image

Vintervandring

Vintervandring

Vintern är en fantastisk tid att vistas utomhus och vandring behöver inte sättas på paus när temperaturen sjunker.

Ge dig ut och upptäck slingrande stigar och fina utsikter – det är lika vackert inklätt i snö som utan. Upplev gnistrande snö som knarrar när du går, rimfrost i träden och djurspår i snön. När vädret tillåter plogar vi upp två stycken slingor runt Orsa Grönklitt, som är perfekta för en promenad på anläggningen. 

På anläggningen hittar du även fina möjligheter till vandring med snöskor, har du inte skor med dig finns det att hyra i vår Sportshop. 

Vinterpromenad i Orsa Grönklitt

50778422 A Little Girl In Winter In Purple Clothes Walks Through

Rädsjön runt ca 4 km

Fin slinga på Rädsjön med flera grillplatser längs vägen i strandkanten. Slingan utgår från udden vid vindskyddet rakt nedanför skidstadion. Slingan är preparerad med skoter och underhålls så länge förhållandena på isen tillåter. All vistelse på isen sker på egen risk.

17714343 Beautiful Young Woman On A Walk In Winter Nature

Skogsrundan till Fryksås ca 5 km

Fin skogspromenad i relativt flack terräng på skoterspår. Promenaden går till Fryksås och vänder samt en rundslinga. Packas vid behov och är även markerad med blå skyltar med texten ”Vinterpromenad” och reflexer. I samma område finns även packade spår för skidorientering och skidspår, dessa ska man inte gå i.

24967140 Man With Snowshoes On White Snow In Winter

Promenad med Snöskor

Att vandra med snöskor förlänger både vandrings- och skidsäsongen. Du kan ta dig ut i marker som annars kan vara svårtillgängliga för vandring. Att vandra med snöskor har blivit allt mer populärt de senaste åren och det har nu blivit en ganska vanlig vinteraktivitet.