Flicka och pojke som åker bob i Orsa Grönklitts pulkabacke

Orsa Grönklitts pulkabacke

Orsa Grönklitts pulkabacke väntar på dig!

Vår pulkabacke bjuder på äventyr för både stora och små. Oavsett om du har en egen pulka eller vill hyra en, så är detta stället för skratt och spänning!

Vintern är en tid av magi, särskilt i Orsa Grönklitt. När snön lägger sig över landskapet, förvandlas vår pulkabacke till ett riktigt äventyr och en plats för barn att samlas. Här kan du känna hur vinden rusar i ditt ansikte medan du susar ner för backen. 

Ingen pulka? Inga problem! Här tänker vi på allt! För dem som inte har egen utrustning eller bara vill prova något nytt, erbjuder Sportshopen ett stort utbud av utrustning till uthyrning, där bland annat pulkor och snowracers. 

Vår pulkabacke är placerad vid Söderbacken, tätt intill sittliften och vid grillplatsen.  

Dessutom, medan du njuter av pulkabacken, kan resten av familjen uppleva allt annat som Orsa Grönklitt har att erbjuda - från skidåkning till vintriga promenader, innan ni ses på någon av våra restauranger för en kopp varm choklad.  

Barn som går fram till Bärra Blåbär i Orsa Grönklitt

Blåbäret Bärras bästa lektips i pulkabacken

Få saker slår en riktigt rolig Pulka-Staffet, i alla fall om du frågar vår kära Bärra!

- Dela in deltagarna i två eller fler lag.
- Varje lag behöver en pulka. Vid start sitter första personen i pulkan, när startsignalen går ska personen åka ner för backen, springa upp med pulkan och sedan ge den till nästa person i laget.
- Det lag som först har fått alla sina medlemmar att åka ner och springa upp vinner! 

Lycka till och må bästa lag vinna!