Aktiviteter i Orsa Grönklitt

Aktiviteter i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt hittar du nästa äventyr alldeles utanför dörren, året om. 

Orsa Grönklitt är en stor härlig lekplats året om, för både vuxna och barn. Här hittar du massor med aktiviteter att välja bland, för att planera den allra bästa semesterveckan och äventyret för hela familjen. Oavsett om du söker äventyr och utmaningar, lugn och ro eller roliga sportlekar finns det mesta inom gångavstånd från både boende och restauranger. 

Vintertid erbjuder Orsa Grönklitt förutom fantastiskt skidåkning både utför och på längden, en mängd aktiviteter som passar hela familjen. Här hittar du bland annat hundspann, skotersafari, slädturer i kombination med mat, afterski, vinterfiske, vintervandring, ledarledda aktiviteter, kvällsskidåkning, snowpark och spännande program för lov och högtider. 

För barnen i familjen erbjuder vi en mängd aktiviteter som på ett lekfullt sätt hjälper dig igång med din skidåkning, både inom alpint och längd.  

Sommartid erbjuder Orsa Grönklitt ett brett utbud av familjeinriktade aktiviteter med bland annat poolbad, bollsportsområde, minigolf, höghöjdsbana, spännande upplevelsestigar, discgolf, lekplatser, sandstrand, fiske och mycket, mycket mer. 

För dig som vill ha lite mer träning i dina aktiviteter hittar du bland annat cykel aktiviteter, kanotorientering, SUP, kajaker, bana för rullskidor, stigar för löpning och mountainbike och orienteringsslingor. 

Året om hittar du en mängd aktiviteter både på anläggningen och i närområdet att uppleva. Med skogen alldeles utanför dörren hittar ni fina möjligheter för både bär- och svampplockning och härliga stigar till mysiga grillplatser. Hos oss bor ni även med perfekt utgångläge till flera lokala sevärdheter, som bland annat Helvetetsfallet, Storstupet, Hansjö lanthandel, Fryksås fäbod, Korpimäki, Skräddar-Djurberga fäbod, och Stopån. 

Välj Orsa Grönklitt, för en aktiv och fulländad semester i Sverige, i vackra Dalarna och Siljansregionen!

Alpinfamilj Orsa Grönklitt

Vinteräventyr

I Orsa Grönklitt finns så mycket mer än skidåkningen utför berget och på längden. Det fantastiska vinterlandskapet inbjuder till både äventyr och upplevelser.

DSC09038

Sommaräventyr

Orsa Grönklitt är en växande sommardestination och bjuder in till roliga äventyr och upplevelser som passar hela familjen. 

HA2608 Stor (466452)

Upplev våren i Grönklitt

Vandring, första cykelturen, lunch ute vid en slogbod, besök på olika lokal sevärdheter, njut av naturen, möjligheterna för att ladda batterierna och uppleva en härlig vår-semester i Orsa Grönklitt är stora. 

familj-plockar-bär-orsa-gronklitt

Upplev hösten i Grönklitt

Bärplockning, klätterpark, skogsäventyr, vandring, friska cykelturer, besök på olika lokal sevärdheter, fullständig njutning av naturen och de vackra höstfärgerna, här hittar ni massor av aktiviteter för en energigivande höstsemester. 

Flickebarn klättrar i nätet i Klätterparken, Orsa Grönklitt

Nyhet! Grönklitt Klätterpark

Här är du ända upp i trädtopparna där du svingar, klättrar och balanserar dig fram, med tungan rätt i mun!

Barn som åker zipline på en kula i Grönklitts klätterpark!

Grönklitt Klätterpark - nyhet i sommar

Nyhet! 18-håls discgolfbana

Vår nya Discgolfbana är professionellt designad av DiscGolfPark. Banan riktar sig främst till familjer, men den men vana spelare som ställer krav på precision och längd kommer inte att bli besviken.