 

Men det är inte bara aktiviteter på plats som väntar på er. Om ni vill utforska området runt Orsa Grönklitt finns det massor av pärlor att upptäcka, från Tomteland till Östra Grunubergs Fäbod.

Så vad väntar ni på? Ge era barn den ultimata semestern genom att utforska allt som Orsa Grönklitt har att erbjuda! Läs mer om våra roliga och utvecklande aktiviteter nedan, och se till att boka ert äventyr hos oss redan idag.

HA1029 Stor (466389)

Bärras äventyrsstig

En lekfull äventyrsstig som startar bakom Längdcentrum och slingrar sig vidare genom skogen, ner mot Rädsjön och sedan vidare mot centrum. Här får du använda både styrka och balans för att klara hinderbanor, labyrinter, stockar, stenar och vatten.

28I6843 Stor (196702)

Bärras aktivitetsrunda - puls och styrka

Med Bärras aktivitetsrunda vill vi inspirera barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Tolv stationer med olika utmaningar finns längs en lättillgänglig slinga intill Längdcentrum. Varje övning har olika svårighetsgrader och är anpassade för att passa både barn och vuxna. Självklart helt gratis.

Grilla vid slogbod i Orsa Grönklitt

Fika vid slogbod

Det finns få saker som slår känslan av att njuta av mat utomhus som man grillat själv över öppen eld. 

Lekparker

Lekplatser finns vid centrumområdet utanför Restaurang Ugglan och Björnen och vid Lingonstigen.

Barn som åker Zipline i Orsa Grönklitt

Grönklitt Klätterpark

Nyhet! Besök vår nya Klätterpark!

Utforska

6 oförglömliga upplevelser för barnfamiljer i närområdet kring Siljan

Upptäck barnens pärlor i närområdet runt Siljan och ge hela familjen minnen för livet! Här finns det massor av spännande och roliga aktiviteter som kommer göra sommaren oförglömlig för både små och stora.

Barn som cyklar flowtrailen i Orsa Grönklitt

Cykelkul med Bärra

Att lära sig en ny sport ska vara kopplat till glädje och lekfullhet. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika möjligheter runt om i anläggningen för att utveckla sin cykling. 

Flicka som kramar Bärra Blåbär i Orsa Grönklitt

Sommarkul med Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten i Orsa Grönklitt. Bärra är barnens bästa vän och tillbringar sin tid i Blåbärsskogen, med alla sina kompisar. Lär känna Blåbäret Bärra och läs hans bästa sommartips! 

Familj cyklar på en av Orsa Grönklitts cykelleder

Familjens sommaräventyr börjar här!

I Orsa Grönklitt har en satsning gjorts på barnfamiljerna, vilket återspeglas i allt från menyer till tillgänglighet och aktiviteter på plats. Det gör det enkelt för familjen att dela upp sin dag med bad, aktivitet eller bara avkoppling.