Manlig rullskidåkare som åker rullskidor på mulitibanan i Orsa Grönklitt

Rullskidor och inlines i Orsa Grönklitt

Åk skidor 365 dagar om året, varva rullskidor med längdskidor!

Rullskidor ger en otroligt bra träning för hela kroppen, det är väldigt roligt och ger dig möjlighet att slipa på skidtekniken även sommartid. Genom att byta snön mot asfalt och fortsätta träna med rullskidor även under sommarsäsongen kan du bibehålla och jobba på att utveckla tekniken, konditionen och styrkan. Vi hjälper dig gärna att komma igång med din träning, så du sedan är bra förbered den kommande skidsäsongen!

Orsa Grönklitt är inte bara ett skidparadis under vintern, även sommaren kan vi erbjuda fantastisk skidåkning, fast med asfalt som underlag. Under sommaren är vi en populär plats för rullskidläger, bland annat för Svenska Skidlandslaget och andra elitåkare. I oktober 2019 invigdes den nya Multiskidbanan i Orsa Grönklitt, en asfalterad slinga på fem natursköna kilometer runt Rädsjön. En milstolpe och ett stort steg i utvecklingen för rullskidåkning i Orsa Grönklitt! 

För nybörjare rekommenderar vi att du tar en skidlektion med våra duktiga instruktörer, då får du lära dig en god teknik och en bra start för din rullskidåkning. Våra duktiga instruktörer på Längdcentrum hjälper dig även gärna att hitta rätt utrustning i vår butik. Här har du även den unika möjligheten att kunna testa rullskidor innan du väljer vilka du ska köpa. 

Även rullskidor behöver omvårdnad. På vår verkstad i Längdcentrum hjälper vi dig gärna med att se över skidorna både innan, under och efter säsongen. 

Vår Multiskidbana passar även perfekt till en tur på inlines. Att åka inlines är även det ett roligt sätt att träna, och en perfekt träning för föräldrar och barn att göra tillsammans. Inlines är ett perfekt sätt för barn att utveckla både bättre balans och motoriska färdigheter. I Längdcentrum kan du hyra inlines, skydd och hjälm. 

Rullskidåkande par på multiarenan i Orsa Grönklitt

Trailpass - din nyckel till upplevelsen!

Varje år investerar vi för att kunna utveckla vår sommarprodukt i Orsa Grönklitt. Just därav är trail-avgiften vi får in en viktigt del i vår satsning på att utveckla produkten till att kunna bli ännu bättre.

Trailpass är obligatoriskt från 7 år för alla våra leder samt på multiskidbanan.

Par som åker rullskidor i Orsa Grönklitt

Multiskidbanan

Åkning sker i olika svårighetsgrader, med en längre slinga på 3 812 meter, en teknikslinga på 795 meter och en slinga vid stadion på 325 meter. Totala antalet höjdmeter för multiskidbanan är 48 meter, på en tekniskt enkel bana.

Instruktör som håller rullskidlektion för gäst i Orsa Grönklitt

Utveckla din teknik

Under vinterhalvåret är Orsa Grönklitts moderna längdskidskola otroligt populär. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom cykling och rullskidor – allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och vistelse i vildmarken kring anläggningen.

DSC 0158 Stor (65495)

Grönklitt Hill Race

Nu kan du utmana dig själv och samtidigt jämföra dig med andra i Grönklitt Hill Race. Med hjälp av strava.com får du ett mått på din prestation och en resultatlista. Från starten i korsningen Våmhus-/Fryksåsvägen är vägen markerad med kilometerskyltar och höjdmeter ända upp till Toppstugan på 561 möh.

Instruktioner

  • Logga in på strava.com
  • Sök efter segmentet Grönklitt Hill Race Cykel

Efter utfört lopp, maila eller kom in till Längdcentrum så registrerar vi er tid på en separat lista.

 

Interiörbild från Längdcentrums sommarbutik i Orsa Grönklitt. Rullskidor, löpskor och kläder på väggen!

Längdcentrum

Längdcentrum är Orsa Grönklitts aktivitets­­centrum och är öppet alla dagar året om. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom cykling och rullskidor. Förutom uthyrning av cyklar, kanoter, rullskidor, inlines, fiske­utrustning och de tillbehör som behövs för en aktiv semester, finns här även en outdoorbutik.

Intruktör som håller lektion för gäst på rullskidbanan i Orsa Grönklitt

Service och underhåll

Efter tur är det bra att rengöra skidorna då de kan utsättas för mycket smuts från asfalten. Viktigt att tvätta av skidorna med såpat vatten och en trasa. Låt dem torka ordentligt innan du lägger undan dem på en torr plats. De bör inte förvaras fuktigt och kallt under vintermånaderna, då finns risken att du att få is i hjullagren. 

Vi hjälper dig gärna med en service av dina skidor både inför och efter säsongen!

Par som åker rullskidor på multibanan i Orsa Grönklitt

Läger

I Orsa Grönklitt hittar ni de allra bästa förutsättningarna för att anordna alla typer av träningsläger.